E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
12 Aralık 2022 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesinde, enerji, Türkiye-Rusya ilişkileri, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile görüştü. Görüşme sonrasında iki NATO müttefiki arasındaki dayanışmanın daha güçlü olmasına inandıklarını ve 6 milyar dolar olan ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’2023'te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz" dedi.

Erdoğan: Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım.

Bankaların net döviz pozisyonunun özkaynakları içindeki payında üst sınır %20'den %5'e indirildi.

Ocak - Kasım 2022'de otomobil üretimi %2 artarak 717.368 seviyesinde gerçekleşirken, ticari araç üretimi %13 yükseliş kaydetti.

Dünya Ticaret Örgütü ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararında Türkiye'yi haklı buldu. DTÖ, ABD'nin önlemlerinin DTÖ kurallarıyla tutarsız olduğunu belirterek, önceki başkan Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiğine karar verdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen: ABD enflasyonu 2023'ün sonuna kadar çok daha düşük olacak

Elon Musk, ABD eski Başkanı Trump'ın hesabının askıya alınma sürecinin aylar öncesinde konuşulduğunu ve bu konuda federal kurumlarla bağlantı içinde olunduğunu ortaya çıkardı.

AnadoluJet, 60’ncı uçağını filosuna dahil etti.

Ne olacak?

• Yurt içinde İşsizlik Oranı ve Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
• İngiltere’de GSYH, İmalat Üretimi ve Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
• BOTAŞ'a ait Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, yeni kapasitesiyle 16 Aralık'ta açılacağı medyada yer aldı.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD’de bu hafta enflasyon verisi açıklanacak. Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerinde aylık bazda 0,30, yıllık bazda %7,30 artış beklenmekte. Yıllık bazda enflasyonun %7,7 seviyesinden gerilemesi bekleniyor. Manşet enflasyonun baz etkisinden kaynaklı olarak geri çekilme beklentimiz sürse de bizim için daha ön plana çıkacak veri çekirdek enflasyon verisi olacak. Çünkü bundan iki ay önce çekirdek enflasyon zirve seviyeleri test etmiş ve geçen ay geri çekilmeye başlamıştı. ABD’de güçlü gelen istihdam verileri ile birlikte Fed’in faiz artırımında eli güçlendi. Faiz artırımına rağmen üçüncü çeyrekte ekonominin büyümesi ve enflasyonun geri gelmesinin ardından, istihdam rakamları iç talebin güçlü seyrettiğini bu sebeple baz etkisi kaynaklı enflasyon düşüşünün kısıtlı olma ihtimalini artırdı. Bu kapsamda bu ay enflasyon tarafının geri çekilme beklentisi ve Fed'in kısmi güvercin tavrı olsa da ileriye dönük projeksiyonlarda beklenti üstü enflasyonla Fed'in tekrar şahinleşmesi beklenebilir.
Fed'in yapılan faiz artırımları ile enflasyonu kontrol altına aldığı beklentisi ile birlikte bu ay açıklanacak faiz kararında 50 baz puan artırım beklenmekte. Ancak bu ay faiz kararı öncesi enflasyon verisinin gelmesi ise rüzgarı tersine de çevirebilir. Fakat baz etkisi kaynaklı olarak enflasyondaki geri çekilme ile Fed'in bu ay kısmi güvercin tona geçmesini bekliyoruz. Bu durum da güvercin verilecek mesajlarla risk iştahının artabileceğini düşünmekteyiz.


VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.251 - 5.460 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.419 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.463 artarak 322.858 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.334 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.510’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.370 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.470 ve 5.510 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.400 ve 5.370 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada orta vadeli yükselen trende dönüldü

 

Günün önemli şirket haberleri 12/12/2022

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy'le görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)