E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 12/12/2022---

Günün önemli şirket haberleri 12/12/2022

Günün önemli şirket haberleri 12/12/2022
12 Aralık 2022 - 07:55 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#Tera Yatırım’ın 16.500.000 adet payının pay başına 10,00 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

#Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım’ın 52.750.000 adet payının pay başına 66,00 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

#AKBNK - Yurt dışında 40 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ALARK - Şirketin bağlı ortaklığı Alen Alarko Enerji’nin toplam 1000 MW elektrik depolama kapasitesine sahip olacak şekilde dört ayrı lokasyonda Müstakil Elektrik Depolama Tesisi kurulumu için EPDK’ya lisans tadil başvurusunda bulunduğu açıklandı.

#ANELE - Şirket ile Teknosin Kodlama arasında 12 milyon TL + 0,90 milyon euro bedelli elektrik ve mekanik işleri için sözleşmenin imzalandığı ve projenin 2023 yılında tamamlanacağı açıklandı.

#AYGAZ - 175 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#BASCM - Makbuzların Kaydi Paya dönüştürülmesi işleminin 12 Aralık’ta gerçekleştirileceği açıklandı.

#BRSAN - 3 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#CONSE - 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#CRDFA - 210 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında
yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#DERHL #PRKME #VBTYZ - VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Ocak’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 11 Ocak’a kadar uzatıldı.

#DURDO - 6.500-7.000 kWp Saha Tipi GES kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#ENJSA - 15 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında
yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#EKGYO - 1. oturumu yapılan Muğla Bodrum Türkbükü Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. Oturumunun 15 Aralık’ta yapılacağı açıklandı.

#EUREN #MRGYO #TKNSA - VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Ocak’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#EKGYO - Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi ihalesinin iptal edildiği açıklandı.

#ETILR - İstanbul Havalimanı İGA Kargo Şubesi ve Kordon İstanbul Şubesi olarak 2 adet yeni franchise sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#GESAN - Şirketin TCELL’in Yozgat, Şanlıurfa ve Van’da bulunan arazilerine, Öztüketim Arazi GES yapılması kapsamında 19,9 milyon dolarlık sözleşme sürecine geçildiği açıklandı.Şirketin Kütahya Altıntaş Zafer OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Kütahya Altıntaş Zafer OSB Alanına Ait YG - AG Elektrik Şebekesi Yapım İşi konulu ihaleye 20,7 milyon TL ile en avantajlı teklifin verildiği açıklanması sonrasında en avantajlı teklifin verildiği açıklandı.

#GUBRF - Tarkim Bitki Koruma’nın halka arzı kapsamında Borsa ve SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Tarkim, halka arz olmaktan vazgeçti

#GLCVY - GARAN’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan toplam 257,7 milyon TL bireysel portföyün ihalesini şirketin en yüksek teklifi vererek kazanıldığının açıklanması sonrasında, devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#HUNER - EPDK’ya depolama tesisi kurmak taahhüdü ile mevcut kapasitesine ilave olarak 15 proje için toplamda 900 MW Depolamalı GES kapasite ile ön lisans başvurusu yapıldığı açıklandı.

#ISMEN -Beylikdüzü’ne şube açılmasına karar verildiği açıklandı. Şirket kayıtlı sermaye tavanının 750 milyon TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

#KORDS - Almanya’da Kordsa Advanced Materials unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#KARYE - Şirketin bağlı ortaklığı Alsun İşletme tarafından EPDK’ya depolama tesisi kurmak taahhüdü ile mevcut kapasitesine ilave olarak 4 proje için toplamda 200 MW Depolamalı GES kapasite ile ön lisans başvurusu yapıldığı açıklandı.

#KCAER - Kocaer Steel Ireland Ltd. unvanlı yeni bir şirket kurulduğu açıklandı.

#KLNMA - Şirket iştiraki Kalkınma Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi’nin kurucusu ve yöneticisi ve ODTÜ Teknokent Yönetim’in stratejik yatırımcısı olacağı, ODTÜ Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na banka tarafından 1,5 milyon dolarlık yatırım taahhüdü verilmesine karar verildiği açıklandı.

#KONTR - Şirketin %95 bağlı ortaklığı Progresiva Enerji tarafından 2,4 milyar dolar sermayeli Prolectric Enerji unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#MGROS - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Dijital Platform Gıda’da sahip olduğu 700.000 adet payın 2,1 milyon TL bedelle Dijital Platform'un yönetici teşvik programı kapsamında ilgili yöneticilere aynı bedel ile devredilmek üzere, Dijital Platform'a satılmasına karar verildiği açıklandı.

#MIATK - Şirketin bağlı ortaklığı Tripy Mobility’nin elektrikli araçlara yönelik, şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, işletilmesi amacıyla lisans başvurusu için EPDK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#NETAS - Şirketin Superonline ile imzalanan Wifi - 6 Homegateway Çerçeve Tedarik Sözleşmesi kapsamında Superonline'dan akıllı ev teknolojileri için yüksek performans ve hızda kablosuz internet bağlantısı sunan Wifi-6 destekli fiber modem tedariki için 4,2 milyar dolar tutarında sipariş alındığı açıklandı.

#QNBFB - 91 gün vadeli 708,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#PEGYO - Şirket portföyünde bulunan Sümerpark AVM'nin yenileme çalışmaları kapsamında, konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı hizmeti için diğer AVM'ler için AVM konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı hizmetini veren Alkaş Consultıng ile anlaşma yapıldığı açıklandı.

#PEKGY - Şirketin paylarının %100'üne sahip olduğu Peker GYO Global GMBH şirketi bünyesinde devam eden Solingen projesi kapsamında, projede yer alan mevcut binanın 74 odalı otele dönüştürülmesine ilişkin consept çalışmalarının tamamlandığı ve otelin B&B Hotel grubu'na uzun süreli kiralanması için görüşmelere başlandığı açıklandı.

#PSGYO - EKGYO tarafından düzenlenen 1. oturumu yapılan Muğla Bodrum Türkbükü Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. Oturumuna şirketin katıldığı açıklandı.

#PGSUS -Kasım ayında 2019 yılının aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı %35 azalışla 0,90 milyona, yolcu doluluk oranı 2,5 puan azalışla %87,8'e geriledi. Dış hat yolcu sayısı %22 artışla 1,30 milyona, yolcu doluluk oranı 0,6 puan artışla %87,2’ye yükseldi. Toplam yolcu sayısı ise %10 azalışla 2,20 milyona ve yolcu doluluk oranı da 1,2 puan azalışla %87,4’e geriledi.
o Ocak - Kasım döneminde 2019 yılının aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı %32 azalışla 10,05 milyona ve yolcu doluluk oranı 7,2 puan azalışla %85,5’e geriledi. Dış hat yolcu sayısı %8 artışla 14,67 milyona yükselirken, yolcu doluluk oranı 2,3 puan azalışla %82,4’e geriledi. Toplam yolcu sayısı ise %13 azalışla 24,72 milyona ve yolcu doluluk oranı da 5,00 puan azalışla %83,6’ya geriledi.

#RHEAG - Pay satışı sonrasında Zorunlu Pay Alım Teklifi yapılması yükümlülüğünün doğduğu açıklandı.

#RUBNS -İplik ve Kumaş Boyama ve Baskı Tesisi projesi kapsamında ÇED Olumlu kararı verildiği açıklandı. Ataköy Prestij Konakları projesinde 3 dairenin 61,3 milyon TL’ye satıldığı açıklandı.

#SASA - Adana'daki PTA üretim tesisi yatırımı finansmanı kapsamında, CESCE destekli 2033 vadeli ve 6 ayda bir ödemeli toplam 589 Milyon Euro tutarındaki kredi başvurusunun onaylandığı açıklandı.

#SAFKR - Raylı sistem klimaları temini için 1,7 milyon euroluk sözleşme imzalanması sonrasında, sözleşmeye ilişkin durdurma talebi ile dava açıldığı ve mahkemenin kararı bozarak sözleşmenin devamına karar verdiği açıklandı.

#SMRTG - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Smart Güneş Enerji Ekipmanları ile bir müşterisi arasında 1,7 milyon dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.

#SKBNK -1,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında
yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.Yurt dışında 300 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında Genel Müdürlüğe yetki verildiği açıklandı.

#ULUFA - 62 gün vadeli 50 milyon TL ve 90 gün vadeli 26 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#ULUUN - Şirketin % 100 bağlı ortaklığı Ulidaş Tarım Ürünleri’nin %100 oranında bağlı ortaklığı GK Tarım’ı devralmak suretiyle birleştiği açıklandı.

#ULAS - Şirketin amaç ve konusunun değişmesinden dolayı oluşan ayrılma hakkı kullanım fiyatının 4,94 TL olarak belirlendiği açıklandı.

#VBTYZ - Şirketin SGK’ca düzenlenen IBM Kurumsal Sunucu Yazılımlarının Güncelleme ve Bakım Destek Temini ihalesini 56,9 milyon TL bedelle kazandığı açıklandı.

#YEOTK - Şirketin %50 pay sahibi olduğu Marinergy Yenilenebilir Enerji’nin kalan %50 payının 67.692 TL bedelle devir alındığı açıklandı.

#YKBNK - Yurt dışında 378 gün vadeli 20 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.Yurt dışında 25 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ZOREN - Şirketin %100 bağlı ortaklığı ZES Dijital Ticaret’in sermayesinin tümünün 10,7 milyon dolar değer üzerinden, şirketin %100 oranında bağlı ortaklığı Lectrıp Global’e devredilmesi için hisse devir sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği açıklandı

PAY ALIM / SATIM

#BIMAS - Mustafa Latif Topbaş tarafından 121,88 TL fiyattan 25.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,02’ye yükseldi.

#DOKTA - Çelik Holding tarafından 57,95 - 61,75 TL fiyat aralığından 150.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %93,47’ye geriledi.

#ERBOS -Mahmut Özbıyık tarafından 165,60 TL fiyattan 380.500 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %5,01’e geriledi.Azimut Portföy tarafından 165,60 - 166,70 TL fiyat aralığından 761.000 adet alış ve 1.600.000 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %19,82’ye geriledi. Mehmet Özbıyık tarafından 165,60 TL fiyattan 380.500 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %5,01’e geriledi.

#EMNIS - Hatice Füsun Uzunyol Kutlu tarafından 71,65 TL fiyattan 100.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,08’e geriledi.

#HDFGS - Hedef Portföy Kuzey Hisse Senedi Serbest Fon tarafından 3.000.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,92’ye geriledi.

#KUYAS - Muhammed Nedim Öztürk tarafından 20,86 - 21,28 TL fiyat aralığından 30.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %1,08’e yükseldi.

#MAGEN #ESEN - ESEN tarafından 34,30 - 35,36 TL fiyat aralığından 2.000 adet MAGEN payı alınırken, ESEN’in MAGEN’deki payı %75,87’ye yükseldi.

#MPARK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 7.000 adet pay 77,25 - 77,80 TL fiyat aralığından geri alındı.

#RHEAG -Mustafa Mümtaz Özkaya tarafından 2,01 TL fiyattan 2.250.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,42’ye yükseldi. Onur Takmak tarafından 2,01 TL fiyattan 2.250.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.

#TDGYO - Sirac Avcı tarafından 13,79 - 14,11 TL fiyat aralığından 675.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %20,03’e geriledi.

#YAYLA - Bank of America Corporation tarafından 7,17 - 8,54 TL fiyat aralığından 5.163.106 adet alış ve 7.299.808 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0,79’a geriledi.

SERMAYE ARTIRIM

#EUHOL - Şirket sermayesinin 60 milyon TL’den %150 oranında bedelli olarak 90 milyon TL nakden artışla 150 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#GEDIK - Şirket sermayesinin 327,6 milyon TL’den %54,1 oranında bedelli olarak 177,4 milyon TL nakden artışla 505 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#IDEAS - Şirket sermayesinin 9,5 milyon TL’den %100 oranında tahsisli olarak 9,5 milyon TL artışla 19 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru 22,28 TL baz fiyat üzerinden değil, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedüre göre hesaplanacak pay satış fiyatı üzerinden onaylandığı açıklandı.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Bir şirketten geri alım

 

Borsada üç sektör öne çıkıyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (12/12/2022)

 

2023'te halka arza hazırlanan şirketler

 

10 temettü şirketiyle ilgili haftanın önemli açıklama ve gelişmeleri

 

Geçtiğimiz hafta ortak satışı ve geri alım yapılan temettü şirketleri

 

Yılbaşından bu yana hangi hisse yüzde 1529 kazandırdı?

 

12 aylık bilançolar ralli getirecek mi?

 

SPK, GLBMD hisselerinde bir kişiyi yakaladı

 

SPK'dan 3 şirketin sermaye artırımı başvurusuna olumlu yanıt

 

BİST'ten haftanın son işlem gününde 8 hisseye tedbir

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (12/12/2022)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)