E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada orta vadeli yükselen trende dönüldü---

Borsada orta vadeli yükselen trende dönüldü

Borsada orta vadeli yükselen trende dönüldü
12 Aralık 2022 - 08:01 borsagundem.com

Hisse senedi piyasaları uluslararası borsalardan bağımsız hareket etmeye devam ediyor. Alternatif yatırım araçlarındaki getirini düşük olması hisse senetlerine ilgiyi artırıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Geçen hafta 5000 puanın altına gerileyen ve düzeltme beklentisi içinde olunduğu bir dönemde endeks Cuma günü sert bir yükseliş yaptı. Bu hareketin ardından uzmanların görüşü değişti. Serhat Gürleyen son yaşanan haberlerden sonra Ekonomim’de şu analizi yaptı:

“İstanbul haftayı dünyadan bağımsız güçlü bir alışla bitirdi. Banka hisselerindeki alışla endeks 5.000 psikolojik direncinin hemen üzerinde kapandı.

ABD hisselerindeki satışa rağmen yaşanan yükseliş teknik olarak pozitif bir sinyal. Alıcıların dünya ile ilgilenmediğini gösteriyor. Endeksin 5.000 seviyesinin üzerinde kalması orta vadeli yükselen trende dönüldüğünü teyit ediyor.

Ancak endeksteki yükselişi temel dinamiklerle açıklamakta zorlanıyoruz. Öncü göstergeler ekonomide sert bir yavaşlamaya işaret ediyor. Küresel finansal koşullar destekleyici değil. Finansal baskılamadan kaçan tasarruf sahibinin borsaya yönelmesi yükselişi destekleyen temel dinamik olmaya devam ediyor.

Yükselişin bankaların öncülüğünde olması dördüncü çeyrek kar beklentilerinin güçlü olmasına bağlanılabilir. Ancak yakın gelecek için piyasa kadar iyimser değiliz. Açıklanan makro ihtiyati tedbirler bankaların karlılığını 2023 yılı ilk yarısında önemli oranda baskılayacak. Seçimlerden sonra faizlerin hızla yükseldiği bir senaryo banka hisseleri için potansiyel bir risk olmaya devam ediyor.”

Çin'de tüketici güveni 2,5 yılın en düşük seviyesinde

 

ABD halkı Biden'ın ikinci kez aday olmasını istemiyor

 

10 temettü şirketiyle ilgili haftanın önemli açıklama ve gelişmeleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu 12 Aralık 2022 20:10

    Borsadan başka getiri sağlayan bir alternatif yok. 5000 olması ve geçmesi de Suni degil tamamen Sağlam adımlarla yükseliş trendi dır. Dahada yükselecektir. Öngörüm bu yöndedir.

  • Mevsim12 Aralık 2022 14:12

    Yüksek faiz yıllarca sömürdü milleti.zengin daha zengin oldu.Paranın akacağı yer borsa artık yatırımcıda para kazanacak.

  • Alpertunga12 Aralık 2022 11:58

    Burası varlık fonu borsası olmuş.Devlet kamu bankalarının paralarını basıyor burda.KY dikatli olun.

  • Halil12 Aralık 2022 09:06

    Alıcılar kafayı yemiş borsa binden beşbine gelmiş. Gerçi ekmekte bir liradan beş liraya geldi.