E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
12 Mart 2024 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Sigortacılık sektörü enflasyon muhasebesi uygulamasına 1 Ocak 2025'te geçecek.

Deutsche Bank TCMB’den bu ay 500 baz puan faiz artışının yüksek ihtimal olduğunu söyledi.

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcıları, Ankara'da Siyasi Diyalog Toplantısı'nda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkilerin çeşitli veçhelerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların da ele alındığı belirtilen açıklamada, "Her iki taraf da iki ülke liderleri tarafından geçtiğimiz aralık ayında Atina'da imzalanan Atina Bildirgesi doğrultusunda mevcut olumlu atmosferi ikili ve uluslararası işbirliği alanlarında geliştirmek konusunda ortak taahhütlerini yinelemişlerdir." ifadesine yer verildi.

Arjantin Merkez Bankası, faizleri %100’den %80’e düşürdü.

JPMorgan CEO’su Dimon piyasa beklentilerine kıyasla resesyonu daha yüksek ihtimal olarak görüyor.

Pentagon, 2025 mali yılı için Kongre'den yaklaşık 850 milyar dolarlık bütçe istedi.

SGK prim ve diğer alacakları için gecikme cezası %3 olarak uygulanacak.

Xiaomi, ilk elektrikli araç modeli SU7'nin teslimatlarına bu ay başlayacak.

Ford Motor, Türkiye'den ithal ettiği Transit Connect araçlara ilişkin hatalı vergi bildirimi için 365 milyon dolar ödeyecek.

Ne olacak?

Yurt içinde Sanayi Üretim Endeksi ve Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

ABD’de TÜFE verileri açıklanacak.

İngiltere’de İşsizlik Oranı açıklanacak.

Almanya’da TÜFE verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Piyasalar geçen hafta Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına odaklanmıştı. Powell'ın Temsilciler Meclisi ve Senato'da yaptığı konuşmalar kafaları karıştırsa da özet mesaj Fed'in faiz indirimi için acele etmeyeceği ancak, bu yılın bir noktasında bunu yapmanın muhtemelen uygun olacağını belirtmesi'ydi. Şahin bir politika ile enflasyonun kontrol altına alınmaya başlanması ardından gözler Fed'in ne zaman faiz indirimine başlayacağına çevrildi.

ABD tarafında istihdam verilerinin seyri güçlü kalmaya devam ediyor. Bu durumda iç talebin artmasına neden oluyor. İç talepteki artış da geri çekilmesi beklenen enflasyon tarafının baskılanmasını oluşturuyor ki Ocak ayında ABD tarafında beklenti üstü gelen enflasyon verisi de bunun sağlaması niteliğinde.

ABD'de aylık bazda enflasyon beklentisi %0,4 iken, yıllık bazda beklenti Ocak ayı ile aynı kalarak %3,1 oranında artış yönünde. Beklenti altı kalabilecek bir enflasyon verisi ile Fed'in faiz indirimine daha önce başlayabileceğine (şu an için yoğunlukta beklentiler Haziran) dair durum fiyatlamalar arasına girebilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Şimşek mesajında şu ifadeleri kullandı: "Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu B'den B+'ya, görünümü ise nötrden pozitife yükseltmesi, Türkiye'nin ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor. Sağlam politikaları sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız. Fiyat istikrarını sağlamak birinci önceliğimiz olmaya devam ediyor.’’ Şimşek ayrıca; Şimşek "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanma geçici olarak değerlendirilmelidir. TCMB, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini çıpalamada kararlıdır" dedi.

İki dev bankadan birbirine zıt S&P 500 beklentisi

 

Altın, ABD enflasyon verisine odaklandı

 

Asya borsaları Japonya verisinin ardından yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fena şakir topaneden 12 Mart 2024 09:44

    borsa fena çöküyo.büyük çöküş durduramıyolar.akapa parti rejimi yolcu .son krizler bunlar imamoğlu ve ekibi geliyor huzur refah için .

  • kaportacı salim usta sanayiden12 Mart 2024 08:55

    ekonomi yönetimi 8 ayda ülkeyi ne hale getirdiler.bir derviş bir özal olamadı Sayın Şimşek.güven çok önemli bir kere daha teyit oldu.fiç bile ilaç olamadı cds ler yukarı çıktı .