E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
13 Aralık 2023 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

İkinci el taşıtta 6 ay ve 6.000 km kuralına motosiklet de eklendi.

Ticaret Bakanlığı: E – ticarette cayma hakkını kullanan tüketicilerin yılbaşından sonra kargo iade masraflarını ödeyeceğine ilişkin haberler yanlıştır.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Enflasyonun kökleştiğine veya ücret fiyat döngüsü olduğuna dair kanıt yok.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya tam destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, Cumhuriyetçilerin, Ukrayna paketini bloke etmesinden en fazla Moskova'nın memnuniyet duyduğunu belirtti.

Biden: Masum Filistinlilerin güvenliği halen büyük bir endişe konusu.

Arjantin'de hükümet, mali krizle mücadele kapsamında, Arjantin pesosunu, dolar karşısında %50'den fazla devalüe edeceğini ve kamu harcamalarının kısılacağını duyurdu.

Japonya Başbakanı Kishida'nın, bağış toplama skandalının etkilerini gidermek için adımlar çerçevesinde kabine değişikliğine gitmesi ve değişiklikleri bugün açıklaması bekleniyor.

Ne olacak?

Türkiye’de Perakende Satış verileri açıklanacak.

Fed faiz kararı bugün açıklanacak. ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.

TCMB Başkanı Erkan, bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi ile İstişare Toplantısı'na katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, İspanya'da Hafize Gaye Erkan'la 14 – 15 Aralık'ta yatırımcı toplantılarına katılacak.

Moody’s’in 15 Aralık’ta Türkiye’ye ilişkin değerlendirme açıklaması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı 18 Aralık’ta yapılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde en düşük 7.662, en yüksek 7.791 seviyelerini görerek %1,7 volatilitede hareket etti. Endeks günü %0,26 oranında yükseliş ve 20,4 puan artışla 7.748 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi BİST100 endeksinden pozitif ayrıştı. Yabancı kuruluş tarafından yazılan Türkiye bankacılık sektör raporunun etkileri hisse bazlı da hissedildi. Puansal bazda endekse en çok katkı veren paylar AKBNK, YKBNK, GARAN, ISCTR oldu.

Son günlerde Fed'in artırımlarına son vereceği hatta 2024 yılında yapılması beklenen faiz indirimlerinin öne çekilme beklentisi global piyasalarda risk iştahını yükseltmişti. Fed'in faiz patikasındaki en önemli makroekonomik data faiz kararından hemen önce geldi. ABD tarafında enflasyon verisi açıklandı. Enflasyon aylık bazda beklentilerin üstünde %0,1 artarken, yıllık bazda enflasyon %3,2’den %3,1’e ger çekildi. Açıklanan enflasyon verisi sonrasında gözler bugün açıklanacak Fed faiz kararına çevrildi. Fed üyelerinin yaptığı açıklamalar birbirini teyit etmese de hala enflasyonun kontrol altına alınamadığına ve erken konuşulduğuna dair görüşler de var. Fed Başkanı Powell'ın da geçen hafta Atlanta’da yaptığı konuşmada faiz indirimini konuşmak için erken olduğunu ve daha fazla faiz artışı olabileceğini belirttiğini unutmamak gerekiyor. Enflasyon tarafındaki olası bir yükseliş ile Fed belki tekrar faiz artırımlarına başlayabilir. Ancak faiz artışlarının devam etmesi durumu, mali bir krize tekrar yol açar mı ya da resesyon endişeleri tetiklenir mi? soruları akılları karıştırıyor. Şu anki konjonktürde temkinli açıklamalar yapan Fed'in 2024 yılında güvercin tona geçmesini bekliyoruz. Bugünkü faiz kararından değişiklik beklemiyoruz.

Erdemoğlu Holding SASA hissesi satacak

 

En fazla para girişi olan hisseler (12/12/2023)

 

BİST volatil seyreden 4 hisseye tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)