E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
13 Eylül 2023 - 07:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi'yle görüşmesinde Türkiye'nin afetle mücadelede Libya halkının yanında olduğunu ve yardımların süreceğini ifade etti.

Çin Maliye Bakanlığı, ABD'den ithal edilen bazı ürünlere uygulanan tarife muafiyetinin 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, ABD Başkanı Biden hakkında görevi kötüye kullanma soruşturması açılması çağrısında bulundu.

ABD Adalet Bakanlığının tekelleşmeye gittiği gerekçesiyle Google'a açtığı, son 25 yılın en büyük antitröst davasının duruşması başladı. ABD Adalet Bakanlığı, Google'ı web tarayıcıları ve mobil cihazlarda varsayılan arama motoru konumunu korumak için yılda 10 milyar dolardan fazla para ödemekle suçladı.

Rusya Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan makroekonomik tahminlere göre, Ukrayna'daki savaşın maliyetleri artarken Rusya önümüzdeki iki yıl için enflasyon tahminini önemli ölçüde yükseltti ve ABD doları karşısında çok daha zayıf bir ruble kuru bekliyor.

NHK ve diğer medya kuruluşlarının bildirdiğine göre, Japonya Başbakanı Kishida, yapacağı değişiklikle Kabine’sine Maliye ile Ticaret bakanlarını yerinde tutacak.

Apple, yeni telefon ve akıllı saat modellerini tanıttı.

Binance'in ABD'deki bağlı ortaklığı Binance.US, CEO'su Shroder'in görevinden ayrılacağını ve 100'den fazla kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Danimarka, Ukrayna'ya 833 milyon dolarlık askeri yardım yapacak.

BP’nin CEO’su Bernard Looney görevinden istifa etti.

Güney Kore'de işsizlik oranı 24 yılın en düşük seviyesine geldi.

Ne olacak?

ABD’de TÜFE bugün açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretimi veriler takip edilecek.
İngiltere’de GSYH, Sanayi Üretimi, İmalat Üretimi ve Ticaret Dengesi verileri açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 21 Eylül'de New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.
ABD Başkanı Biden, 19 – 20 Eylül'de düzenlenecek BM Genel Kurul toplantısına katılacak.
S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
TCMB tarafından reeskont kredisinde günlük limitleri yeniden yükseltildi. TCMB'den yapılan açıklamaya göre seçici kredi kullanımını ve ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek amacıyla günlük limitin 1,5 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi. Açıklamada reeskont kredilerinin kullandırılmasında KOBİ payının artırılmasına ve ihracat performansının dikkate alınmasına devam edileceği vurgulandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te geçtiğimiz günlerde ihracat odaklı yatırımlar mesajları vermişti. Dünde‘’ Üç aylık bir sürede ihracatçılarımıza günlük kredi limitini 10 kat artırdık. Bu, ihracatı önceliklendirme konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösteriyor. Kalıcı refah artışı için daha çok ihracat odaklı yatırım yapmamız gerekiyor. Orta vadede fiyat istikrarını sağlayarak şirketlerimizin küresel piyasalarda sermaye benzeri krediye erişimini sağlayacağız’’ açıklamasında bulundu.

ABD’de bugün enflasyon verisi açıklanacak. İstihdam tarafındaki yukarı yönlü seyrin etkisi iç talebe bağlı olarak ABD tarafında geri çekilen enflasyonu sınırlayacak gibi görünüyor. Baz etkisi nedeniyle %3,0'lere kadar geri çekilen ABD enflasyonunda artırılan faizlerle enflasyon kontrol altına alınmaya çalışılıyor olsa da mali kriz ile resesyona ilişkin endişeler hala ayakta duruyor. Geçen haftalarda açıklanan ücret artışlarındaki geri çekilme enflasyonun soğuma eğilimini gösterse de Ağustos ayında Temmuz ayındaki gibi yukarı yönlü seyrin süreceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta açıklanacak ve ABD'de merakla beklenen verilerde, enflasyonun aylık bazda %0,5, yıllık bazda da %3,6 artması bekleniyor. Temmuz ayında yıllık bazda ABD'de enflasyon %3,2'ydi.  Goldman Sachs, enflasyonun soğuması ve hala dirençli olan iş gücü piyasasının Fed’in faiz oranlarını daha fazla artırmasına gerek kalmayabileceğini göstermesi nedeniyle, ABD'nin resesyona girme ihtimalini düşürse de tahvil faizlerindeki hareketler kısa vadeli enflasyonun olabileceğine dair fiyatlamaları gösteriyor. Eylül ayında Fed'den faiz değişikliği ön görülmese de Fed eyalet başkanları böyle bir durumunda bile bunun bir durma ibaresi olmadığını dile getiriyor.

Günün önemli şirket haberleri 13/09/2023

 

Petrol 10 ayın zirvesinde

 

Japonya ve Güney Kore verileri Asya borsalarında düşüşe neden oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)