E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
11 Eylül 2023 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Fitch, Türkiye’nin not görünümünü yükseltti.

Fitch: Büyümenin 2023'te %4,3'e ulaşacağını, ardından 2024'te %3,0'a yavaşlayacağını tahmin ediyoruz. 2023'te ortalama enflasyonun %51,9, yıl sonunda enflasyonun %65 olacağını öngörüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın Biden ile bir görüşmemiz ayak üstü de olsa oldu. Orada F – 16 konusunu da görüştük. (F-16) İşi alıyorlar götürüyorlar ‘İsveç de İsveç’ diyorlar. Siz her şeyi ‘kongre kongre’ diyorsunuz. Benim de kongrem TBMM. Meclis’ten bu tür bir karar geçmediği sürece benim evet demem mümkün değil.

Erdoğan: Hem yenilenebilir enerji hem de nükleer ve hidrojen yatırımlarında önemli adımlar atıyoruz.

Erdoğan: Soçi'de heyetler arası görüşmeler yaptık, Sayın Putin'le benim ikili görüşmem oldu. Bütün bunların hepsi acaba Rusya ile Ukrayna arasındaki bu savaşı nasıl durdururuz.

Erdoğan: Yeniden tahıl koridorunun işlevsel hale gelmesinde ümitsiz değilim, yine bu süreç başlayabilir.

Erdoğan: Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubu'nu toplayacağız.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü: Erdoğan ve Sisi ortak çıkarlar çerçevesinde Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarın korunmasına katkıda bulunacak şekilde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki arzusunu ifade etti.

G20 ülkeleri, temiz enerjiyi artırmayı taahhüt etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Deprem Sigortası yerine tüm afetleri kapsayacak olan Zorunlu Afet Sigortası devreye girecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, yerel seçimlerde CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

JPMorgan: Çin'deki kısıtlamalar Apple'ı zorlayabilir.

ABD Hazine Bakanı Yellen, enflasyonda istikrarlı bir yavaşlama ve iş arayanlarda artış olduğunu gösteren veriler sonrası, ABD'nin istihdam piyasasına büyük zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alabileceğinden giderek daha fazla emin olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden Vietnam'ı ziyaret etti. Vietnam ABD'nin diplomatik statüsünü Çin ve Rusya ile aynı seviyeye yükseltti.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Sanayi Üretim Endeksi, Cari İşlemler Dengesi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Hazine Tahvil İhalesi bugün gerçekleşecek.
Apple, iPhone 15 serisini yarın tanıtacak.
ABD’de TÜFE Çarşamba günü açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 21 Eylül'de New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %3,3 oranında yükselişle 8.325 seviyesinden tamamladı. Enflasyon teması ve OVP'ye ilişkin açıklanan verilerin piyasa beklentilerine yakın olması endeksi destekledi. Geçen hafta en çok kazandıran sektörler mali (sigortacılık, bankacılık) olurken, aracı kurumlar sektörü en çok düşen sektör oldu. Pay bazında ise SKBNK, OYAKC, ISGYO en çok yükselenler olurken, en çok düşenler ISMEN, ALFAS, BRSAN oldu. Puansal bazda en çok katkı ise ISCTR, AKBNK ve EREGL'den geldi. Pandemiye ilişkin haber akışlarının tekrar artması THYAO'yu puansal bazda baskıladı.
Geçen hafta yurt içi piyasalarda gündem yoğundu. Enflasyon ve OVP verileri tabir-i caizse geçen haftanın belirliyicileri oldu.  OVP, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın sunumuyla açıklandı. Yılmaz OVP’nin 4 temel amacı olduğunu ve bunların makroekonomik ve finansal istikrarın sağlanması, enflasyonun tek haneli seviyeye düşürülmesi, yatırım, istihdam, üretim, ihracat perspektifinde büyüme ve istihdamın sürdürülmesi ve sosyal adalet ve refahın güçlendirilmesi olarak belirtti.  OVP'de enflasyon, 2023 yılında açıklanan yeni OVP’de yılsonunda %65 olarak öngörülüyor. 2024 hedefi %33, 2025’te %15,2, 2025 yılında %15,2 olarak tahmin edilen enflasyonun 2026 yılında %8,5 olarak tek haneye inmesi bekleniyor.

Ağustos ayında TUİK tarafından açıklanan TÜFE, %6 olan beklentilerin üstünde %9,09 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Temmuz ayındaki %47,83 seviyesinden Temmuz ayında %55,94 seviyesine yükseldi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %60,72 seviyesinden %72,86 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %56,09 seviyesinden %64,85 seviyesine yükseldi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisi İstanbul enflasyonunun da üstünde kaldı. İstanbul'da Ağustos’ta önceki aya göre perakende fiyatlar %8,80 toptan fiyatlar ise %6,65 arttı.

ECB’de kafalar karışık

 

Yabancı girişiyle endeksin 10 bin puana yükselmesi bekleniyor

 

Yatırımcı sayısı 7 milyona yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)