E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
05 Temmuz 2023 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Moody's Türkiye'de para politikasında normalleşmeye dönüşün bankaların karlılığını destekleyeceği görüşünü paylaştı.

Dankse Bank analistleri TCMB'nin politika faizini %8,5'ten %15'e çıkarmasının yeterli olmadığını savundu. Lirada değer kaybının devam etmesinin beklendiğini belirten Dankse, TCMB'nin politika faizini kademeli olarak %25'e getireceğini öngördü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 17 Temmuz'da sona erecek Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamı için herhangi bir neden olmadığını savundu.

ABD Başkanı Biden, gelecek hafta düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Liderler, NATO ittifakını daha da güçlendirmek dahil zirvede ele alınacak konuları görüştü.

Kosova Başbakanı Kurti, AB’nin Kosova'ya yönelik cezai tedbirlerinin adil olmadığını ve ülkesi ile Sırbistan arasındaki diyaloğu asimetrik hale getirdiğini söyledi.

Global Times, Çin'in bazı yarı iletken ve elektrikli araç türlerinin üretimi için çok önemli olan iki metalin ihracatını kısıtlama hamlesinin, Çin'in global çip tedarik zincirinde pasif bir şekilde sıkıştırılmayacağına dair bir uyarı olduğunu bildirdi.

Çin’de Hizmet PMI 57,1’den 53,9’a geriledi.

Ne olacak?

•Türkiye’de enflasyon verileri bugün açıklanacak.
•Fed Tutanakları bugün açıklanacak.
•Yurt dışında PMI verileri takip edilecek.
•Euro Bölgesi’nde ÜFE verileri açıklanacak.
•Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın önümüzdeki hafta İsveç'in NATO'ya üyelik talebi ve Ukrayna'daki savaş hakkında görüşmek üzere İsveç Başbakanı Kristersson'u ağırlayacağını açıkladı. Görüşme, Türkiye ve İsveç arasında 6 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak üst düzey toplantının hemen öncesinde, 5 Temmuz'da gerçekleşecek.
•ABD Hazine Bakanı Yellen’ın üst düzey yetkililerle görüşmek üzere bu hafta Çin'e gitmesi bekleniyor.
•NATO Liderler 11 – 12 Temmuz’da gerçekleşecek.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz sonunda Suudi Arabistan, Katar ve BAE’yi ziyaret edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftaki rekorlarına bu hafta da devam ediyor. Haftaya alıcı başlayan endeks 6.076 seviyesini de test ederek yine TL bazında rekorunu tazeledi. Gün sonuna doğru gelen satışlarla günü yatay tamamlarken, TCMB tarafından yapılan rasyonel açıklamalar ve atılan adımlar endeksi desteklemeye devam ediyor.

Bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından Haziran ayına ilişkin enflasyon verileri açıklanacak. Geçen ay doğalgaz fiyatlamalarının hesaplamalara dahil edilmemesi ile aylık bazda %0,04 gelen ve yıllık bazda %39,59'a gerileyen enflasyonun, Haziran ayında aylık bazda %4,5'e yakın gelmesini beklemekteyiz. Bu durumda da geçen yılın aynı döneminde %4,95 gelen Haziran ayı enflasyonun beklentilere paralel gelme durumunda ise kısmi de olsa baz etkisi kaynaklı olarak yıllık bazda gerileyeceğini ön görüyoruz. Bu ayki yüksek enflasyon beklentimizin ise en önemli nedeni kur tarafındaki gelişmeler oldu. Seçim belirsizliğinin sona ermesi ile birlikte kendi dinamiklerine göre hareket etmesi ile başlayan sonrasında ise müdahale edilmeyerek serbest bırakılması ile Haziran ayında kısmi yükseliş sürmüştü. TCMB'nin beklenti altı faiz artırımı ile birlikte TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ise kuru baskılamak için rezerv satışı yapılmayacağını söyledi. Hızlı yükselen kur tarafında Dolar / TL Haziran ayında yaklaşık %24, Euro / TL Haziran ayında %28 artış kaydetti. Buna bağlı olarak sepet kurdaki yaklaşık %26'lık yükselişin enflasyonun en önemli sebebi olduğunu düşünmekteyiz.

Altın, Fed tutanakları öncesi dar bir aralıkta sıkıştı

 

Çin'de PMI haziran ayında 3 puan geriledi

 

Günün önemli şirket haberleri 05/07/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)