E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
23 Şubat 2024 - 08:16 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapım için yardım verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre hak sahiplerine bir konut için 700.000 liraya kadar hibe, 700.000 liraya kadar da kredi desteği verilecek.

UBS, Credit Suisse'in Türkiye'deki yatırım bankası birimini satmayı düşündüğü medyada yer aldı.
Rusya Devlet Başkanı Putin: Biden'ın Rusya açısından daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyordum. Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım.

Goldman Sachs artık mayıs ayında ABD'den faiz indirimi beklemiyor.

Fed Üyesi Waller: Faiz indirimi için aceleye gerek yok.

IMF Sözcüsü Kozack, enflasyonun düşmesine rağmen henüz hedefe yeterince yakın olmadığını belirterek, merkez bankalarını, para politikasında erken gevşemeye karşı tedbirli olmaya çağırdı.

IMF Japonya'nın 2023 yılındaki zayıf ekonomik performansının 2024 yılında
aşağı yönlü riskleri artırabileceğini, yüksek frekanslı göstergelerin ise bu yıl İngiltere'de bir
toparlanmaya işaret ettiğini ön görüyor.

ABD'de bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin düzenlenen bir anketten, seçimi Cumhuriyetçi

Parti adayı eski Başkan Trump'ın kazanacağı sonucu çıktı.

Çin'de ticari konut satış fiyatlarındaki düşüşler aylık bazda daraldı.

Ne olacak?

Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı, İmalat Güven Endeksi ve Turizm İstatistikleri açıklanacak.
Almanya’da büyüme verisi açıklanacak.
G7 liderleri, Rusya - Ukrayna Savaşı'nın yıl dönümü olan 24 Şubat’ta video konferansla görüşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. TCMB tarafından Şubat ayına ilişkin politika faizi açıklandı. Bizim beklentimiz ve konsensüs beklentilere paralel olarak Sn. Karahan’ın başkanlığındaki ilk faiz kararında değişiklik gerçekleşmeyerek politika faizi %45’te kaldı. Karar metnindeki mesajlarda ‘enflasyon’ vurgusu vardı. Ocak ayında beklenti üstü aylık enflasyonla manşet enflasyonun sınırlı arttığı belirtilirken, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu sunumunda verilen ‘Enflasyon görünümünde bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı’ mesajı Şubat ayı karar metninde de yer aldı. Piyasa beklentilerine paralel gelen karar sonrasında bankacılık endeksi geri çekildi. Dolar/ TL kuru ise 31 seviyesinin altını test etti.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarafındaki enflasyon yıllık bazda %3,4 seviyesinden %3,1 seviyesine geriledi. Beklentiler yıllık bazda TÜFE’nin %2,9’a gerilemesi yönündeydi. Enflasyonun beklentilerin üstünde gelmesi ile istihdamdaki yukarı yönlü seyrin iç talebin etkileri ile geri çekilen enflasyonu baskıladığı algısının tekrar gündeme geldi. Bu süreçte ise Fed’in beklenen faiz indirimlerinin ay bazında ötelendiği fiyatlamalar arasına dahil oldu. Fed Faiz anketlerinde 20 Mart’taki Fed faiz kararından faizin sabit kalma ihtimali %93,5 olurken, 1 Mayıs için bu oran %71 olarak gözükmekte. Tüm bu haberler eşliğinde Fed’in Ocak ayındaki faiz kararına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Özet olarak bakıldığında Fed’in hala belirsiz ve temkinli olduğunu söyleyebiliriz. Fed’in Ocak ayı toplantısına ait tutanaklarda çoğu yetkili hızlı faiz indirmenin risklerine dikkat çekti. Yetkililer enflasyonun hedefe indiğine dair daha fazla kanıt görmek istediğini belirtti. Tutanaklar, yetkililerin faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına ve enflasyon konusunda temkinli olduklarına işaret etti.

ECB’nin 24 - 25 Ocak tarihlerinde yaptığı toplantının dün yayınlanan tutarakları, politika yapıcıların faiz indirimlerini tartışmak için erken olduğu konusunda geniş bir fikir birliğine vardıklarını gösterdi. Tutanaklarda, "Aralık ayı enflasyon verileri, dezenflasyonist sürecin yolunda gittiğine ve hatta daha önce beklenenden daha hızlı ilerleyebileceğine dair ilave kanıtlar sağlamıştır" değerlendirmesi de yer aldı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 9.936 - 10.094 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.002 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 15.932 azalışla 272.969 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.008 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 10.150’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.950 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.200 ve 10.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.950 ve 9.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

JPMorgan CEO'sundan 150 milyon dolarlık hisse satışı

 

Fed yöneticisi Waller'dan faiz indirimi yorumu

 

Reddit halka arz için başvuruda bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)