E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada kazandıran formül hisse sepetini büyütmek---

Borsada kazandıran formül hisse sepetini büyütmek

Borsada kazandıran formül hisse sepetini büyütmek
21 Şubat 2020 - 11:08 borsagundem.com

Yatırımcıları piyasanın dalgalı atmosferi içerisinde strateji belirlemekte zorlanıyorlar. Borsada kazanmak içinse uzmanlar hisse senetlerini çeşitlendirilmesini öneriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalardaki yükselişlerde yatırımcıların genellikle yükseliş trendine ayak uydurma stratejileri hisselerin daha fazla yükselmesini beklemek yönünde. Bununla birlikte beklerken harcanan zaman yatırımcı için oldukça değerli.
 
Piyasalarda öngörü her zaman mümkün olamayacağından fark yaratmak için yapılması gereken hisse değerleri yükseldikçe farklı sektörlerden hisse satın alarak sepetin çeşitliliğini büyütmek olmalı.

Washington Post yazarı Thomas Heath “A Random Walk Down Wall Street” (Wall Street’te Sıradan Bir Yürüyüş) kitabının yazarı ve ekonomist Burt Malkiel’le yaptığı söyleşide konuyla alakalı “Matematik, Hisse senetleri için çok yavaş bir büyümeyi hatta neredeyse tek haneli kazançları gösteriyor. Ama bir yatırımcı olarak başarılı olmak için tek bir kesin yol var, o da bir disiplinle yatırımları yeniden dengelemek” ifadelerinde bulunuyor.

Malkiel’e göre piyasalarda büyük bir yükseliş görüldüğünde yapılması gereken bir miktar hisse alımı yapıp farklı kategorilerde değerlendirilmesi gerekiyor. İstatistikler de Malkiel’in düşüncelerini destekliyor. Zira piyasalar 2018 yılında büyük bir gelir oluşturamadı. Bununla beraber 2019 yılında hisse senetleri %31.49 oranında gelir sağladı. Hisse senetleri her zaman iyi ya da kötü olmayabilir. Bununla beraber hiç kimse %31 oranında büyük bir geliri öngöremez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika21 Şubat 2020 12:01

    Verdiği aklı uygulasa da sonucu görsek.

  • MELTEM GÜZELBAHAR21 Şubat 2020 11:33

    VALLA BİZİM BORSAYA EYLÜL AYINDAN İTİBAREN GELİN PARANIZI 1-50 KATLAYARAK GİDERSİNİZ.DÜNYA LIĞINIZI GARANTİ ALTINA ALIRSINIZ.

  • Meltem21 Şubat 2020 14:34

    Meltem, yeter artık ya. Yeter. 1-50 katlamak ne demek? 1 mi katlasın, 30 mı? Hayatında bir kez hisse aldın mı? Eylül'den beri X çıktı... Bre insan, sanıyor musun yatırımcı 93 bin görünce tüm malvarlığını borsaya gömer. Borsa çıktıkça yavaş yavaş yatırım yapılır, bu işin raconu budur. Düşmekte olan piyasaya para koyulmaz. Kimsenin ortalaması 93 binler değildir, Şu anda borsadaki herkes kan ağlıyor. Dolar 6.12 olmuş, söylediğine bak. Dünyalığını türk lirası yapsan ne yazar, zaten bir kaç yıla o dünyalığınla anca simit alabiliyorsun. 10 yılda 6.5 kat değer kaybeden bir para birimi mi var?