E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
26 Ekim 2022 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Kralı III. Charles ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye - Birleşik Krallık ilişkileri ele alındı.

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, doğalgaza tavan fiyat getirilmesinde uzlaşı sağlayamazken, Enerji Bakanları konuyu gelecek ay düzenleyecekleri olağanüstü toplantıda tekrar ele alacak. Toplantı bitiminde açıklamada bulunan Çekya'nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Sikela, "Bu mekanizma hakkında oldukça farklı görüşlerimiz var." Dedi

ABD Başkanı Biden: Rusya taktik nükleer silah kullanırsa inanılmaz ciddi bir hata yapar.

Dünyada yılın ilk 6 ayında hava yolu yolcusu %69 arttı.

ABD'de liberal Demokrat vekiller, Demokrat ABD Başkanı Biden'a Ukrayna savaşında Rusya ile diplomasi yapması çağrısıyla gönderdikleri mektubu geri çekti.

Japonya: Yellen'ın herhangi bir döviz müdahalesini açıklamama kararına saygı duyuyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TOGG'un üretimine ilişkin, "Şirketin 2023 yılı hedefi 17.000 - 18.000 araç üreterek piyasaya sürmek." dedi.

ABD doğalgaz fiyatları, artan üretimin boru hattı şebekelerini bunaltması ve bölgedeki arzı tutması nedeniyle 2020'den bu yana ilk kez sıfırın altına düştü.

Inditex'in Rusya'daki mağazalarını BAE merkezli Daher Group'a satmayı kabul ettiğini, ancak koşullar değişirse ülkeye geri dönme ihtimalini reddetmediğini açıkladı.

Alphabet'in net karları üçüncü çeyrekte azalış kaydetti.

Ne olacak?

• Yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Ticaret Dengesi ve Konut Satışları açıklanacak.
Euro Bölgesi faiz kararı yarın açıklanacak.
• ABD’de üçüncü çeyrek büyüme verisi yarın açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Volatilitesi yüksek bir günü geride bırakan BİST100 endeksi, geçtiğimiz günü işlem gününü yatay tamamladı. Dün gün ortasında BİST100’de yoğunlaşan satışların yurt dışı piyasaların güçlü olmasına rağmen yurt içinde 28 Ekim’in yarım gün olması ve 28 Ekim’de takasın olmaması ile nakde geçmek isteyen ya da kredi faizi ödemek istemeyen yatırımcıların satışlarından kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz.
Dolar endeksinin 111’lere kadar geri çekilmesi ile dolar küreselde güç kaybetti. Perşembe günü ECB’den beklenen 75 baz puan faiz artışı ve şahin açıklamalarla değer kazanması beklenen euro ile birlikte Euro / Dolar paritesi 1,00 seviyesine yaklaştı. Dolar endeksinin geri çekilmesi ile birlikte Dolar / TL tarafı da 18,55’leri test etti.
Ons altın tarafında Fed faiz kararı öncesinde ABD tarafından Perşembe günü açıklanacak büyüme verisi merakla bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte sert yükselen ons altın fiyatlarının enflasyonla mücadele kap[1]samında yapılan faiz artırımlarıyla dolara olan talebin artması sonrasında geri çekilmesi sürüyor. Fed’in agresif faiz artırımlarından bu yana ve yapılan ve her geçen gün daha da şahinleşen açıklamalarla birlikte dolar endeksi zirve seviyelerini test etmesi ons altın tarafını baskılayan unsurlar arasında yer alıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 4.325 - 4.432 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.373 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 51.054 azalarak 276.069 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.260 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.450’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.310 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.420 ve 4.450 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.340 ve 4.270 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 26/10/2022

 

Asya borsalarında alıcılı seyir

 

ABD borsaları günü pozitif tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)