E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
08 Mart 2024 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Akdeniz'de saat 07:27’de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

TL mevduat faizleri, Nisan 2002'den beri en yüksek seviyesine ulaştı.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’de, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cardin ve Komite Üyesi Senatörlerle görüştü.

ABD Başkanı Biden, "Gazze'de 30.000 fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü. İsrail ve Hamas arasında 6 hafta sürecek acil bir ateşkes oluşturmak için durmadan çalışıyoruz" dedi.

Fed Başkanı, faiz indirimine başlamak için gereken güveni kazanmaya uzak olmadıklarını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Mester, faiz oranlarının çok uzun süre yüksek tutulmasından ziyade çok hızlı düşürülmesinden endişe ettiğini belirtti.

SEC, doğrudan Bitcoin'e yatırım yapan borsa yatırım fonlarında opsiyon ticaretini onaylama konusunda karar vereceği süreyi uzattı.

ABD'de bankacılık sektörünün karı, 2023'ün dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yaklaşık %44 geriledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: İsveç NATO’nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı.

Ne olacak?

•Fitch’in Türkiye değerlendirmesini bugün yapması bekleniyor.
•Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.
•ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi takip edilecek.
•Almanya’da ÜFE ve Sanayi Üretim Endeksi verileri açıklanacak.
•Euro Bölgesi’nde büyüme verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü üç gün sonra tekrar 9.000 seviyesinin üstüne çıktı. Risk iştahının yüksek olduğu günde endeks 310 puan değer kazanarak günü 9.054 seviyesinden tamamladı. Tepki alımlarının hızlanmasının yanı sıra Fitch beklentilerinin endekse katalizör etki yarattığını düşünüyoruz.

Bugün Fitch'in Türkiye değerlendirmesi yayımlaması bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor, fakat genele bakıldığında Fitch, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlıyor.

Yabancı ilgisinin son zamanlarda yurt içine artması ile gelebilecek raporun daha da önemli hale geldiğini düşünüyoruz. Konsensüs beklentileri Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak koruması yönündeyken, görünümün ise "durağan"dan "pozitif"e yükselteceği tahmin ediliyor.

Olası bir kredi güncelleme tarafı yani yatırım yapılabilir düzeye yaklaşabilecek bir not, endekse katalist etki yaratabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Batman’dan sonra Gaziantep’te ziyaretlerde bulundu. Şimşek, ‘’Programın hazırlanmasından uygulanmasına kadar her aşamada Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğini gördük. Göreve geldiğimiz günden itibaren gereken tüm politikaları ivedilikle uygulamaya aldık. Ulusal ve uluslararası platformlarda programımızın hedeflerini ve sonuçlarını anlatıyoruz. Tüm kesimler tarafından anlaşılan ve kabul gören programların başarısı artar’’ dedi.

Yabancılar, geçtiğimiz hafta 75,4 milyon dolarlık hisse, 54,4 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 896,5 milyar dolar azalışla 175,4 milyar dolar oldu. Döviz mevduatı gerçek kişilerde 631 milyon Dolar artarken, tüzellerde 1,9 milyar dolar azaldı. KKM de haftalık bazda 12,8 milyar TL düşüşle 2,31 trilyon TL oldu.

Altın ABD istihdam verisi öncesi temkinli

 

Petrol'de yukarı yönlü hareket

 

Asya borsaları Wall Steet'in ardından yükselişte

 

Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)