E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yetkilisinden faiz indirimi mesajı---

Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı

Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı
08 Mart 2024 - 05:45 borsagundem.com

Fiyat artışında önemli bir yavaşlama yaşandığını belirten Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini açıkladı.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, merkez bankasının bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini, ancak öncelikle enflasyonun daha da düştüğüne dair daha fazla kanıt görmek istediğini söyledi.

Mester, ekonomi ve para politikasının şu anda iyi bir yerde olduğunu ve fiyat artışlarının geçen yıl önemli ölçüde yavaşladığını, ancak bu dezenflasyon hızının bu yıl devam etmeyebileceğini ve politika yapıcıların dikkatli olmasını gerektirdiğini ifade etti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin oy hakkına sahip bir üyesi olan Mester, "Enflasyonun düşmeye devam ettiğini gördüğümde güven kazanacağım. O zaman FOMC, fed fonları oranını aşağı çekerek kısıtlayıcılık düzeyini azaltmaya başlayabilecek bir konumda olacaktır. Ekonominin beklenen performansı göstermesi halinde, bu yılın ilerleyen zamanlarında kendimizi bu konumda bulacağımızı umuyorum" diye konuştu.

Arz zinciri baskılarının azalması ve daha dengeli bir işgücü piyasasının geçen yılki hızlı düşüşe muhtemelen katkıda bulunduğunu ve bu yıl o kadar yardımcı olmayabileceğini de ifade eden Mester, "Yine de, bu yıl geçen yıla göre biraz daha kalıcı olsa bile, enflasyonun zaman içinde %2 hedefimize doğru inmeye devam etmesini bekliyorum" dedi.

Mester, enflasyonda düşüşün durması halinde Fed'in faizleri daha uzun süre kısıtlayıcı seviyelerde tutabileceğini vurguladı.

Fed Başkanı Powell'dan faiz indirimi açıklaması

 

Lagarde: Herhangi bir takvime değil, verilere bağlıyız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)