E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
18 Eylül 2023 - 08:48 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Pay Piyasası ve VİOP’ta açılış seansı işleyiş esaslarında değişiklik yapıldı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Pay Piyasasında, Paylarda açılış seansının emir toplama aşamasının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine, açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansının emir toplama aşamasının tümünde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine, Yıldız Pazarda, Ana Pazarda ve açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine, karar verildi. VİOP'taki tüm sözleşmelerde açılış seansının emir toplama süresinde emirlerde iptal, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı. Düzenlemeler 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (AP'nin Türkiye raporu) AB Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde.

Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı kabul etti. Erdoğan, BM 78. Genel Kurulu'na katıldı. Kurul, 21 Eylül’e kadar sürecek.

Erdoğan, Alibaba Grup Başkanı Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çetin'i kabul etti.

Trendyol'un hakim ortağı konumundaki Çinli e – ticaret devi Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yeni yatırım planlıyor.

TCMB, gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulunda teknik değişikliğe gitti. Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bizim Orta Vadeli Program'da öngördüğümüz daha dengeli bir tüketim gidişatı ama üretime, yatırıma, ihracata daha fazla ağırlık veren bir büyüme.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Maliye politikası ve para politikası ahenkli bir şekilde gidecek. Çünkü enflasyonla mücadele sadece para politikası üzerinden yürütülebilecek mücadele değil.

ABD: Türkiye ve BM, tahıl girişimini canlandırmak için yoğun çalışıyor.

Goldman Sachs stratejistleri, Fed’in 31 Ekim – 1 Kasım toplantısında faiz oranlarını artırma ihtimalinin düşük olduğunu belirtirken, Fed’in politika yapıcılar gelecek hafta toplandığında ekonomik büyüme tahminlerini yükselteceği öngörüsünde bulundu.

Ne olacak?

•Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
•Hazine bugün iki ihale düzenleyecek.
•Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.
•ABD Başkanı Biden, 19 – 20 Eylül'de düzenlenecek BM Genel Kurul toplantısına katılacak.
•S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Coronavirüs pandemisine ilişkin eris varyantı haberleri gündemde olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’de eriş varyantının 9 kişide tespit edildiğini söyledi. Haber akışı ile ilaç sektörü payları Cuma gününü alıcılı tamamlarken, ulaştırma sektörü paylarında satışlar hızlandı. BİST100 endeksi haftayı ise %4’ün üstünde kayıplarla tamamladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı TV programında ekonomi ile ilgili soruları yanıtladı. Yılmaz, "OVP çok önemli amaçlar ortaya koyduk. Dünya tarihinin en büyük afetlerinden birisini yaşadık. Depremin yaralarını sarmalıyız, asıl iş şimdi başlıyor. Afet riski olan alanlarda da riski azaltmamız gerekiyor. OVP'nin birinci amacı bu. İkinci amacı ise enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi. Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemeliyiz. İstihdam artışı da öngörüyoruz. Sürdürülebilir sosyal adaleti de oluşturacağız. Vergi adaletinden tutun sağlık hizmetlerine varıncaya kadar tüm bunlar OVP'nin birer parçası" dedi.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (18/09/2023)

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 18/09/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)