E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
15 Eylül 2023 - 08:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: TOKİ'den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse %25 oranında indirimden faydalanabilecek.

VOA’da yer alan habere göre ABD, Rusya yaptırımlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle beş Türk firmasına ve bir Türk vatandaşına yaptırım kararı aldı.

VOA’da yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, ‘’ABD, Türk firmalarına yaptırımların İsveç'in NATO hedefini raydan çıkaracağından endişe duymuyor’’ dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk hükümetiyle yakın ilişkileri olduğunu belirterek, "Türkiye bizim için değerli bir müttefik." açıklamasında bulundu.

Avrupa, İran'a balistik füze yaptırımlarını devam ettirecek.

Whatsapp yöneticisi, Whatsapp'a reklam gösterilme özelliği getirilmesinin değerlendirildiğine dair Financial Times haberinin yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin Olağanüstü Genel Kurulu'nda yeni başkan Uğur Gülen oldu.

Japonya Ekonomi Bakanı Shındo: Yüksek büyüme oranları sağlandığında borcun GSYH'ye oranı faiz oranları artsa da düşecek.

Çin Merkez Bankası sisteme daha fazla nakit sunma kararı aldı.

Çin’de Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar beklentileri aştı.

ABD'de Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası greve başladı.

Ne olacak?

Yurt içinde TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacakken, Bütçe Dengesi verisi açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde Ticaret Dengesi verisi açıklanacak.
ABD’de Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi verileri ön planda olacak.
15-16 Eylül'de Asya, Afrika ve Latin Amerika'dan çok sayıda devlet başkanının katılımıyla G77+Çin zirvesi düzenlenecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 21 Eylül'de New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.
ABD Başkanı Biden, 19 – 20 Eylül'de düzenlenecek BM Genel Kurul toplantısına katılacak.
S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi 4 gündür kar realizasyonu yönünde bir hareket sergilerken 22 günlük HO’nun geçtiği 7.900 seviyesi test edildi. Gün sonuna doğru gelen alımlarla endeks günü 105 puan yukarıda tamamlarken, endeks %4,1 volatilite ile hareket etti. BİST100 endeksine dahil hisseler arasında THYAO, TUPRS, FROTO, SISE ve BRSAN payları dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer aldı. AKBNK, YKBNK, ULKER, CIMSA, SMRTG ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar arasında yer aldı.

KKM hacmi, geçen hafta 15,7 milyar lira azalarak düşüş serisini üçüncü haftaya taşıdı. KKM, 18 Ağustos haftasında 3,4 trilyon lirayı aşarak rekor seviyeyi görmesinin ardından TCMB’nin aldığı kararlarla beraber gerilemeye başlamıştı. Ayrıca TCMB tarafından Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri yayımlandı. Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 700.000 dolarlık hisse senedi sattı. Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 8 Eylül haftasında net 700.000 dolarlık hisse senedi, 28,1 milyon dolarlık DİBS ve 300.000 dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri sattı.

ABD piyasalarında ise yatırımcıların önümüzdeki hafta yapılacak olan FED politika toplantısını beklemesi nedeniyle karışık bir seyir izlerken,  ECB, politika faizini 25 baz puan artırdı. Beklentiler faizin sabit kalması yönündeydi. ECB'den yapılan açıklamada, Banka'nın politika faizini 25 baz puan artırma kararı aldığı, 20 Eylül'den itibaren refinansman faizinin %4,50'ye, mevduat faizinin %4'e ve marjinal fonlama faizinin de %4,75'e yükseltildiği kaydedildi. Euro Bölgesi'nde enflasyonun çok uzun süre yüksek seyretmesinin beklendiği aktarılan açıklamada, ECB'nin, orta vadede %2 olan enflasyon hedefini yakalamakta kararlı olduğu belirtildi. Açıklamada, faiz artışı kararının enflasyon hedefini yakalamak için alındığına dikkati çekildi. Dün ECB’nin faizleri 25 baz puan artırması ve ABD’den gelen ÜFE ve perakende satış verilerine ilk tepkiler DXY’de yükselişin devamını sağladı. DXY, yeniden 105 bandına adım atarken EUR/USD paritesi 1,07’nin altına doğru hareket etti.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (15/09/2023)

 

Endeksten hızlı yükselenler

 

SPK bir kişiye idari para cezası kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)