E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBorsa personeline işlem yasağı---

Borsa personeline işlem yasağı

Borsa personeline işlem yasağı
03 Temmuz 2021 - 09:48 borsagundem.com

Önde gelen kripto para borsalarından biri, çalışanlarının kendi platformunda işlem yapmasını yasakladı

Cuma günü yapılan resmi duyuru ile Güney Kore merkezli Bithumb borsası, bu aydan itibaren çalışanlarının Bithumb hesabı kullanarak kripto para alıp satmasını tamamen yasaklayacak.

Şirket, kısıtlamayla birlikte Bithumb borsasındaki iç düzenlemeleri güçlendirmeyi ve işlem şeffaflığını artırmayı amaçladığını söyledi. Tedbirin bir parçası olarak, hesaplarından para çekmelerine ilişkin personele geçen ay yazılı açıklama gönderildi. Ek olarak borsa, öz denetimler ve dahili bir raporlama sistemi de dahil olmak üzere kalıcı bir izleme sistemi uygulayacak.

Bu son hamle, Bithumb'daki bir dizi personel kısıtlamasının akabinde geldi. Buna hem çalışma saatleri hem de serbest saatlerde alım satım yasağı da dahil. Bithumb, şirketin yıllar önce yaşanan veri sızıntıları, haksız ticaret uygulamaları ve piyasa manipülasyonu gibi durumları önlemek için böyle bir karar aldığını belirtti.

Haber, Güney Kore'nin yerel kripto para işletmelerini düzenleme konusundaki tutumunu sertleştirmeye devam etmesi ve ülkenin kripto para borsaları üzerinde gözetim kapsamını artırmasıyla örtüşüyor.

Güney Kore hükümeti, kripto para borsalarının Eylül 2021'e kadar yerel finans otoritelerine kaydolmasını istedi. Mart ayında FSC, finansal raporlama kurallarını değiştirerek kripto para borsalarının Finansal İstihbarat Birimi'ne düzenli işlem raporları göndermesine hükmetti.

Yerel haberlere göre, küçük Güney Kore borsaları, aşırı düzenleyici baskısının sonunda hükümete dava açmayı düşünüyor.
(Cointelegraph)

Block.one'dan 10 milyar dolarlık kripto borsası yatırımı!

MASAK’tan kripto borsalarına rehber!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acemi borsacı03 Temmuz 2021 14:28

    yasaklama çok yerinde ve iyi olmuş ohh olsun.müşterilerin hesapları zaten ellerinin altında.kimin ne alacakları kimin ne satacaklarını hepsini görüyorlar sonra malı küçük yatırımcılara kitliyorlar.

  • Mehmet Yıldız03 Temmuz 2021 11:38

    Bu ülkemizde de pay ve FX piyasalarında da uygulanmalı.