E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da satış baskısı---

Borsa İstanbul'da satış baskısı

Borsa İstanbul'da satış baskısı
08 Mart 2016 - 08:57 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endeksin yurt dışı piyasalardaki satıcılı görünümden etkilenebileceğini belirtti.

Güne yatay başlayan BİST, alımlarla 78.000 seviyelerine yaklaştı. Bu seviyelere yaklaşırken kur tarafındaki hareketlilik, BİST’i satıcılı seyre yöneltirken, 77.100 seviyelerine kadar satışlar izledik. Günün devamında toparlanan BİST, kapanışını 77.484 seviyesinden gerçekleştirdi. Merkez bankalarının genişlemeci para politikasının etkinliğine yönelik artan tartışmalar nedeniyle 10 Mart’taki Avrupa Merkez Bankası faiz kararı toplantısı öncesinde Avrupa borsaları dün düşüşler gösterdi. ABD’de endeksler petrol fiyatlarındaki yükselişin katkısı ile günü hafif artıda tamamladı. Dün FED yetkililerinin açıklamaları izlendi. FED Başkan Yardımcısı Fischer, düşük işsizliğin enflasyonu canlandırdığını belirtirken, FED Brainard ise yaptığı konuşmada, aşağı yönlü risklere vurgu yaparak, güçlü istihdam ve tüketime garanti gözüyle bakılmaması gerektiğini ifade etti. FED’in 15-16 Mart’ta gerçekleştireceği para politikası toplantısı için faiz artışı piyasalarda şimdilik öngörülmüyor. Yurt içinde bugün Ocak ayı sanayi üretimi verileri izlenirken, Avrupa tarafında 4Ç büyüme verisi takip edilecek. Bilançolar tarafında ise BIM ve Erdemir’in finansallarını açıklaması beklenmekte. Sabah Çin’den gelen ve beklentilerden olumsuz olan dış ticaret rakamları ardından Asya piyasalarında satışlar gözleniyor. Avrupa piyasalarının açılışında da satışlar beklenmekte. Petrol fiyatları ise 40 $ üzerinde ancak, teknik tarafta düzeltme seviyelerinden satışların geldiği gözlenmekte. Yurt dışı piyasalardaki satıcılı görünüm bugün BİST’i etkileyebilir, temkinli açılış ardından sanayi üretimi verilerine göre BİST yönünü bulmaya çalışacaktır.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)