E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
03 Nisan 2019 - 09:40 borsagundem.com

Endeksde yön arayışı bugün de sürdü. Haftanın genel tavrına göre daha sakin ve kararlı görünen BİST günü %0.97 oranında yükselişle 94.441 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Seçim bitti belirsizlik azaldı derken, ABD ile F35-S400 gerginliğiyle artan jeopolitik endişeler endeks üzerinde satış baskısını artıyor. Bununla beraber İstanbul’da seçimin hala belirsizliğini koruması yatırımcıyı temkinli olmaya itiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Seçim geride kaldı. Bizim için ana gündemin ekonomide reform ve değişimin olduğu 4.5 yıllık kesintisiz bir dönem başlıyor” dedi. Şimdi piyasaların gözü bu reformlarda olacak. Uzun vadede seçim olmaması ve reform beklentisi piyasalar için olumlu doneler.

Endeks bu hafta kendine yön arayan, kararsız ve dalgalı görüntüsü ile dikkat çekerken, bugün daha dengeli ve sakin tavrı ile dikkat çekti.

Borsa İstanbul güne %0.67 oranında yükselişle 94.158 puandan başladı. Ardından enflasyon verisi açıklandı. Enflasyon Mart'ta yıllık bazda %19.71 oranında artış gösterdi. Enflasyon verisinin beklentiye yakın açıklanması piyasalar tarafından olumlu karşılandı ve tepki alımları geldi. Düne nazaran daha az volatil hareketler sergileyen BIST, gün ortasına %0.92 oranında yükselişle 94.391 puandan girdi.

Gün ortasından sonrada bankacılık endeksiyle primli ve dengeli görünen endeks, günü %0.97 oranında yükselişle 94.441 puandan tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 03/04/2019

 

Uzmanlar enflasyon verisini mercek altına aldı

DOLAR/TL

Dolar saat 18:09 itibariyle 5.6079 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.5758 lira, en yüksek 5.6618 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3076 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1236 seviyesinde. Gram altın 232.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 21.07 seviyesinde.

Dolar yükselişte

YSK BAŞKANI'NDAN FLAŞ İSTANBUL AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Sadi Güven: İstanbul'da akşam bize gelen dosyaya göre 8 ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine ilçe seçim kurullarımız tekrar sayıma başlamıştır

YSK Başkanı'ndan flaş İstanbul açıklaması

ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI

TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,27, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,71 ve on iki aylık ortalamalara göre %18,70 artış gerçekleşti.

TÜFE Mart'ta aylık % 1.03, yıllık % 19.71 arttı

ABD-ÇİN TİCARET GÖRÜŞMELERİ SON AŞAMADA

ABD'li ve Çinli üst düzey yetkililerin uzun süredir devam eden ticaret anlaşmasını sonlandıracak anlaşma yolunda çoğu konuyu çözüme kavuşturdukları ifade edildi.

ABD-Çin ticaret görüşmeleri son aşamada

ÇİN İLE MÜZAKERELERDE DAHA FAZLA İLERLEME BEKLİYORUM

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow, Bu hafta Washington'da devam edecek olan ABD-Çin ticaret müzakerelerinden umutlu olduğunu söyledi.

Kudlow: Çin ile müzakerelerde daha fazla ilerleme bekliyorum

TAZELENEN TİCARET UMUTLARI ASYA BORSALARINA YARADI

Asya hisse senetleri ticaret müzakerelerinde bir çok konu üzerinde anlaşıldığına dair haberle alışa geçti.

Tazelenen ticaret umutları Asya borsalarına yaradı

ABD BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

New York borsasında endeksler pazartesi günkü hızlı çıkışını frenledi. S&P 500 ve Dow günü düşüşle kapatırken Nasdaq, Facebook hisselerinin değer kazanmasıyla eksiden kurtuldu.

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD, TÜRKİYE'YE F-35 SATIŞINI ASKIYA ALDI

Reuters haber ajansı, konuyla ilişkili iki kaynağa dayandırdığı haberinde ABD'nin Türkiye'ye F-35 satışını askıya aldığını duyurdu.

ABD, Türkiye'ye F-35 satışını askıya aldı

ABD'DEN İRAN'A YENİ YAPTIRIMLAR GELİYOR

Washington yönetiminin İran'a yönelik yeni yaptırımları Mayıs ayında açıklayacağı öğrenildi.

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar geliyor

ABD-JAPONYA TİCARET ZİRVESİ 15-16 NİSAN'DA

Japonya ve ABD ticaret yetkilileri, tarifeler başta olmak üzere ekonomik konuları görüşmek üzere 15-16 Nisan'da bir araya gelecekler.

ABD-Japonya ticaret zirvesi 15-16 Nisan'da

BORSA İSTANBUL DÜN KARARSIZ GÖRÜNTÜ ÇİZDİ

Borsa İstanbul güne %0.50 oranında düşüşle 93.635 puandan başladı. Uzmanlar Türkiye-ABD arasında devam eden F-35 gerginliğinin yatırımcıda endişe yarattığını öne sürdü. Ayrıca yurtdışı gecelik TL swap faizlerinde sert dalgalanmalar oluştu. Bir müddet kararsız seyreden endeks daha sonra primli seyre yöneldi. Sabah saatlerinde %400’lü seviyeleri gören yurt dışı gecelik TL swap faizlerinin gün içinde %20 altına kadar geriledi. Bu durum endeksin toparlanmasında büyük rol oynadı.

Endeks gün ortasına %0.44 artışla 94.516 puandan girdi. Gün ortasından sonra endekste alımlar hızlandı. Yatırımcı için önem arz eden psikolojik sınır olan, 95 bin seviyesinde bir süre dalgalanan endeks bir ara 95.352 puanı gördü ancak bu noktada tutunamadı ve satış yedi. Bir süre dengeli seyreden endeks, kapanışa yakın bankacılık hisselerindeki satışların öncülüğünde negatif seyre yöneldi. 

Gün içinde dalgalı ve kararsız görüntü çizen endeks, günü %0.60 oranında düşüşle 93.533 puandan tamamladı.

ISO: İMALAT PMI ENDEKSİ MART'TA YÜKSELDİ

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI Endeksi Mart'ta 47,2’ye yükselerek Temmuz 2018’den beri en yüksek düzeye çıktı.

MOODY'S: DÖVİZ REZERVLERİNİN ERİMESİ KREDİ NOTUNU DÜŞÜRÜR

Moody's, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki erimenin Türkiye'nin kredi notu açısından negatif olduğunu bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 4.5 YIL SEÇİM YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4,5 yıl seçim yok. Ne yapacağız, hem ulusal hem uluslararası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız, kilitleneceğiz ve ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vurgun03 Nisan 2019 18:53

    Borsa vurgun yeridir dolandırıcıların manipülatörlerin cirit attığı bi yerdir. Yarın çakarlar 90 bine

  • KILIÇ03 Nisan 2019 18:04

    BORAMIZ VURGUN ÇETELERİNİN CİRİT ATTIGI BİR YERDİR BU SEBEPLE BU BORSAYA BULAŞTIGIM İÇİN KENDİMDEN VE İNSANLIGIMDAN UTANÇ DUYUYORUM.

  • coşkun03 Nisan 2019 13:54

    behçeli gelir sisteme laf atar verirler mehteri.

  • KILIÇ03 Nisan 2019 11:36

     RIZA ÇETESİ IEYHO HİSSESİNDE  KÜÇÜK YATIRIMCIYI AVINA DÜŞÜRDÜ 85 KURUŞTAN BASARAK HİSSEYİ 27 KURUŞA GETİRDİ BURASI BİST ÇIKAN HİSSELERDE HEMEN TAKAOZ DÜŞEN HİSSELERDE ÇIT YOK RESMEN KUMARHANE .