E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı'ndan flaş İstanbul açıklaması---

YSK Başkanı'ndan flaş İstanbul açıklaması

YSK Başkanı'ndan flaş İstanbul açıklaması
03 Nisan 2019 - 10:35 borsagundem.com

YSK Başkanı Sadi Güven: İstanbul'da akşam bize gelen dosyaya göre 8 ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine ilçe seçim kurullarımız tekrar sayıma başlamıştır

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Bugüne kadar sizlere açıkladığım rakamı tüm siyasi partilerle paylaşıyorum. Bu kesin olmayan sonuç. Mazbataları vermek için kesin sonucu bekliyoruz. İstanbul'da akşam bize gelen dosyaya göre 8 ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine ilçe seçim kurullarımız tekrar sayıma başlamıştır.

Kurulumuz toplanarak İstanbul İl Seçim Kurulu kararını ilçe seçim kurulu kararının uygulanması için kararın kesinleşmesi gerekmediğinden aykırı olarak verilen İl seçim kurulu kararının 1. maddesinin kaldırılmasına. İlçe seçim kurulunun sayımının sonuçlandırılması gerektiğine, yeniden yapılan sayımın tüm siyasi parti ve adaylar üzerinden geçerli olması gerektiğine karar verilmiştir. 

"YENİDEN SAYIM İLK KEZ YAPILMIYOR"

Bana intikal eden bilgiye göre geçersiz oyların yeniden sayılması istenmiş. Bundan önceki seçimlerde de ilçe seçim kurullarımız yeniden sayım kararı verdiğinde sayımın kesilemeyeceğine karar verilmişti. İstanbul'daki hadisede budur. Sadece fiilen sayıma karar veren ve sayımın başladığı ilçelerin sayımını durdurmadık. Sadece itiraz edenlerin değil itiraz etmeyenlerin lehine de olabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 03 Nisan 2019 19:42

    Neyi neden sayıyorsun. Senin müşahidin imzalamadımı. Yoksa oyalayıp birşeylermi kaçırıyorsun

  • Serkan03 Nisan 2019 14:04

    Ne kadar tursil varsa ne kadar omo varsa:))

  • fatih istanbul03 Nisan 2019 12:41

    kendinden  emin  olan  sonuçtan  korkmaz  oylar  yeniden  şeffaf sayılsın  hatta  kamara  önünde  isteyen  takip   etsin  örneğin  aynı  zarfa  iki adet  muhtar  pusulası  konmuş  bu  zarflardaki  oylar  geçersiz  sayılmış  bu oylar  geçerlidir  geçersiz  olan  muhtar  oylarıdır  .benim  görevli  olduğum  sandıkta  zarfa  birden  fazla  muhtar  pusulası  konan  oylar  büyük  şehir  ilçe  belediye  meclis  üyeleri  oyları  geçerli sayılmış  muhtar  oyları  geçersiz olarak  tutanaklara  geçildi açıklamasınla beraber  doğru  olan budur 

  • WERS03 Nisan 2019 11:00

    NEYE İTİRAZ EDİYORLAR HEP BERABER SAYILSIN ALLAH ALLAH KOY BAŞINA ADAMI MADEM HAKLISIN SONUÇ AYNI ÇIKAR

  • borsacı03 Nisan 2019 11:27

    sayım sırasında zaten adamları yok muydu derler adama : (6)  oldu olacak seçimi tekrarlayalım her seferinde...

  • alf03 Nisan 2019 11:19

    geçen seçimde ankara içinde aynisi oldu ama akp aldi. o zaman geçersiz oylar sayilmaz karari alindi. hatta diger islak imza tutmayan itirazlar bile red edildi. o zamanki akp aciklamalarina bakarsan şuankinin tam tersi. kisaca kural ve kanunlar kime uygulaniyorsa ona göre degistirilir kanunu getirsinler, eyvallah diyelim.