E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
05 Eylül 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul 1000 puanlık dar bir marjda seyrettiği günü %0.20 oranında yükselişle 100.278 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Yurt içinde ekonomik verilerle destek bulan Borsa İstanbul, Almanya PMI verilerinin beklentilerden yüksek gelmesiyle oluşan iyimser beklentilerle yükselen Avrupa borsalarına paralel hareket ederek dün yükselişini sürdürdü ve 100 bin puan bandının üstünde kapandı.

Analistler yükselişin devamı için 100.700 direncinin kırılması gerektiğini belirtirken, kritik psikolojik seviye olan 100 bin puanın üzerindeki kapanışın önemine vurgu yaptı.

Küresel piyasalarda ABD-Çin ticaret görüşmelerinin önümüzdeki ay gerçekleşeceği haberleriyle pozitif seyir hâkim. Ayrıca Hong Kong’da suçluların Çin’e iadesini kolaylaştıran yasanın geri çekilmesi küresel risk iştahını artıran unsur olarak görünüyor.

Küresel risk iştahının artması gelişen ekonomilerin hisse senedi piyasalarına güçlü alımlar yaşatırken, bu ülkelerin paraları dolara karşı ciddi kazanımlar elde ediyor. TL’nin de buna paralel hareket ettiğini söylemek mümkün.

Eylül ayıyla birlikte gündemdeki sıcaklığı artan Brexit’in piyasalarda sıcaklığını daha da artırması beklenirken, küresel resesyon endişeleri dünya merkez bankalarına baskı oluşturmayı sürdürüyor.

Hem yurt içi hem de yurt dışından gelen ekonomik veriler piyasalar için önemli olan FED, ECB ve TCMB’nın faiz indirim beklentisini oldukça güçlendirdi. Fiyatlamalarda merkez bankalarının kararlarının öne çıkması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul küresel piyasalardaki pozitif havadan aldığı destekle güne %0.54 oranında yükselişe 100.618 puandan başladı.

Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng, Çin ve ABD'in Washington'da Ekim ayı başlarında üst düzey ticaret görüşmeleri yapmak konusunda anlaştıklarını açıkladı. Çin Ticaret Bakanı,  ABD ile ticaret görüşmelerin çok iyi gittiğini ifade etti.

Çin Ticaret Bakanı: ABD ile ticaret görüşmeleri çok iyi gidiyor

Almanya'da Temmuz ayı fabrika siparişleri verisi uzun zamandan beri kötü gelen imalat verilerinin sonuncusu oldu. Almanya’da Temmuz’da fabrika siparişleri yıllık bazda 4.2'lik daralma beklentisine karşılık 5.6 daraldı.

Avrupa'da resesyon endişeleri artıyor

Çin Ticaret Bakanı Gao'nun açıklamaları küresel piyasalarda serin meltem rüzgârları estirirken, Almanya'dan gelen fabrika siparişleri verisi resesyon endişelerini artırarak hisse senedi piyasalarındaki alımları sınırlandırdı.

İlk yarıda 100.803 puanı gören BIST daha sonra bir miktar kar satışı yiyerek gün ortasına yatayda girdi. Borsa İstanbul gün ortasına %0.10 oranında yükselişle 100.181 puandan girdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'nin AB başta olmak üzere dünyadan gerekli desteği alamadığını, almak için de kapıları açmak zorunda kalabileceklerini söyledi. Bu açıklamayla dolar/TL'de yükseliş borsada ise bir miktar satış gözlendi. Ancak bu yükseliş ve satış sınırlı kaldı.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısının Borsa İstanbul'da zaman zaman yükseliş gözlense de bu alımlar cılız kaldı. Borsa İstanbul 1000 puanlık dar bir marjda seyrettiği günü %0.20 oranında yükselişle 100.278 puandan tamamladı. Hacim 7.9 milyar lirayı aşarak dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 5/9/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 5/9/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:47 itibariyle 5.6888 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6466 lira, en yüksek 5.7013 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2967 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1054 seviyesinde. Gram altın 277.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.63 seviyesinde.

Dolar yükselişte

 

BORSA İSTANBUL DÜN 100 BİNE TIRMANDI

Beklentilerden iyi gelen büyüme verisi ve enflasyon verisiyle risk iştahı artan Borsa İstanbul'da yükseliş yeni günde de bankacılık hisseleri öncülüğünde sürdü. BIST dün günü %1.27 oranında yükselişle 100.077 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 bine tırmandı!

 

ABD BORSALARI ÇİN RÜZGÂRIYLA YÜKSELDİ

Hong Kong lideri Carrie Lam'ın, suçluların Çin'e iadesiyle ilgili tasarıyı geri çekmesiyle güne alıcılı başlayan ABD borsaları, Çin'den gelen olumlu verilerle de yükselişini sürdürdü.

ABD borsaları Çin rüzgarıyla yükseldi

 

NOVAK: PETROL PİYASASINDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Rusya Enerji Bakanı Novak, politika yapıcılarının petrol fiyatları yerine enerji piyasasının dengelenmesine odaklanmalarını istedi.

Novak: Petrol piyasasında belirsizlik sürüyor

İRAN NÜKLEER TAAHHÜTLERİNİ ASKIYA ALDI

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer anlaşma ve geliştirmenin sınırlanmasıyla ilgili taahhütlerini "bir kenara bıraktıklarını" ve bu alanda ülkenin ihtiyacı olan adımları atacaklarını açıkladı.

İran nükleer taahhütlerini askıya aldı

 

TRUMP'TAN İRAN'LA ANLAŞMAYA YEŞİL IŞIK

ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmelerinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye açık olduğunu söyledi.

Trump'tan İran'la anlaşmaya yeşil ışık

 

PARLAMENTODAN BORİS JOHNSON'A ÇİFTE DARBE

İngiltere'de Avam Kamarası, hükümetin Avrupa Birliği ile bir Brexit anlaşmasına varamaması durumunda, Brexit tarihini ertelemesini zorunlu kılan yasa tasarısını onayladı. Johnson'ın erken seçim talebi de reddedildi.

Parlamentodan Boris Johnson'a çifte darbe

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

ASYA'DA ENDEKSLER TİCARET GÖRÜŞMELERİ VE HONG KONG İLE YÜKSELDİ

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde Hong Kong'da tartışmalı yasanın geri çekilmesi ve ticaret görüşmelerini Ekim'de Washington'da sürecek olması haberleriyle yükseldi

Asya'da endeksler ticaret görüşmeleri ve Hong Kong ile yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)