E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin rüzgarıyla yükseldi---

ABD borsaları Çin rüzgarıyla yükseldi

ABD borsaları Çin rüzgarıyla yükseldi
05 Eylül 2019 - 04:25 borsagundem.com

Hong Kong lideri Carrie Lam'ın, suçluların Çin'e iadesiyle ilgili tasarıyı geri çekmesiyle güne alıcılı başlayan ABD borsaları, Çin'den gelen olumlu verilerle de yükselişini sürdürdü

ABD borsaları, Çarşamba gününü yükselişle kapadı. 3 ana endeks de gün sonunda yüzde 1 civarında kazanç sağladı. 

Wall Street yatırımcılarını rahatlatan ve alıma yönelten gelişmeler yurt dışından geldi. 

Hong Kong lideri Came Lam'ın, uzun süredir özerk yönetimde protestolara ve çatışmalara neden olan, suçluların Çin'e iade tasarısını geri çekmesi, Asya ve Avrupa borsalarını olduğu gibi ABD borsalarını da olumlu etkiledi. Endeksler güne yükselişle başladı. 

Gün içinde, Çin hizmet sektöründeki Ağustos ayında beklentiyi aşan artış, küresel ekonomideki küçülme endişelerini dağıttı. 

İngiltere'de parlamentonun, Başbakan Boris Johnson'ın anlaşmasız Brexit kararını engellemesi de Wall Street yatırımcılarına olumlu yansıyan bir diğer gelişme oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 237.45 puan ve yüzde 0.91 oranında artışla 26.355.47 seviyesinde kapadı. S&P 500 31.51 puan ve yüzde 1.08 oranında artışla gün sonunda 2.937.78 seviyesine yükseldi. Nasdaq da, 102.72 puan ve yüzde 1.3 artışla ünü 7.976.88 seviyesinde tamamladı. .

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)