E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi---

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi
08 Ağustos 2019 - 09:52 borsagundem.com

Dün yatırımcının Kurban Bayramı öncesi satışa geçerek Cuma günü hesabında nakit bulundurmak istemesiyle düşen BIST bugün tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks günü %1.17 oranında yükselişle 99.208 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Dünyada konjonktür, küresel resesyon endişeleri nedeniyle hem gelişmiş ekonomiler hem de gelişmekte olan ekonomiler için genişleyici politikalar yönünde değişiyor.

Para politikasının yönetmenleri küresel piyasalarda faiz indirim beklentisini kuvvetlendirmeye devam ederken, ajanslar sıklıkla ülkelerin faiz indirim haberlerini bildiriyor. Bu durum hisse senedi piyasalarını destekliyor.

Küresel merkez bankaların genişlemeci politikalara yeniden yönelmesi ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentiler TL'ye destek olmayı sürdürüyor.

Çin’in yuanı beklenenden daha güçlü fikslemesi derinleşen ticaret savaşına yönelik endişeleri biraz olsun hafifletti. Bununla beraber hisse senedi piyasaları sert kayıpların ardından kayıplarının bir kısmını geri aldı. Ancak ABD-Çin ticaret görüşmelerinde iyileşme emaresi şuan için bulunmuyor. Üstelik ticaret savaşının kurlar üzerinden yeni cepheye yayılması hisse senedi piyasalarında kar satışlarını derinleştiren ve tepki alımlarını sınırlandıran en büyük etken olarak görünüyor.

Dün Borsa İstanbul önceki günkü yükselişini sürdüremeyerek günü ekside kapattı. Bunda yatırımcının Kurban Bayramı öncesi satışa geçerek Cuma günü hesabında nakit bulundurmak istemesinin yeri büyüktü.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul, dünkü düşüşün ardından yeni güne tepki alımlarıyla, %1.09 oranında yükselişle 99.124 puandan başladı. Endekste yeni günün ilk yarısında tepki alımları dün ucuzlayan sanayi hisseleri öncülüğünde gerçekleşti.

Borsa İstanbul ilk yarıyı %0.72 oranında yükselişle 98.760 puandan tamamladı.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısında Borsa İstanbul bir ara ilk yarıda kazandıklarını geri versede yeniden yükselişe geçti.

Dün yatırımcının Kurban Bayramı öncesi satışa geçerek Cuma günü hesabında nakit bulundurmak istemesiyle düşen BIST bugün tepki alımlarıyla yükseldi. Borsa İstanbul günü %1.17 oranında yükselişle 99.208 puandan tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 8/08/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 8/8/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.4578 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.4494 lira, en yüksek 5.5149 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.1310 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1202 seviyesinde. Gram altın 262.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.22 seviyesinde.

Dolarda düşüş sürüyor


HİSSELER ÇİN'İN TİCARET ENDİŞELERİNİ HAFİFLETMESİYLE TIRMANDI

Asya hisse senetleri, Çin'in günlük yuan fiksingini beklenenden güçlü seviyede belirlemesinin ardından Avrupa ve ABD hisse vadeli kontratları ve yuan ile birlikte yükseldi. Çin'in görece güçlü fiksing belirlemesi ticaret savaşının daha fazla tırmanacağına ilişkin korkuları azalttı.

Hisseler Çin'in ticaret endişelerini hafifletmesiyle tırmandı


TÜRKİYE VE ABD 3 MADDEDE UZLAŞTI

Türkiye ve ABD 3 maddede uzlaştı

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan "güvenli bölgeye" yönelik ABD askeri yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabık kalındı.

ERDOĞAN: ABD İLE BİRLİKTE HAREKAT MERKEZİ KURUYORUZ

Erdoğan "Amerikalılarla birlikte bir harekat merkezi kurulmasının kararı verildi. Üç günlük bir görüşme periyodu oldu ve bu görüşmeler olumlu bir istikamette devam etti" açıklamasında bulundu.

Erdoğan: ABD ile birlikte harekat merkezi kuruyoruz

CHİCAGO FED BAŞKANI'NDAN FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Fed Chicago Başkanı Charles Evans ticari risklerin ek faiz indirimine sebep olabileceğini söyledi.

Chicago Fed Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması

 

ABD BORSALARI KARIŞIK GÜNÜ KARIŞIK SEYİRLE KAPADI

Wall Street'te endeksler ticaret savaşı endişesi ve 10 yıllık tahvil gelirlerindeki düşüşle güne sert kayıplarla başladı. 10 yıllık tahvil gelirlerindeki toparlanmayla endeksler kayıplarını telafi etti. Dow günü ekside, S&P 500 ve Nasdaq artıda kapadı.

ABD borsaları karışık günü karışık seyirle kapadı

 

AVRUPA BORSALARI İTALYA HARİÇ YÜKSELDİ

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü İtalya hariç yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları İtalya hariç yükseldi

 

ASYA BORSALARI HAFİF ALICILI SEYRETTİ

Çin’in yuanı beklenenden daha güçlü fikslemesi derinleşen ticaret savaşına yönelik endişeleri biraz törpüledi.

Asya borsaları hafif alıcılı seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)