E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaChicago Fed Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması---

Chicago Fed Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması

Chicago Fed Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması
07 Ağustos 2019 - 22:08 borsagundem.com

Fed Chicago Başkanı Charles Evans ticari risklerin ek faiz indirimine sebep olabileceğini söyledi

Fed Chicago Başkanı Charles Evans artan ticari gerilimin Amerikan ekonomisinde daha keskin bir geri çekilmeye neden olursa ABD Merkez Bankasının geçen hafta yaptığından daha fazlasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Bloomberg'de yer alan habere göre Evans, Merkez Bankası'nın Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefini tutturabilmesi için oranları geçen haftaki indirimi izleyerek en azından yüzde 0,25daha düşürmesi gerektiğini savundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reha Muhtar08 Ağustos 2019 10:19

    JP Morgan ve Deutsche Bank'tan sonra Fransız bankası Societe General de, müşterilerine doları satıp TL almalarını tavsiye etti. Societe General, kurun 4.70'e düşeceği tahmininde bulundu. Hey dolarcılar ! Acı var mı acı ?

  • Broker08 Ağustos 2019 00:42

    Tüm ülkelerinin parasını değersizleştirmeye çalıştığı bir ortamda bizim Merkez bankamızın da Eylül'ü beklemeksizin Ağustos ayında olağanüstü toplanıp faizleri bir kez daha indirmesi gerekir. TL nin daha fazla değerlendirmesine izin verilmemelidir. Geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmalıdır. Ülkemiz ithalat çöplüğüne çevrilip cari açık