E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve ABD 3 maddede uzlaştı---

Türkiye ve ABD 3 maddede uzlaştı

Türkiye ve ABD 3 maddede uzlaştı
07 Ağustos 2019 - 16:42 borsagundem.com

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan "güvenli bölgeye" yönelik ABD askeri yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabık kalındı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik olarak ABD askeri yetkilileriyle Milli Savunma Bakanlığında 5-7 Ağustos'ta yapılan görüşmeler tamamlandı.

Görüşmelerde, Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlandı.

Türk ve ABD askeri yetkililerince güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda da mutabık kalındı. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Suriye'de güvenli bölge kurulmasına ilişkin görüşmelerde bazı konularda uzlaşıya varıldığını bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, ABD'li ve Türk heyetlerin 5-7 Ağustos tarihlerinde Milli Savunma Bakanlığında Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasının eş güdümünü planlamak üzere, görüşmeler yaptığı hatırlatıldı. 

Görüşmelerde üzerinde uzlaşı sağlanan konular şu şekilde sıralandı:

1- Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi için alınacak ilk tedbirleri hızla uygulanması

2- Güvenli bölgenin tesisinin birlikte koordine edilmesi ve yönetilmesi amacıyla Türkiye'de ortak operasyon merkezinin mümkün olan en kısa sürede kurulması

3- Güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerlerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönebilmeleri için her çabanın gösterilmesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup08 Ağustos 2019 09:23

    ikinci papaz vukuatı mı acaba bu?

  • Hıdır08 Ağustos 2019 08:33

    Kurbağa haşlama taktiğine devam 

  • Ali07 Ağustos 2019 23:52

    Ortada netice olarak bişey çıkmış görünmüyor, oyalamaya devam,

  • Boş 07 Ağustos 2019 23:44

    Yorum yapmaya değmez çocukça bir aldatmaca

  • hayda....07 Ağustos 2019 23:39

    Güvenli bölge diyor Türkiye... Güveli bölgeyi güvensizleştiren kim ?PKK YPG,grupları. bu grupları kim silahlandırıp aylık maaş veriyor, destekliyor ?ABD... Şimdi suriyede abd ile nasıl ortak harekat edipde, güvenli bölge oluşturuyoruz? ABD için güvensiz bir durum yok ki ? suriyede, rusyada, pkk ypg de ırakda vb.. özetle kaç ABD askeri suriye öldü ? SIFIR... ABD sanki kendi ülkesinde gibi zaiyatı yok, ama en az askeri gücü olan devlet. çünkğü orayı parmağında oynatan devlet ABD. Biz nasıl müttefimk oluyoruz bu abd ile? zaten herleyin başı ABD

  • Bozkurt07 Ağustos 2019 22:40

    ABD ile birlikte hareket ettikten sonra yapılan harekatın ne anlamı var? PYD yi Kuzey Suriye bölgesine yerleştirip yıllardır eğiten, her türlü lojistik desteği verip her fırsatta PYD nin hamisi olduğunu söyleyen ABD değil mi yoksa? ABD ile birlikte hareket ederek bizde PYD nin hamisi olmuş olmuyor muyuz? Bu konuda özellikle Sn. Bahçeliden bir açıklama bekliyorum.

  • canbey07 Ağustos 2019 22:17

    sonuçta fıratın doğusuna operasyon yatttı ne dedıysek o AKP abd yi bırakıpda avrasyaya gırmesı hayal

  • :)07 Ağustos 2019 22:17

    ABD dostları ypg pkk iken, feto yu bizlere vermezken, nasıl olurda müttefik diye bu abd ile suriyede adım ve harekat edecez? onca şehit olan askerlerde parmağı yokmu bu ABD nin... ne alaka bu uzlaşı ? dün dış güç dış güç diye halka şikayet ettiğin muhtarlara alkışlattıgın ve kötülediğin cümleler.. bugun müttefik abd ? bence hergün meydanlarda konuşursan böyle tezatları yaparsın işte.  bir dediği bir dediğini tutmayan siyasiler. ya hiç konuşmasa tvlerde meydanlarda mevlet gibi adım atsa daha güvenilir olurlar....

  • KARAALİ07 Ağustos 2019 21:55

    Amaç neydi iste buydu.suriye ve ırak sınırlarımızın diger tarafını Büyük bölgesel güç TÜRKİYEM dizayn edecek bu simdilik bu kadar.bir yirmi yıl sonra aynı dizaynı yunanistan ve bulgaristan sınırlarımızın diger tarafınıda soydaslarımızı yerlestirerek yaoacağız.artık eşik aşılmıştır ülkem genlerinden gelen büyük devlet olgusunu tekrar fark etmistir.bundan sonra hiç bir sey eskisi gibi olmayacaktır.Allah REİSİMİZE uzun ömürler versin ve 2028 e kadar onu başımızdan eksik etmesin.ben bosna hersekte yasıyorum ve burdan bakınca ülkemiz öyle büyükkü .tek ben degil burdaki tüm müslüman ahali kendini iyiki Türkiye var deyip rahat hissediyor..

  • Sahte Kabadayı07 Ağustos 2019 20:00

    Sözün kısası beklendiği gibi oldu ve Fırat' ın doğusuna girme palavrası bitti.

  • Mantık off07 Ağustos 2019 19:52

    Amerikayla Ortak Operasyon Merkezi kurulacakmış, operasyonu kime yapacaklar? Amerika'nın silah verdiği gruplara mı? Bu gruplar zaten *Güvensiz bölgeye sebep oluyor. *Güvenli bölge demek bu grupların defedilmesi demek.. İnsanın aklı almıyor yapılan açıklamaları.

  • Ryu ken 07 Ağustos 2019 19:21

    Ya abartılı bi operasyon olmaz.. yakacaz yıkacaz yok öyle bişey. Abd nin izin verdiği şekilde operasyon olacak. Onu görüşüyorlar zaten.

  • mezarci 07 Ağustos 2019 19:11

    pkk ypg ,bunlarin tohumlarini eken kim/kimler bunun cevabini bul ,tum sorulari cevaplamis olursunuz

  • kazan07 Ağustos 2019 19:03

    ESAT DEDIK ESET DEDIK UGRASIP DURUYORYORUZ...

  • Kamil07 Ağustos 2019 17:59

    Yine lehimize olumlu sonuç çıkmadı yani :( 

  • Recep07 Ağustos 2019 17:28

    Bence mutabık kalınmadı borsa felç oldu

  • Huseyin07 Ağustos 2019 17:23

    Bari ordan iyi haber gelsin yoksa don atlette gidecek

  • vatandaş07 Ağustos 2019 17:14

    çok yanlış bir iş bu günü kurtarmaya yönelik bir iş itle bir çuvala girilmeyeceği gibi ABD de ile beraber olan hiç bir işten fayda gelmez yarın gene askerin başşına oradada çuval geçirilerse şaşmam çok geç kalındı oraya iki yıl önceden şak diye girilmeliydi adamlar pkk ya verdikleri silahı bile geri almıyor bu sadece zaman kazanmak için Türk ordusunu oyalamaktan başka bir iş değil yazık kahpeyle anlaşmamı olur kahpelik bin bir türlü onlarda

  • HALİL TÜRK07 Ağustos 2019 17:49

    o senin dediğin olmaz idi.abd yaklaşık 50 senedir Türkiye yi yıkmak için köşe başlarına TSK, YARGI, SİYASET Vs.vs. yerlere para ile satın aldıkları kişileri yerleştirmiş.mesala RTE gelmeden önce MİT maaşını abd veriyormuş.RTE kelleyi ortaya koydu bunları temizleye temizle ancak bu zamana getirdi şuan bağımsız.fetö denilen bir organizasyonu CAI kurmuş içimize göndermiş.o yüzden ikise sene önce girilemez idi.asıl sen iktidarın alternafi CHP bak.başındaki adam cHP nin dümenini teröristleri destekleyenler ve partisine kırdıktan sonra işimiz çok zor arkadaş.chp bu ülkeye ak ve mhp partileri gibi sahip çıksa bu ülke bir daha bir Türkiye olur idi.

  • Omar07 Ağustos 2019 16:59

    Güzel bir haber ...........abd ile mutabık kalınmaması borsayı ne kadar düşürecekse bi o kadar yükseltmesi lazım.Fıratın doğusuna tek taraflı bir operasyon riski ortadan kalkmış oldu , abd ile ortak bir operasyon piyasamız  için çok daha iyi.

  • Nihat07 Ağustos 2019 17:46

    Sen galiba üstün açık yattın!