E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul FED Başkanı Powell'ın konuşmasıyla yükseldi---

Borsa İstanbul FED Başkanı Powell'ın konuşmasıyla yükseldi

Borsa İstanbul FED Başkanı Powell'ın konuşmasıyla yükseldi
10 Temmuz 2019 - 09:55 borsagundem.com

Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı ve Borsa İstanbul bankacılık hisselerine gelen alımların öncülüğünde sert yükseldi. Endeks günü %1.83 oranında yükselişle 98.585 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul dün dalgalı ve kararsız bir görüntü çizdi. Öğleden önce düşüş kaydeden endeks öğleden sonra ilk saatlerde toparlasa da, AB yönünden gelen Türkiye’nin sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir söylemleri endeksi olumsuz etkiledi ve gün 97 binin altında tamamlandı.

Yeni İstanbul seçimleri, S-400, ABD-Çin ticaret savaşı derken şimdi de Türkiye’nin sondaj faaliyetlerinin AB ülkelerine verdiği rahatsızlık gündemde öne çıkıyor. Ayrıca İran nükleer kriziyle ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya olan İran’ın durumu Körfez’de suların ısınmasına neden oluyor. Bu durum Türkiye’nin jeopolitik risklerini artıran bir diğer unsur olarak dikkat çekiyor.

ABD yönünden gelen güçlü tarım dışı istihdam verilerinin ardından FED’in faiz indirimi belirsizliği beraberinde getirmişti. FED Başkanı Powell ABD'nin Haziran ayı istihdam raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Buna göre raporun FED'in ekonomik görünümünde temel bir değişiklik yapmadığını belirtti.

S-400 konusunda artık son düzlükteyiz. G-20 sonrası ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yaklaşımı bu konuda ılımlı görünüyorken, Pentagon ve Temsilciler Meclisi Trump’la aynı fikirde görünmüyor. Türkiye-ABD cephesinden gelecek mesajlar piyasalar tarafından önemle takip ediliyor. Son olarak ABD yönünden gelen “S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz” söylemi dikkat çekti.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.03 oranında yükselişle 96.840 puandan başladı.Borsa İstanbul günün ilk yarısında FED öncesi temkinli ve hafif primli seyretti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.30 oranında yükselişle 97.099 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul dünkü sert kar satışlarının ardından günün ikinci yarısında FED öncesi primli seyre yöneldi.

Powell: Geniş para politikası için uygun ortam görünüyor

Günün ikinci yarısında FED Başkanı Powell'ın konuşması takip edildi. Powell'ın konuşması FED'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı. Powell genişleyeci para politikasına vurgu yaptı. FED Başkanı "ticaret endişeleri dolayısıyla yatırımların yavaşladığı görülüyor" dedi ve ekledi "büyük yabancı ekonomilerde zayıflık ABD'yi etkileyebilir." Ayrıca Powell, ABD'nin Haziran ayı istihdam raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Buna göre raporun FED'in ekonomik görünümünde temel bir değişiklik yapmadığını belirtti. Bu söylemler FED'in faizleri indireceği şeklinde yorumlandı. Bununla beraber Borsa İstanbul bankacılık hisselerine gelen alımların öncülüğünde 98 bini aştı.

Borsa İstanbul günü %1.83 oranında yükselişle 98.585 puandan tamamladı. Hacim 8.1 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti. Bankacılık endeksinde yükseliş %2.86 olarak dikkat çekti. 

Günün önemli şirket haberleri 10/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 10/7/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:59 itibariyle 5.7210 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7019 lira, en yüksek 5.7570 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4283 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1252 seviyesinde. Gram altın 258.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.29 seviyesinde.

Dolar Powell'la düştü

 

BIST TEDBİR SÖYLEMLERİYLE 97 BİNİN ALTINA SARKTI

Günün ikinci yarısında kaybettiklerini toparlayan BIST, AB yönünden gelen Türkiye'nin sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir söylemleri endeksi olumsuz etkiledi. Endeks günü %1.91 oranında düşüşle 96.811 puandan tamamladı.

BIST tedbir söylemleriyle 97 binin altına sarktı


DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: AB’NİN BİZE YÖNELİK ATTIĞI ADIM TERS TEPER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili olarak, "AB’nin bize yönelik attığı adımın faydası olmaz, ters teper" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB’nin bize yönelik attığı adım ters teper

 

ERDOĞAN: MB'DE TIKANIKLIK VARDI, BEDELİNİ TÜM ÜLKE ÖDÜYORDU

Hak-İş genel kurulunda konuşan Erdoğan, Merkez Bankası'ndaki görev değişimine değindi, "Orada tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke birlikte ödüyorduk" dedi.

Erdoğan: MB'de tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke ödüyordu

 

MORGAN STANLEY: İSTİHDAM VERİSİNE RAĞMEN FED FAİZİ İNDİRECEK

Morgan Stanley, Fed'in güçlü istihdam verilerine rağmen Temmuz'da faizi 50 baz puan indirebileceği tahmininde bulundu.

Morgan Stanley: İstihdam verisine rağmen Fed faizi indirecek

 

TRADERLAR FED'İN BU AY FAİZ İNDİRECEĞİNDEN EMİN, SONRASI BELİRSİZ

Traderlar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz indirimine gideceğinden emin, ancak daha sonra nasıl bir yol izleyeceğinin belirsiz olduğunu düşünüyorlar.

Traderlar Fed'in bu ay faiz indireceğinden emin, sonrası belirsiz

 

ERDOĞAN: BU ÜMMETİ PARÇALAMAYA HAKKINIZ YOK

Cumhurbaşkanı'ndan Bosna Hersek dönüşü önemli açıklamalar. Babacan'ın istifası için "Dava arkadaşlığı terk edilmez" diyen Erdoğan, "S-400'ler mutlaka kullanılacak" dedi. Cumhurbaşkanı, Çetinkaya'nın azlini de değerlendirdi.

Erdoğan: Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok

 

KUDLOW: YAPICI TELEFON GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

ABD ve Çin'li ticaret müzakerecileri "yapıcı" telefon görüşmeleri yaptı.

Kudlow: Yapıcı telefon görüşmeleri gerçekleştirdik

 

AB, TÜRKİYE'YE SONDAJ FAALİYETLERİ NEDENİYLE TEDBİR GETİREBİLİR

AB, Kıbrıs kıyılarındaki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye karşı tedbirler almayı değerlendiriyor.

AB, Türkiye'ye sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir getirebilir

 

15 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ BORSA İSTANBUL AÇIK MI

15 Temmuz Pazartesi günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle Borsa İstanbul’da işlem yapılıp yapılmayacağı netleşti.

15 Temmuz Pazartesi günü Borsa İstanbul açık mı

 

ABD BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

Fed'in faiz indirimi ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin geleceği konularındaki belirsizlik Wall Street yatırımcılarını etkiliyor. Güne düşüşle başlayan 3 ana endeksten S&P 500 ve Nasdaq gün sonunda artıya geçebildi.

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

 

ASYA BORSALARI DALGALI SEYRETTİ

Asya hisse senetleri Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarıyıl sunumu öncesi karışık bir seyir izledi.

Asya borsaları dalgalı seyretti

 

HARKER: FED'İN FAİZLERİ DEĞİŞTİRMESİ İÇİN NEDEN YOK

Philadelphia Fed Başkanı Harker, "Faizleri değiştirmek için neden yok" açıklamasında bulundu.

Rosengren: Fed'in politika değişikliğine gitmesi için bir neden yok

 

AVRUPA BORSALARI "BASF" ETKİSİYLE DÜŞTÜ

Avrupa borsaları, pek çok sektöre ve coğrafyaya satış yapan Almanya merkezli kimya şirketi BASF SE'nin bu yıl için kar uyarısının etkisiyle günü düşüşle kapattı.

Avrupa borsaları "BASF" etkisiyle düştü

 

ABD İLE ÇİN HEYETLERİ ARASINDA 2 AY SONRA İLK TEMAS

ABD Hazine Bakanı Mnuchin ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Trump ile Şi'nin G20'de mutabakata vardıkları konuların uygulanması için telefonda görüştü.

ABD ile Çin heyetleri arasında 2 ay sonra ilk temas

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)