E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST tedbir söylemleriyle 97 binin altına sarktı---

BIST tedbir söylemleriyle 97 binin altına sarktı

BIST tedbir söylemleriyle 97 binin altına sarktı
09 Temmuz 2019 - 09:47 borsagundem.com

Günün ikinci yarısında kaybettiklerini toparlayan BIST, AB yönünden gelen Türkiye'nin sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir söylemleri endeksi olumsuz etkiledi. Endeks günü %1.91 oranında düşüşle 96.811 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, Merkez Bankası'nın görevden alınma kararı sonrası dün alt tarafta gün içi 97.890 puanı görse de daha sonra yaklaşık 700 puanlık bir toparlanma yaşadı. Böylelikle Çetinkaya'nın görevden alınmasının etkisi piyasalar üzerinde sınırlı kalmış oldu.

Cuma günü ABD yönünden gelen güçlü istihdam verisi, FED’in sert faiz indirim olasılığını azaltması küresel piyasaların satıcılı seyretmesinde etken oldu.

Bu haftanın en önemli gündem konusu FED Başkanı Powell’ın Çarşamba ve Perşembe günü yapacağı yarıyıl para politikası konuşması ve ekonomik sunumu olarak görünürken, FED’in faiz kararına kadar yurt içi ve yurt dışı piyasalarda risk iştahının zayıf kalması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un duyarlılığının yüksek olduğu S-400 konusunda, teslimatta artık son düzlüğe girilirken ABD-Türkiye cephesinden gelecek mesajlar piyasaların radarında olacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.03 oranında yükselişle 98.724 puandan başladı. FED'in faiz indirimi belirsizliğiyle piyasalarda temkinli duruş sürerken, yeni günü yatayda karşılayan BIST, küresel piyasalara paralel FED öncesi satıcılı seyretti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.93 oranında düşüşle 97.780 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul günün ikinci yarısında toparladı. Ancak AB, yönünden gelen Türkiye'nin sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir söylemleri endeksi olumsuz etkiledi.

AB, Türkiye'ye sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir getirebilir

Günün ikinci yarısında endeks bankacılık hisselerindeki işlemlerin etkisiyle dalgalı ve kararsız görüntü çizdi.

Borsa İstanbul'da FED öncesi kar satışları görülürken, AB üyesi ülkelerin Brüksel'deki daimi temsilcileri Türkiye'ye karşı alınacak tedbirleri yarın görüşecek haberi kar satışlarını derinleştirdi. Kar satışlarında bankacılık hisseleri ağırlıkta göründü. Endeks aşağıda 96.783 puanı gördü.

Borsa İstanbul günü %1.91 oranında düşüşle 96.811 puandan tamamladı. Hacim 7.7 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti. Bankacılık endeksindeki kayıp %3.07 olarak dikkat çekerken bir diğer önemli sektör endeksi olan sanayi endeksi %1.66 oranında düşüş gösterdi.

Günün önemli şirket haberleri 9/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 9/7/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:52 itibariyle 5.7176 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6838 lira, en yüksek 5.7457 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4105 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1203 seviyesinde. Gram altın 255.9 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.15 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL DÜN DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul Merkez Bankası'nın görevden alınma kararı sonrası alt tarafta gün içi 97.890 puanı görse de daha sonra yaklaşık 700 puanlık bir toparlanma yaşadı. Endeks günü %0.94 oranında düşüşle 98.695 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

KUDLOW: POWELL'IN İŞİ GÜVENCEDE, GÖREVDEN ALMA ÇABASI YOK

Trump'ın ekonomi danışmanı Kudlow, Fed Başkanı Powell'ın işinin güvencede olduğunu ve görevden alma yönünde bir çabası olmadığını söyledi

Kudlow: Powell'ın işi güvencede, görevden alma çabası yok

 

BAGHERİ: İNGİLTERE'NİN İRAN'A AİT PETROL TANKERİNE EL KOYMASI CEVAPSIZ KALMAYACAK

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Mohammad Bagheri, İngiltere'nin geçen hafta Cebelitarık Boğazı'nda İran'a ait bir petrol tankerine el koymasının "cevapsız kalmayacağını" belirtti

Bagheri: İngiltere'nin İran'a ait petrol tankerine el koyması cevapsız kalmayacak

 

ABD'Lİ SENATÖRLER POWELL'I SAVUNDU

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın ve Perşembe günü Kongre'de yapacağı sunumlar öncesinde senatörler, Trump'ın eleştirilerine karşı Powell'ı savundular

ABD'li senatörler Powell'ı savundu

 

ABD-ÇİN MÜZAKERELERİ YENİDEN BAŞLASA DA ANLAŞMAZLIKLAR AZALMADI

ABD ve Çin ticaret müzakerelerine yeniden başlayacak ancak anlaşmazlıkların azaldığına dair yeterince işaret yok.

ABD-Çin müzakereleri yeniden başlasa da anlaşmazlıklar azalmadı

 

ABD'DEN S-400 İÇİN YENİ TEHDİT: ALTINI BİR DAHA ÇİZİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400'ler için "Yükleme çalışmaları sürüyor" açıklamasının ardından ABD'den yeni tehdit geldi: S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz"

ABD'den S-400 için yeni tehdit: Altını bir daha çiziyoruz

 

ABD BORSALARI FAİZ İNDİRİMİ BELİRSİZLİĞİYLE GÜNÜ EKSİDE KAPADI

Tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması Fed'in faiz indirimi yapmayabileceği şeklindeki algıyı güçlendirdi, yatırımcılar alım iştahını kaybetti

ABD borsaları faiz indirimi belirsizliğiyle günü ekside kapadı

 

ASYA HİSSE SENETLERİ GERİ ÇEKİLDİ

Asya borsaları Salı günkü işlemlerde hafif kayba yöneldi

Asya hisse senetleri geri çekildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)