E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: İstihdam verisine rağmen Fed faizi indirecek---

Morgan Stanley: İstihdam verisine rağmen Fed faizi indirecek

Morgan Stanley: İstihdam verisine rağmen Fed faizi indirecek
10 Temmuz 2019 - 14:03 borsagundem.com

Morgan Stanley, Fed'in güçlü istihdam verilerine rağmen Temmuz'da faizi 50 baz puan indirebileceği tahmininde bulundu

Morgan Stanley, ABD merkez bankası Fed'in, Cuma günkü güçlü ABD istihdam verisine rağmen, gösterge faizi temmuz ayında 50 baz puan indirebileceği tahmininde bulundu.

Chetan Ahya başkanlığındaki Morgan Stanley ekonomistleri, hazırladıkları notta, "Ekonomik ivmede daha derin ve daha kesin kayıp risklerine karşı korunmak için daha güçlü bir politika tepkisi gerekli," dediler ve risklerin aşağı yönde eğilim göstermeye devam ettiği ve finansal koşulların sıkılaşması ve şirket kredi risklerini ön plana çıkarması durumunda büyümeye kaydadeğer bir darbe gelebileceği uyarısında bulundular.

Faizlerde bu indirim beklentisi, hem beklenenden daha iyi çıkan ABD Haziran ayı tarım dışı istihdam verisine ve bunun sonucu değer kaybeden ABD Hazine tahvillerine rağmen geldi. Traderlar, bu gelişmeler sonucu, Fed'in 30-31 Temmuz'daki politika toplantısında faiz indiriminin büyüklüğüne ilişkin beklentilerini düşürmüşlerdi.

Morgan Stanley ekonomistleri, "Politika yapıcılarından, aşağı yönlü risklere karşı korunmak için, hızlı ve ön yüklemeli bir ayarlama beklemeye devam ediyoruz. Bu 50 baz puanlık bir faiz indirimi anlamına geliyor" dedi.

Morgan Stanley'in bu değerlendirmesi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de Çarşamba ve Perşembe günü para politikası ve ABD ekonomisinin durumuna ilişkin yapacağı konuşmalardan hemen önce geldi. Traderlar bu konuşmalarda, Powell'ın piyasa beklentilerini doğrulamaya hazırlandığına ilişkin işaretler arayacak. Son bahisler, Fed'in bu yıl 64 baz puanlık faiz indirimi olacağı yönünde. Bu tahmin iki hafta önce 80 baz puanlık bir indirim olacağı yönündeydi.

Morgan Stanley ekonomistleri, "Politika gevşeme çevriminin tam kapasiteye doğru hareket etmesini bekliyoruz ve merkez bankalarından piyasaların beklediğinden ve mevcut mutabakattan daha güçlü politika tepkisi gelmesini öngörüyoruz," dedi ve Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye yeniden başlaması konusunda mevcut beklentiden daha fazla bir olasılık gördüklerini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)