E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRosengren: Fed'in politika değişikliğine gitmesi için bir neden yok---

Rosengren: Fed'in politika değişikliğine gitmesi için bir neden yok

Rosengren: Fed'in politika değişikliğine gitmesi için bir neden yok
21 Mayıs 2019 - 22:22 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, "ABD ile Çin arasındaki ticaret belirsizliği Fed'in sabırlı politikasında önemli bir etken" dedi

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren Economic Club of New York'ta yaptığı konuşmada, ithal vergileri enflasyonu yüzde iki seviyesine daha hızlı yükseltebilir yorumunu yaparken, "Temel olarak öngörüm ticaret anlaşmasının küresel ekonomileri ciddi şekilde bozmadan gerçekleşeceği yönünde olsa da bu belirsizliğin çözülmesinden bir süre önce olabilir" şeklinde konuştu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, "ABD ile Çin arasındaki ticaret belirsizliği Fed'in sabırlı politikasında önemli bir etken" ifadelerini kullandı.

Rosengren, "Yakın dönemde Fed'in politika değişikliğine gitmesini gerektirecek bir durum görmüyorum. Mevcut politikamızın elverişli ve Fed'in yüzde iki enflasyon hedefine geri dönen enflasyon oranıyla tutarlı olabileceğini düşünüyorum. Ancak verimlilikte sürekli bir iyileşme olmadığında ücretlerdeki yükseliş eğilimi enflasyon üzerinde yukarı yönlü bir baskı yaratabilir" dedi.

Rosengren'in bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salih 22 Mayıs 2019 08:25

    Üzülerek söylüyorum gelen Suriyelilere yapılan yardım oraya aktarılsaydı borsa ve TL NEFES ALIRDI

  • JBT 21 Mayıs 2019 22:57

    Para basın para......bizim borsa çok kelepir....bizim Türkler dolar alıyor durmadan.....ne yapacaklarsa???tc Hükümeti bişeyler yap borsayı özendir millet ABD 🇺🇸 doları denen kağıt parçasına yatırım yapıyor.....tl bizim....şirketler bizim. Lütfen borsa yani şirketlerimize yatırım yapın.yoksa bu gavurlar tüm şirketlerimizi ele geçirecekler...yaşasın Türkiye 🇹🇷.....