E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: MB'de tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke ödüyordu---

Erdoğan: MB'de tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke ödüyordu

Erdoğan: MB'de tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke ödüyordu
10 Temmuz 2019 - 15:00 borsagundem.com

Hak-İş genel kurulunda konuşan Erdoğan, Merkez Bankası'ndaki görev değişimine değindi, "Orada tıkanıklık vardı, bedelini tüm ülke birlikte ödüyorduk" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

"Bolu Belediyesi'nde genel başkanlarının hiçkimse dışarıya atılmayacak dediği halde Hak-İş mensubu işçi kardeşlerimin seçimden hemen sonra kapıya konmasını kınıyorum. Bu sabah başka akşam başka yalan söyleyenleri de milletime şikayet ediyorum. Bir kapı kapanır bir kapı açılır. Hukuk yoluyla haklarımızı savunacağız. Hak-İş konfederasyon olarak bu işin arkasındadır bizler de yanındayız.

Milletimizi kandırmaya asla çalışmadık. 82 milyonun hayat seviyesini yükseltecek icraatlar ortaya koyduk. Milletin, emekçinin  yanında yer almak lafla olmaz. Yalanla sloganla içi boş vaatle milleti kandırmay çalışmadık. Zenginliğin tabanını genişlettik. Otomotivden beyaz eşyaya her alanda üretim ve satış rekorları ortaya koyan ekonomik hareketlilik yarattı. 

İHRACAT HEDEFİ 200 MİLYAR DOLAR

Şu anda ihracatta 170 milyar dolardayız. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolar. Yıl sonu itibariyle bunun üzerine çıkacağız. En kısa zamanda da bu rakamı 200 milyar doların üzerine çıkaracağız. Cari açığı yıllık bazda ve dönemsel olarak hedeflerimize yakın seviyeye çektik.  

Son dönemdeki dalgalanmalarla birlikte işsizlik oranının bir miktar yükseldiğinin farkındayız. İşsizliği yeniden tek haneye düşüreceğimize inanıyoruz. Dövizdeki dalgalanma nedeniyle borçlanma oranımız bir parça yukarı çıksa da OECD ülkeleri arasına çok iyi bir noktadayız. Göreve egldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, borcu sıfırladık. Şimdi bize IMF'yi tavsiye edenler var. Bizim için IMF artık söz konusu değildir. 

GEÇİCİ ORMAN İŞÇİLERİNE UZATMA

Her alanda ihtiyaç duyulan adımları atmak durumundayız. Ormancılık faaliyetleri ve orman yangınları ile mücadeleden dolayı işçi ihtiyacının had safhada olması gerekçesiyle bütün geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talebi yenilendi. 4 aylık uzatma sürecini böylece gerçekleştirmiş oluyoruz. Hayırlı olsun.

"MERKEZ BANKASI PROGRAMIMIZA DAHA GÜÇLÜ DESTEK VERECEK"

Merkez Bankası'nda yaptığımız görev değişikliği nedeniyle özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Bedelini kim ödeyecek siyasetçi ödeyecek. Mutluluğunu banka başındaki yaşayacak. Yok böyle bir şey. Verilen karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır.

'Faiz' denilen, her türlü kötülüğün anası olan, hele hele para politikalarında bu konuyla ilgili verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın bir değişikliğe tabi tutulmasının gerektiğine inandık. Şimdi kimler savunuyor bunu? Dikkat ediyorum hep faizciler savunuyor. Faiz enflasyonun anasıdır. Orada tıkanıklık vardı. Bedelini tüm ülke birlikte ödüyoruz. Bu nedenle istişare yaptık ve kararımızı uyguladık. Faizi tek haneli rakamlara indirmek zorundayız. Bundan sonra Merkez Bankası ekonomi programımıza çok daha güçlü destek verecektir.  

Sırf siyasi düşüncesi nedeniyle insanları işten atmak partizanlığın en sefil ve aşağılık halidir. Hak-İş bu ideolojik sapkınlıklara zulümlere karşı mücadele ederek bu günlere gelmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :) Neye alkış ?11 Temmuz 2019 09:12

    TV den izledim programı. dikkatimi çeken, yapılan tezauratlar. yuzde 5 zam  veriliyor, deli gibi dikdur dikdur alkışları kopuyor. yani zamdan memnun işçiler :D  1kg soğan 2,5 TL en bol zamanı, muz 14 tl , et 65 tl, kayısı  8 tl, çilek 10 tl, biber 8 tl, şeftali 7, çiğ mısır tane 2,5 tl..şişe su 2 tl, çay 2 tl. ulaşım 2,5+2,5 tl.. dün pazara çıktım. şimdi günde 75 tl net kazanan biri neyini alkışlıyor? ne tezauratı yapıp yırtınıyor,abatı biçimde... ? kazanç  masrafı karşılamazken..Aklım karman çurman :))) Allah akıl versim cümlemize... Ki normal bir yemek etsiz lokantad, tatlı yok haa, çorba+yeşillik+su+pilav+kuru+kızartma sofrada bunlar 50 tl...1 günde kazanç 75 tl... kazanmak çok zor, harcamak çok çok kolay...

  • Osman11 Temmuz 2019 04:27

    Türkiye yıllardır yüksek faize trilyonlar ödüyor.Adam 1 araba alıyor 2 araba parası bankaya geri ödüyor.Kabahat kimse de değil , kabahat zorunlu olmadığı halde yüksek faizli kredi kullananlarda.Çok sıkışırsın darda kalırsın faiz yüksek olsa bile kredi almak zorun da kalabilirsin  ama sırf heves uğruna , egolarını tatmin etmek için yüksek faiz ile  kredi alınmaz.Dünya devletlerine bakıyorum en yüksek faiz bizde yawwww Arjantin , afrika ülkeleri nasıl bilmiyorum ama Gürcistan komşumuz % 6 bizde % 24 düşürürler mi bllemiyorum ama çok yüksek.Modern kölelik gibi bir şey.

  • Abdullah10 Temmuz 2019 18:36

    Merkez Bankası lağvedilmeli. Yüzde yüz yerli ve milli banka olmalı... İpin ucu kimin elinde belli değil.

  • Türkoğlutürk 11 Temmuz 2019 09:04

    Ne içiyorsunuz

  • Aa10 Temmuz 2019 20:05

    Beyin bu işte seni lağvedelim

  • Erdinç 10 Temmuz 2019 18:00

    Hak is mi yaa bunlar var yaa ne diyem yaa hak is dediği sendika tam bir dolandirici ben çalıştığım yerde adamlar tam diktatörlük uyguluyorlar hak is mi insanların hakkını savunuyor onların yüzünden is siz kaldım

  • : )10 Temmuz 2019 17:49

    asgari ücretli günde 75 tl alıyor ama nasıl çalışıyor nasıl arı gibi... gel görki  aldıgın ürünlerin bedellerikarşısıdna eriyorda eriyor... et kg 60 tl... 1 kg çay 25 tl ..vb..vb.. kazanmak zor, harcamak çok kolay

  • EKONOMİ10 Temmuz 2019 17:34

    Kim parasını mevduata yatıracak herkes dolar alırsa ne olacak kim parasını üçkuruş mevduata yatırır biraz zor enflasyon esittir faiz faiz esittir enflasyok yok dunyada o zaman faizi sıfırla bakalım enflasyon sıfır oluyormu yap elini tutanmı var

  • Nokta10 Temmuz 2019 17:12

    Faizi de enflasyonu da yüksek istemiyoruz.

  • Aa10 Temmuz 2019 16:55

    Tıkanıklık aşıldı herkes nasıl ferahladığımızı görecek

  • Selahattin abi10 Temmuz 2019 16:52

    MB zaten bu dönem düşen enflasyonla birlikte faiz indirimine gidecekti bu Çetinkaya da olsa böyle olacaktı.Şimdi MB nın faiz indirmesi sonrası bakın ne yaygara kopacak özellikle CB diyecek ki bakın nasıl faiz indiriliyormuş gördünüz mü ben eski başkana defalarca söyledim ama indirmesi 

  • Emekci10 Temmuz 2019 16:42

    Cetinkayayi kim atamıştı? Cevabını bilen var mi?

  • davut10 Temmuz 2019 16:56

    son 2 merkez bankası başkanını Tayyip atadı, biri Erdem Başçı, diğeri Çetinkaya. ikisi de başarısız oldu,

  • Selahattin abi10 Temmuz 2019 16:40

    Şu gerçeği artık öğrenelim.Bir ülkede ki faizi o ülkenin enflasyon oranı belirler.CB belirlemez.Kısaca Enflasyon %15 ise o ülkenin faizi en az 2.5 puan üzerinde olmalı yani %17.5 bu şu demek paranın enflasyona karşı korunması demektir.MB önceliği enflasyonu düşürmektir.Enflasyonu düşürebilmek içinde mevcut enflasyon üzerinde en az 3-4 puan yukarıda faiz vermeye devam etmeniz gerekir.Aksi taktirde dövize eğilim artar artan döviz enflasyonu körükler 

  • Selahattin abi11 Temmuz 2019 13:21

    Orası zaten soru işareti 

  • Kerim10 Temmuz 2019 20:30

    Acaba enflasyon k %30 olmasin

  • Eyt li10 Temmuz 2019 15:51

    Demek bütün suç merkez bankasının!

  • levent10 Temmuz 2019 15:36

    çok biliyordun 16 senedir niye duzeltmedın nerdeydin derler

  • ferat10 Temmuz 2019 15:20

    halkın kandırılmasını hazmedemiyorum

  • mehmet yılmaz10 Temmuz 2019 15:11

    fizleri indireceğiz demek TÜRKİYE düşmanları siyonistlere ve mankurtlara küfür  gibi gelmiştir.

  • Türkoğlutürk 10 Temmuz 2019 17:43

    Çiller yaptı, emir ile faiz inmez. Sonucunda halka giren kazık olur

  • fasalar fisolar10 Temmuz 2019 15:42

    abd faiz indirecek dolayısıyla çoğu yerde faiz inecek zaten. herkesin işine gelir kimseye de küfür gibi gelmez. önemli olan bu sefer düşük faizle ne yapacağımız , yine gidip herkes arabanın modelini yükselttim bak diye tüketime özenirse, sanayici işlerini büyütecek desteği bulamazsa yine aynı senaryoyu yaşarız. bu söylediklerim şu andaki hükümetten bağımsız.biraz dişimizi sıkıp az tüketip çalışmamız lazım düşük faiz ortamında. eski alışkanlıklarımızı bırakmamız lazım yoksa sürünmeye devam. gerisi fasa ve de fiso

  • Fadil10 Temmuz 2019 15:33

    Hadi ya!