E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: ABD borsalarında ayı piyasası rallisi---

BofA: ABD borsalarında ayı piyasası rallisi

BofA: ABD borsalarında ayı piyasası rallisi
06 Haziran 2022 - 18:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri sert bir düşüşle noktalanacak bir piyasa rallisine hazırlanıyor olabilir. BofA analistleri endekslerde FED öncesi %7’lik bir yükseliş ihtimali öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Bank of America ABD borsalarının şu anki seviyesinden %7 oranında yükseleceği bir ralliye hazır olduğunu açıkladı. Banka analistleri karşıt piyasa göstergelerinin “al” sinyali verdiğini belirtti.

Bank of America’nın ünlü ‘Ayı & Boğa’ göstergesi geçtiğimiz hafta 0,4 puan düştü. BofA analistlerine göre söz konusu hareket olağandışı karşıt ‘al’ zeminini işaret ediyor. Analistler yatırımcıların bu işaretten faydalanması gerektiğini belirtiyor. Yatırımcı notuna göre S&P 500 Endeksi bu rallinin sonucuna 4.400 puanı görebilir.

Ancak banka analistlerine endeks uzun vadede bu seviyelerde tutunabilmesi zor. Düşüş trendinin devam edeceğini öngören BofA analistleri raporda, “Ayı piyasası rallisi S&P 500’de 4.400 puana kadar devam edecek sonra açığa düşecek” ifadelerine yer verildi.

BofA analistleri, ayı piyasası rallilerinin geniş hisse senedi düşüşleri sırasında normal olduğunu vurguladı. Raporda 2000-2002 yılları arasındaki dot-com balonu sırasında minimum %18’lik yükseliş görülen sekiz ayı piyasası rallisi görüldüğüne dikkat çekildi. Analistlere göre, Nasdaq 100 Endeksi’nin benzeri bir ralli yapması için şu anki seviyesinden %8 yükselmesi ve 1.300 puan seviyesine ilerlemesi gerekiyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre piyasaları asıl yönlendiren unsursa ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaştırma döngüsüne girmesi. Yatırımcılar FED’in Haziran ve Temmuz aylarındaki para politikası toplantılarında en az iki kez 50 baz puanlık faiz artışına gideceğini öngörüyor. Eylül ayında faiz artışı ihtimali ise halen masada.

Bu arada FED bu hafta bilanço düşürme planının da uygulamaya sokuyor. 9 trilyon dolarlık bütçesi bulunan FED ABD Hazinesi menkul kıymetler varlıkları ve mortgage destekli tahvillerinden 45 milyar dolarlık satış gerçekleştirecek. Bu miktarın yaz aylarının sonuna kadar 90 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.

BofA açıklamasında, “Merkez bankaları daha yeni başlıyor. Terminal faiz oranları G7 ülkelerinde daha yüksek eğilim gösteriyor. FED hamlesini bitirene kadar piyasalar eğlenceli olmayacak ve 2022 negatif bordro baskısı gerektiriyor” ifadelerine yer verildi. Banka açıklamasında 1974, 1981, 2009 ve 2018 yıllarında FED daha az şahin bir tavır belirlemeden önce borsaların iyi performans göstermediğine dikkat çekildi.

ABD bankasının açıklamasında, “12 yıl süren teknoloji bombasının katalizörü parasal genişleme politikalarıydı. Teknoloji hisseleri üzerindeki iskonto sona erdi. Ancak merkez bankaları önümüzdeki 18 ay boyunca 3 trilyon dolar likidite azaltacak. Bu gerçek, parasal genişleme çağının ve bununla birlikte küresel borsalarda teknoloji liderliği çağının sona erdiğine işaret ediyor” denildi.

FED’in varlık satışları piyasalara felaketi getiriyor

 

Küresel piyasalarda büyük değişim

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)