E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken'den Azerbaycan ve Ermenistan'a diplomasi çağrısı---

Blinken'den Azerbaycan ve Ermenistan'a diplomasi çağrısı

Blinken'den Azerbaycan ve Ermenistan'a diplomasi çağrısı
01 Mayıs 2023 - 01:32 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle görüşmesinde barış için diyalog ve diplomasi çağrısını yineleyerek Laçin koridorunun ticari ve özel araçlara en kısa zamanda yeniden açılmasının önemini vurguladı.


ABD Dışişleri Sözcüsü Matt Miller, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü duyurdu.

Miller, yaptığı iki ayrı açıklamada, Blinken’ın iki lidere de Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmelerinin önemini vurguladığını ve ABD'nin destek sözünü yinelediğini kaydetti.

Miller, Blinken'ın Aliyev ile görüşmesine ilişkin açıklamasında, “Blinken barışın mümkün olduğuna inandığını paylaştı. Ayrıca, Laçin koridorunda bir kontrol noktası kurulmasının barış sürecine güven inşa çabalarını zayıflattığından derin kaygı duyduklarını ve Laçin koridorunun ticari ve özel araçlara en kısa zamanda yeniden açılmasının önemini vurguladı.” ifadelerine yer verdi.

Miller, Paşinyan ile görüşmeye ilişkin açıklamasında ise, “Blinken, Güney Kafkasya'da kalıcı bir barışın sağlanması için doğrudan diyaloğun ve diplomasinin tek yol olduğunu yineledi. Ayrıca Başbakan'ın barış sürecine olan bağlılığından dolayı takdirini ifade etti.” ifadelerini kullandı.

Pekin'den ABD ve Güney Kore tepkisi

 

İnce'den Kılıçdaroğlu'na ABD tepkisi

 

ABD'den it dalaşı uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Mayıs 2023 09:40

    Yunanistan himayesinde kardeşleri bu Ermenistan.Geçmişte bağımsız Ermenistan için çalıştılar. Bazı arasi arsaları ermenistan a vereceklerdei İsmet para reddetti Her anlaşmas masasında karşımıza Ermnistan çıktı . Rusya ve Osmanlının dağolmayan tek ordusu Kazımn Karabebir kapa doğuda dize getirdi ermeni ayaklanması ve saldırılarını (sözde sürgün derler bu duruma amaöncesi osmanlı halkına soy kırım etmişlerdir, osmanlı orduları dağıldı mondros ile diye...) Rusya ile sınır çizdi kazım paşa. oradan silah cephane alıp iç anadoluyu kurtuluş savaşına getirdi. Fransa ermenileri besledi ganimet ettik o sılahları... ABD gel mandam ol dedi ,Ermeni kabul etmıyorum bi rçok devlet beni tanıyacak dedi. Rusya sınır çizgini bozan düşmanımdır saldırırımr esti çekti. Atatürk başarılarıda oluşunca ermenistan sınırları değişmedi. Gümrü antlaşması ile oturtu, Türk toprakları Ağrıya kadar istediler benim diye... yunana emanet edildi günümüzdede, ama emeller aynı.