E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de tarihi yükseliş yaklaşıyor---

Bitcoin’de tarihi yükseliş yaklaşıyor

Bitcoin’de tarihi yükseliş yaklaşıyor
09 Kasım 2021 - 11:47 borsagundem.com

Bitcoin’de 67 bin dolar üzerinde yeni bir rekor gerçekleşti. Yıl sonunda ise Bitcoin’de 80 bin dolar hedefi konuşuluyor. Dünyanın en büyük kripto parasında tarihi yükseliş yaklaşıyor mu?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin fiyatı rekor seviyelere yakın seyrediyor. Geçtiğimiz ay ulaşılan rekor seviyenin yaklaşık %1 altında dalgalanmalar görülüyor. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto parası, CoinDesk verilerine göre 66,550.58 bin dolar seviyelerine ulaştı. Bu noktada Bitcoin’in 66,974.77 bin dolarlık rekor fiyata ulaşması için yaklaşık %0,67 yükseliş göstermesi gerekiyordu.

Rekor seviye ise 20 Ekim günü görülmüştü. Dün 66,500 bin dolar seviyesine yükselen Bitcoin’de bir miktar geri çekilme yaşandı ve bir süre 65 bin dolar bandına geriledi. Ancak bunun ardından Bitcoin fiyatı 67,700 bin dolarla yeni bir rekora imza attı. Şimdi ise 67,888.90 bin dolar seviyesinden işlem görüyor. Dün erken saatlerde Cointelegraph’da yayınlanan bir makalede kripto paranın son dönemdeki fiyat hareketleri analiz edildi. Bitcoin’in küçük bir alanda hareket etmesine rağmen, bir ralli döneminde olduğu belirtildi.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre kripto parada 24 saat içinde %6 yükseliş görüldü. Bu noktada ise kripto para iki farklı trend çizgisini kırarak, konsolidasyon aralığından çıktı. Bu hareket ise boğa bayrağı hareketini anımsattı. Boğa bayrakları, bir yatırım aracı üçgen benzeri bir fiyat aralığında yükseliş trendini izlerken oluşan bir görüntü. Yükseliş trendine ise ‘gönder’ ismi veriliyor.

Haberde Bitcoin’in içinde bulunduğu fiyat aralığından çıkarak, yukarı yönlü hareketine devam edeceği ve kar hedefine ilerleyeceği söylendi. Bu açıklamayı değerlendiren Valkyrie Investments Araştırma Başkanı Sean Rooney, “Bitcoin gerçekten de bir boğa bayrağı oluşturdu ve şimdi yeni rekorlara yükselmeye başladı” dedi. Açıklamasında, “şimdi gördüğümüz boğa bayrağı geleneksel teknik analizlerle paralel bir seyir izlediği takdirde bitcoin kısa vadede 70 bin dolara ulaşacak” ifadesini kullandı.

TrendSpider Baş Piyasa Analisti Jake Wujastyk ise “boğa bayrakları genellikle güçlü bir şekilde devam eder” dedi. Açıklamasında, “fiyatın bayrak direncinin üzerine çıkması ve bu şekilde hareketin doğrulanması gerekecek” ifadelerine yer verdi. 

Wujastyk, “Bitcoin yeni rekorlara ilerlerken, 67 bin dolar seviyesi üzerinde bir yükseliş, 87 bin dolar seviyesine ilerleme konusunda oldukça büyük bir boğa mesajı verecek” açıklamasında bulundu.

Küresel ödeme ağı Mercuryo Kurucusu Greg Waisman da, “Bitcoin boğa bayrağı değerlendirmesi, açıkça dikkat çekiyor. Ancak her an bir ayı piyasası trendi getirebilecek piyasa dinamiklerine de dikkat etmek gerekiyor” dedi. Devamında, “bu tür bir durum yaşanmadığı takdirde, çeşitli göstergeler devam eden boğa koşusunun henüz sona ermeyeceğini gösteriyor” dedi.

TradingView’de görülen MACD göstergesinin şimdi bir kırılmaya hazır olduğunu söyleyen Waisman, Bitcoin’de fiyat yükselişinin devam edeceğinin burada da doğrulandığını ifade etti. Açıklamasında, “bu veriler Bitcoin’de fiyat yükselişini gösterdiği kadar, yükselişin devam etme ihtimali olduğuna da dikkat çekiyor. Kripto para yıl sonunu 80 bin dolarla karşılayabilir” dedi.

Ether’de Facebook yükselişi

 

Bitcoin'den yeni rekor! 67 bin 700 doları gördü

 

Ünlü kripto para borsası Coinbase, MetaMask'a rakip oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Kasım 2021 12:39

    bu hafta gap lı alanı var, oraya geri sarkmasını beklıyorum... bu hafta gap dolmalı. dolmaz ise yukarı çıkar, zirve tepe o zaman orada mola verip, GAP  a geri gelmesi beklenmeli. düşüncem o yonte.  -1 ve +1 ama sıralamayı şuan verilerden kestiremıyorum. bu hafta beklıyorum. .. yıl zonu hedefim  80- 100 bin diye taa şubat ayından beri yazdığımı hatırlıyorum :D yorumlarda mevcuttur. noel baba nın coınlere ilgisinin arttığını raliye katılacağını umuyorum... :D  çin vb düşman yaklaşımlı devletler elendı. açıklamaları tırt oldu. abd pozitif coınlerı kucakladı. faiz arttırım beklediğimiz gibi ötelenıyor abd de usd değerlendıkçe üretim yapsada abd irhacat zorlanması yalayacak :D vb. vb. vb. nazip yaa neyse rıskımız baakcaz...