E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de son 9 ayın en büyük yükselişi---

Bitcoin’de son 9 ayın en büyük yükselişi

Bitcoin’de son 9 ayın en büyük yükselişi
08 Temmuz 2022 - 13:58 borsagundem.com

Kripto paralarda yaşanan büyük düşüş sona erdi mi? Herkes böyle olduğuna inanmak istiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para piyasası, diğer piyasalarda olduğu gibi büyük bir düşüş yaşadı. Önce 70 bin dolar seviyelerinden 45 bin dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin, yaşanan büyük çöküş sonrası 17 bin 500 Dolar seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin’in içinde olduğumuz hafta gösterdiği performans ise yeni bir yükselişin habercisi gibi.

En yüksek haftalık getiri

Livemint’te yayınlanan analize göre, Bitcoin, son 9 ayın en büyük haftalık yükselişi için gün sayıyor. Diğer kripto paraların da yükseliş trendine girdiği piyasada gözler özellikle Bitcoin’in üzerinde. 2021 yılı Ekim ayından bu yana sağlayacağı en iyi haftalık getiri için yolda olan Bitcoin, hafta boyunca yüzde 13’ten fazla yükseldi. Yükseliş trendinin devamı halinde, bu oran 2021 yılından bu yana Bitcoin’in gösterdiği en iyi haftalık performans olacak.

2021 yılı Ekim ayından bu yana sağlayacağı en iyi haftalık getiri için yolda olan Bitcoin, hafta boyunca yüzde 13’ten fazla yükseldi.

Yüzde 8 artış

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dünyanın en büyük ve en popüler kripto para birimi olan Bitcoin, yüzde 8 oranında bir artışla 22 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bunda son 24 saat içinde kripto para toplam piyasa değerinde yaşanan yüzde 5’in üzerinde artışın da etkisi olduğu tahmin ediliyor. Bu artışla kripto paraların toplam piyasa değeri tekrar 1 trilyon doların üzerine çıkmış oldu.

Bitcoin, son 3 hafta içinde ilk kez bugün 22 bin dolar seviyesinin üzerini gördü. Genel görüş, FED’in resesyon endişelerinin orantısız olduğu konusunda verdiği güvencenin hem geleneksel hem de kripto para piyasalarında yaşanan toparlanmada etkisi olduğu yönünde. Bitcoin yatırımcılarının genel hissiyatını ölçmeye yardımcı olan Korku ve Açgözlülük Endeksi de (Fear & Greed index) 20 puana ulaşarak son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Toparlanma işareti

Genel olarak yükseliş trendine girdiği gözlenen kripto para piyasasında, Bitcoin haricindeki diğer kripto paralar da değer kazandı. Son 24 saat içinde Ethereum, XRP, Solana, BNB, Litecoin, Stellar, Chainlink, Tron, Uniswap ve Tether yüzde 4 ila yüzde 14 arasında yükseldi.

Bitcoin’in 2022 yılı performansı ise hala yüzde 50’den fazla kayba karşılık geliyor. Parasal sıkılaştırmadan ve kripto para piyasasında yaşanan bir dizi olumsuzluktan zarar gören piyasa toparlanma işaretleri gösteriyor.

Bitcoin için sırada ne var, yükseliş ne zaman başlar?

 

Bitcoin şirketlere yük oluyor

 

Rusya, kripto para borsası kurmayı değerlendiriyor

 

Kriptoda yüksek volatiliteden korkmayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal10 Temmuz 2022 09:28

    Devir sermayenin yer değiştirği devirdir Yani paranın vanalarını birileri kendi istedikleri yöne açıyor Oluşan su birikintilerini denizler yutuyor Ben uyanığım fırsata çeviririm bu girdaptan parayı bulurum diyenler hep azar azar kaybedip köşede durum iyi rolü yapıyorlar Karşılığı olmayan hiçvirşeye tevessül etmeyelim En sağlamı yine borsadır temettüsünü veren asil şirketlerdir Allah doğru kararlar vermeyi sabırla beklemeyi nasib etsin hayırlı bayramlar

  • vatandaş08 Temmuz 2022 14:39

    yeni keklikler koşarak alır ,hey allahım sen akıl ver,neye kime nerede nasıl emeğinizi teslim ediyorsunuz ,ondansonrada ağlamaya başlıyorsunuz acıyan namerttir size 

  • burhan08 Temmuz 2022 14:26

    hayali paralardan uzak durun.