E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Bitcoin'de 3 milyon lira kaybetti---

'Bitcoin'de 3 milyon lira kaybetti

'Bitcoin'de 3 milyon lira kaybetti
31 Mart 2021 - 10:36 borsagundem.com

İnternet üzerinden yatırımcıları tuzağa düşürün sahte kripto para borsaları, paraları topladıktan sonra ortadan kayboluyor

Türkiye’de 5 milyon kişinin işlem yaptığı kripto para borsalarında neredeyse her gün bir dolandırıcılık olayı yaşanıyor. Hindistan asıllı Türk vatandaşı Aldüllatif Tayyip de kripto para borsasına girdi, büyük para kazandı. Daha sonra karını cebe atmak için işlem yapmak isteyince dolandırıldığını anladı. Böyle bir şirket olmadığını internet üzerinden düşük komisyon havucuyla insanları tuzağı düşürdüğünü fark eden Abdullah Tayyip çaresiz, çünkü muhatabı ortada yok. Son dönemde kripto para piyasalarında yaşanan sert yükseliş nedeniyle bu alanda işlem yapmaya yönelin yatırımcıların dikkatli olmalarını öneren uzmanlar, özellikle yurdışı merkezli şirketlerden uzak durulmasını öneriyor. Borsagundem.comun yaptığı derlemelere göre özellikle sosyal medya ağlarından ilan vererek yatırımcıları tuzağa düşüren dolandırıcılar yurtdışı merkezli. Geçmişte foreks işlemlerinde olduğu gibi, “Çok para kazanmak ister misiniz?”, “Bir gecede zengin olabilirsiniz”, “Düşük komisyonla Bitcoin işlemi” gibi kısa sürede zengin olma havucunu uzatan reklam ve sitelerden uzak durulması öneriliyor. Uzmanlar, Türkiye’de yurtdışından çok daha düşük komisyona çok daha kaliteli hizmet veren kurumların olduğunu, yatırımcıların bu kurumları tercih etmesi gerektiğini, olası itilaflarda yatırımcıların haklarını arayabileceklerini belirtiyorlar.

Bitcoin yükselişini sürdürüyor

 

Mersin’de, bitcoin hırsızları yakalandı

 

Mobius 'Bitcoin dolandırıcılıktır' görüşünden vazgeçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)