E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yükselse de Ethereum’a yenilecek---

Bitcoin yükselse de Ethereum’a yenilecek

Bitcoin yükselse de Ethereum’a yenilecek
03 Kasım 2021 - 12:01 borsagundem.com

Yaz aylarındaki düşüşün ardından kripto paralarda rekor yükselişlerle birlikte Bitcoin’de 100 bin dolar hedefine odaklanıldı. Ancak uzmanlar Ethereum temelli DeFi ve NFT gibi projelerin yükselişiyle, Bitcoin’in Ethereum’un gerisinde kalacağını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekim ayının büyük bir bölümünü yükselişlerle geçiren Bitcoin’de sular duruluyor. Kripto para 67 bin dolarla rekor seviyeye ulaşmasının ardından, yeniden 60 bin dolar seviyelerine geriledi. Yaz aylarındaki düşüşün ardından Bitcoin fiyatı iki kat artış gösterirken, piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para Ethereum’da da %140 yükseliş görüldü. Kripto para geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor yükselişine devam ediyor.

Bu yıl Bitcoin ve Ethereum’da görülen devasa yükselişlere rağmen birçok yatırımcı fiyatlarda yükselişin devam etmesini bekliyor. Bir kripto para yöneticisi ise Bitcoin fiyatının 2021 yılı sona ermeden önce 100 bin dolara yükseleceğini tahmin ediyor. CoinList CEO’su Graham Jenkin CNBC’ye yaptığı açıklamada, “CoinList’te birçok kişi yıl sonundan önce 100 bin doların görüleceğini düşünüyor” dedi. Devamında, “bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin değilim ancak 2022 yılı başlangıcı için tahminimiz bu yönde” ifadesini kullandı.

Bitcoin 2021 yılına sert bir yükselişle başlayarak, 65 bin dolara ulaştı. Bunun ardından temmuz ayında 30 bin dolara geriledi. O dönemden bu yana Bitcoin güçlü bir yükseliş göstererek ekim ayında 67 bin dolara ulaştı. Bunun ardındaki nedenlerden bir tanesi de Wall Street’te kripto paranın yaygın bir şekilde benimsenmeye başlaması ve beklenen gelişmenin yarattığı heyecan oldu.

Aynı zamanda Bitcoin’in dijital bir değer koruma aracı ve enflasyon koruması olarak altının yerini alacağına yönelik beklentilerin giderek artması da yükseliş üzerinde etkili oldu. FxPro Finans Analisti Alex Kuptsikevch, “Bitcoin’e yönelik bir başka saldırı öncesinde bir boğa piyasası konsolidasyonu görülüyor, bu da kripto parada yıl sonu için yeni bir rekoru beraberinde getirebilir” dedi.

Bu aydan itibaren Bitcoin’in 90 bin dolara ulaşabileceğini ifade eden Kuptsikevch, yıl sonunda 90 bin dolar seviyesinin üzerinin de görülebileceğini söyledi. Bitcoin’de görülen rallinin yanı sıra Ethereum’da da yükseliş devam ediyor. Ethereum temelli merkeziyetsizleştirilmiş finansın(DeFi) giderek daha da yaygınlaşması ve non-fungible token’larda (NFT) devam eden çılgınlık kripto paranın yükselişini destekliyor.

Geleneksel finansın, bankalara ihtiyaç duyulmaksızın blockchain üzerinde sürdürülebileceği düşüncesiyle ortaya çıkan DeFi ve dijital medya ile varlıkların blockchain üzerinde token’laştırılmasına imkan tanıyan NFT’ler geçtiğimiz yıldan bu yana dijital varlıkların popülerlik kazanmasıyla birlikte yükselişe geçti. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum’un kullanım alanının giderek artması ve kripto paranın arzını düşürecek yeni güncellemeyle birlikte Ethereum’un Bitcoin karşısında üstün performans göstereceği yönündeki tahminler de arttı.

Ethereum geçtiğimiz yıl kasım ayından bu yana %1,000 yükseliş gösterirken, Bitcoin’de %400 yükseliş gerçekleşti. 

Goldman Sachs’ın eski yöneticisi, kripto yatırımcısı ve dijital medya şirketi Real Vision’ın Kurucusu Raoul Pal YouTube kanalından yaptığı açıklamada, “Bitcoin, Ethereum’un sahip olduğu network yoğunluğundan yoksun” dedi. Devamında, “Bitcoin’de, Ethereum blockchain’indekilere benzer gelişmeler yok” ifadesini kullandı.

Ethereum’da %85 oranında yatırımı bulunduğunu açıklayan Pal, Ethereum’un “kısıtlı arzına” dikkat çekerek, DeFi ve NFT gibi alanlarda yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırımın bulunduğunu söyledi. Kuptsikevch, “geçtiğimiz haftadan bu yana Ethereum’un arzında bir düşüş görüldü, bu da yukarı yönlü bir tetikleyici oldu. Özellikle de gelişen dünyadaki fazla miktarda para arzının ve devasa borç yükünün endişesini taşıyan yatırımcıların dikkatini çekiyor” dedi.

Geçtiğimiz ay 50 Bitcoin, Ethereum ve kripto para uzmanı, Ethereum fiyatının 2021 yılı öncesinde 5 bin doların üzerine çıkabileceğini açıkladı. Uzmanlar, 2030 yılında Ethereum fiyatının 50 bin doların üzerine yükselebileceği yönündeki tahminlerini de belirtti.

Altının ipi Powell’ın elinde

 

Bitcoin için adil fiyat kaç olmalı?

 

Oyun bitti! 'Squid Game' token sıfıra düştü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)