E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin ve Ethereum tehlike altında---

Bitcoin ve Ethereum tehlike altında

Bitcoin ve Ethereum tehlike altında
12 Temmuz 2021 - 18:08 borsagundem.com

Çin’in kripto paralara karşı açtığı savaş giderek sertleşiyor. Son haftalarda ise kripto para fiyatları düşüşte. Çin’in hamleleriyle Bitcoin ve Ethereum tehlike altında.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve kripto para fiyatları son haftalarda, Çin’in kripto paralara karşı açtığı savaş sertleşirken düşüş devam ediyor. Bitcoin fiyatı mayıs ayında çöküş yaşadı ve değerinin yaklaşık %50’sini kaybetti. O dönemden bu yana ise baskı altında kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin’in ardından piyasa değeri açısından ikinci büyük kripto para Ethereum da yarıdan fazla düşüş yaşadı.

Ethereum fiyatları ise 2 bin doların üzerinde kalma çabası gösteriyor. Çin’deki eski Bitcoin ve Ethereum madencilerinin CPU’larını bıraktığını ve Çin’in madencilik kapasitesinin düşeceğini ortaya çıkaran raporların ardından analistler kripto para fiyatlarının tehlike altında olduğuna dair uyarıda bulunuyor.

Çin’in Bitcoin ve Ethereum madencilerinin CPU ile madenciliği bırakması, Hong Kong merkezli Bitcoin ve kripto borsası OKEx Editörü Adam James’e göre, “Çin’in ülkede Bitcoin madenciliğine sert bir darbe indirmesi nedeniyle sürpriz olmadı.” Ancak James’e göre, bu gelişme bir ayı piyasası tetikleyicisi olabilir. Bununla birlikte James Forbes’a yaptığı açıklamada, geçtiğimiz birkaç günde “piyasa algısının da önemli ölçüde düşüşe geçtiğini” ekledi.

Sosyal medyada Çin’in önde gelen kripto para borsalarına erişimi engellemeye başladığı yönünde haberler de ortaya çıkıyor. Bu hafta Huobi ve Binance’e erişilebilmesi için kısa süreli olarak lokasyon gizleyen VPN’e ihtiyaç duyulduğu söylendi. Dünyanın işlem hacmi açısından en büyük Bitcoin ve kripto para borsası Binance de son haftalarda küresel bir düzenleyici baskıyla mücadele ediyor.

ABD ve Avrupa ülkeleri, borsaya yönelik denetimlerini giderek daha da sıkılaştırıyor. Geçtiğimiz ay Çin’in Bitcoin ve kripto para madencilerine karşı başlattığı savaş, yüksek miktarda enerji tüketen bilgisayarları kullananların Bitcoin networkünü güvence altına almak ve işlemlerini ülke dışına çıkarmak zorunda kalmasına neden oldu. Bitcoin ve kripto madencilerinin Çin’den çıkışı Bitcoin’in hash oranını, yani Bitcoin networkünde kullanılan bilgisayar gücü ölçütünü son 13 ayın en düşük seviyesine getirdi.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum networkü de Çin’in kripto yasaklarından darbe aldı ve networkün hash oranı mayıs ayından bu yana %20 düştü. Son haftalarda 30 bin dolar seviyesinin altına indikten sonra Bitcoin fiyatı psikolojik seviyelerin hemen üzerinde seyretti. Ancak fiyatların mayıs ayındaki çöküşün ardından kayıplarını telafi edememiş olması birçok kripto para yatırımcısını ve uzmanını endişelendiriyor.

FxPro’nun Finansal Analisti Alex Kuptsikevich, “kripto piyasasında bir yaz durgunluğu var ve bu fırtınadan önceki sessizlik olabilir” dedi. Kuptsikevich, Bitcoin 30 bin doların altına indiği takdirde, “yeni bir likiditasyon dalgasının tetiklenebileceği” yönünde uyarıda bulundu.

Açıklamasında, “piyasalar düşük sayıda açık pozisyondan etkilendiği takdirde, herhangi bir küçük fırtına devasa boyutlarda satış dalgalarına dönüşebilir” ifadelerine yer verdi. Devamında, “ancak kripto savunucuları için en endişe verici şey, böyle bir sonucun düzeltmenin uzayan doğasının altını çizecek olması ve 2018 yılındakine benzer yeni bir ‘kripto kışına’ yönelik spekülasyonları artırma ihtimali” dedi.

Borsa İstanbul'da bankalara rağmen düşüş!

 

Bitcoin'de kırılma yakın mı?

 

Hisselerde yükselişi tetikleyen faktörler değişiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cevde kuskulu14 Temmuz 2021 12:53

    Çın yönetiminin yaptığı haydut Luk hesabı sorulmalı haddini bildirmek şart. devlet böyle yönetilmez .bütün dünyaya zarar veren tümör den farkları yok.

  • Cevdet kuslku14 Temmuz 2021 12:47

    Şerefsiz Çin yönetiminin yaptığı haydut Luk ve eşkıyalık başka bir tarifi izahatı yok. Çin yönetimi ne haddini bildirmek şart.

  • Canan13 Temmuz 2021 19:27

    Niye aynı şeyleri anlatıp duruyorsunuz tüm haberler aynı

  • KERİM13 Temmuz 2021 09:24

    herhalde çin dünyaya yeteri kadar koinledik diye düşünüyor sttı coinleri topladı dularları şimdi manüpülasyon spekülasyon keriz silkeleme operasyonları zamanı

  • Borsa kartali12 Temmuz 2021 21:07

    Sanal para olurmu ahmakca

  • MURAD12 Temmuz 2021 19:53

    HELAL OLSUN SANA ÇİN BU SAHTEKARLARI BİTİR