E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin rallisi 2021 piyasalarının sinyallerini veriyor---

Bitcoin rallisi 2021 piyasalarının sinyallerini veriyor

Bitcoin rallisi 2021 piyasalarının sinyallerini veriyor
05 Ocak 2021 - 10:14 borsagundem.com

Yatırımcılar yükselişle geçecek bir yıla hazırlanıyor. Bitcoin’in son fiyat hareketleri ise bunun kanıtı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yalnızca birkaç hafta önce, Wall Street Bitcoin’in 20,000 dolar sınırını aşmasını hayranlıkla izledi. Bu hafta sonu ise, kripto para tarihinde ilk kez 30,000 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Kripto para yaygın olarak volatil bir varlık olmasıyla nam saldı ve bir çöküşün ufukta olduğuna yönelik korkular mevcudiyetini koruyor. Pazar günü 33,000 doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdıktan sonra, fiyatlar sert bir şekilde 27,630 dolar seviyesine geriledi ve Pazartesi günü yeniden 30,500 dolar seviyesi yaklaştı. Ancak 2020 yılını %300’ün üzerinde kazançla kapatmasının ardından, giderek daha fazla yatırımcı Bitcoin’e yöneliyor. Bunun nedeni ise yatırımcıların düşük faiz ortamında getiri arayışında olması.

Bu getiri arayışı ve geleceğe yönelik aşırı iyimserlik yalnızca Bitcoin’in yükselişini desteklemiyor. 2020 yılı, yıkım yaratan bir pandeminin ortaya çıkışına rağmen “her şeyin kazandığı” bir ralli yılı olmayı başardı.

Merkez bankaları ve hükümetlerden gelen dev destekler, yatırımcılara korona virüs resesyonunun ardından gelmesi beklenen ekonomik toparlanma için umut sağladı. Deutsche Bank’a göre, 38 para birimi olmayan varlığın 28’i geçtiğimiz 12 ayda getiri sağladı.

Yatırımcılar aynı iyimserliği, 2021 yılına da taşıyor. Ancak korona virüste görünüm alarm veriyor ve yeni ve daha bulaşıcı korona virüs mutasyonları yayılıyor. 

LionTree’nin CEO’su Aryeh Bourkoff, müşterilerine gönderdiği bir yazıda, “yakın zamanda sermaye piyasaları için temel görüşüm, 2021 yılına güçlü ve neredeyse eşi benzeri görülmemiş bir piyasa ortamında gireceğimiz yönünde” dedi.
CNN’e yaptığı açıklamada, Bourkoff, hisse gibi varlıkları desteklemeye devam edecek üç güce işaret etti: Ekonomik teşviklerin devam eden olumlu etkisi, korona virüs aşılarının uygulanmaya başlaması ve şirketlerin sermaye piyasalarında giderek daha kolay bir şekilde sermaye artırımı yapabiliyor olması. Kısacası, hisselerin rekor seviyelere ulaştığı, 2020’nin sonunu belirleyen büyük trendlerin gücünün kalıcı olması bekleniyor.

Çalışanlar tatilin ardından işlerine dönerken, Asya’da ve Avrupa’da hisseler yükseliyor ve ABD’de vadeli işlemler zemin kazanıyor. Altın, gümüş, petrol fiyatları ve euro da yükselişte. Yükselişin en önemli istisnası, üzerindeki baskı hafiflemeyen dolar olmaya devam ediyor.

Societe Générale Stratejisti Kit Juckes, “yılın bu döneminde her şeyin çok daha iyi olacağını beklesek ve umut etsek de, yolculuğun engellerle dolu olacağını ve birçoğumuzun evden çalışması, sosyal mesafeyi korumasıyla başarıya ulaşacağını fark ediyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “ancak finansal piyasalar, Mart ayı sonundan bu yana pandemi sonrası dünyada yaşıyor” ifadesini kullandı.

Bitcoin için 146 bin dolar tahmini

 

Risk iştahının seyri fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor

 

Bitcoin'de yükseliş sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)