E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin mayıs ayındaki zararını telafi etti---

Bitcoin mayıs ayındaki zararını telafi etti

Bitcoin mayıs ayındaki zararını telafi etti
09 Ağustos 2021 - 10:14 borsagundem.com

Bitcoin hafta başında bir miktar değer kaybetse de, Ekim 2020'deki gibi bir yükseliş hala mümkün.

Bitcoin (BTC) fiyatı, hafta sonu 45.280 dolara kadar çıkarak, 19 Mayıs'ta yaşanan kripto çöküşünden beri görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Kripto para hafta başında bir miktar değer kaybetse de, Ekim 2020'de başlayana benzer bir fırlama yaşanabileceğine dair iddialar artıyor.

İki piyasa göstergesi, Bitcoin'in devasa bir yükseliş trendi yaşayacağını öngörüyor. Bunlardan ilki, Glassnode'un "Oluşuma Uyarlanmış Net Gerçekleştirilmemiş Kâr/Zarar (NUPL)" göstergesidir.

NUPL'yi ve ısı haritasını anlamak

NUPL'nin sıfırın üzerinde olması ağın net olarak kârlı, sıfırın altında olması ise zarar etmiş durumda olduğu anlamına geliyor. NUPL sıfır seviyesinden uzaklaştıkça, yatırımcılara pik ve dip fiyatları tahmin etmede daha fazla yardımcı oluyor.

Analistler, göstergenin sıfırdan sapma ölçüsünü ısı haritası yoluyla tespit ediyorlar. Örneğin yükseliş trendlerin kırmızı "zararına satışlara", turuncu "umut olduğuna", sarı"olumlu beklentiye", yeşil "inanca", mavi ise "büyük coşkuya" işaret ediyor.

Bitcoin'in NUPL'si, EKim 2020'de sıfırdan saparak yükselmeye başlamış, göstergenin ısı haritası ise mart ayında kırmızı bölgeden sektikten sonra, sarıdan yeşile dönüş yaşamıştı.

BTC fiyatı, sonraki aylarda 10 bin dolardan 65 bin dolara kadar yükselmişti.

Bitcoin'in yukarı yönde ivme kazanarak yeniden 40 bin doları geçmesi de, piyasa duyarlılığının Ekim 2020'den beri ilk kez "inanç" bölgesine yükselmesini sağladı.

Buna ek olarak, Kripto Korku & Hırs Endeksi de 69 puana yükselerek "hırs" bölgesine yerleşti. Piyasa duyarlılığı, mayıs ayından beri hiç bu seviyeye yükselmemişti.

Diğer gösterge

Ekim 2020'dekine benzer bir fiyat patlamasına işaret eden bir diğer göstergeye de analist Will Clemente değindi. Söz konusu gösterge, uzun ve kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları arasındaki dinamiği ele alıyor.

Clemente, kısa vadeli birikimcilerin Bitcoin'lerini uzun vadeli birikimcilere sattığını ve Ağustos 2021 itibarıyla iki grubun elinde bulundurduğu arz oranının, Ekim 2020'yi andırdığını belirtti.

Analist, "Uzun vadeli birikimciler, artık arzın yüzde 66'sını kontrol ediyor. Kısa vadeli birikimcilerin elinde arz oranı ise neredeyse yüzde 20 düştü. Ekim ayında boğa piyasası başlamadan önce, uzun vadeli birikimcilerin elindeki BTC arzının oranı yüzde 68'i geçmişti." diye açıkladı.

Ethereum fiyatı 3 bin doları aştı

Bitcoin fiyatı 43 bin doların üzerine çıktı

Bitcoin arz şoku, kripto parayı yeniden 55 bin dolara taşıyabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)