E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin arz şoku, kripto parayı yeniden 55 bin dolara taşıyabilir---

Bitcoin arz şoku, kripto parayı yeniden 55 bin dolara taşıyabilir

Bitcoin arz şoku, kripto parayı yeniden 55 bin dolara taşıyabilir
06 Ağustos 2021 - 22:16 borsagundem.com

Bitcoin'in, bir sonraki denemelerinde 42 bin dolar direncini kıracağı iddia edildi

Zincir üstü analist Willy Woo, Bitcoin'in (BTC) sonraki denemelerinde 42 bin dolar direncini kıracağını ileri sürdü.

Araştırmacı, bu tahmininde Rick Astley göstergesine dayanıyor. Rick Astley, Bitcoin satın alarak uzun vadeli birikim yapmayı düşünen yatırımcıları izleyen bir ısı haritası göstergesidir.

Gösterge, daha önce belirli teknik direnç seviyelerinin altındaki alım faaliyetlerine dayanarak, Bitcoin fiyatının yaşayacağı fırlamaları öngörmüştü.

Woo, uzun vadeli yatırımcıların 42 bin doların altından Bitcoin arzını topladığını ve bunun da kripto paranın söz konusu seviyenine üzerine çıkma ihtimalini artırdığını açıkladı.

Bitcoin, geçtiğimiz gün psikolojik öneme sahip 40 bin doları yeniden geçmişti. Gün içinde 41.191 dolara kadar yükselen kripto para, çeviri yayın saati itibarıyla 40 bin doların üzerine tutunuyor.

Bitcoin'in yukarı yönde fırlama yaşama ihtimali, 40-42 bin dolar aralığını geçme çabalarının sonuçsuz kalması nedeniyle sınırlı gözüküyor. BTC/USD paritesi, 19 Mayıs'ta yaşanan büyük kripto çöküşünden beri en az on kez bu seviyenin üzerinde kapatmaya çalıştı. 

Ne var ki kripto para, her seferinde güçlü bir satış baskısıyla karşılaştı ve başarısız oldu.

Arz sıkışması yolda

Woo'un olumlu bakış açısını destekleyen bir faktör de arz sıkışması, yani mevcut Bitcoin arzının spot piyasasının talebinden geri kalma ihtimalidir.

Kendi "Likit Arz Şoku" göstergesini kullanan Woo, piyasada Bitcoin kalmadığını vurgulamaya çalıştı.

Likit Arz Şoku, yatırımcıların satın alamayacakları kripto para arzının, satın alabilecekleri arza oranıdır. Woo, söz konusu göstegeyi uzun vadeli birikimcilerin elinde bulunan kripto para sayısını günlük yatırımcıların elindeki kripto para sayısına bölerek hesaplıyor.

Analist, "Uzun vadeli yatırımcılar birikimlerini artırdıkça, kripto paralar piyasadan kayboluyor" diye özetledi ve söz konusu arz sıkışmasının Bitcoin'i yeniden 55 bin dolara taşıyabileceğini ekledi.

2020'nin son çeyreğinden beri böyle bir arz şoku fırsatı görmedim. Bitcoin o zamanlar 10 bin dolardan işlem görüyordu ve birkaç ay sonra 60 bin dolara fırlamıştı.

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününde yükseldi

 

Yavaşlayan Asya ekonomileri, dünyayı nasıl etkiler?

 

Bitcoin'de göstergeler 2020 rallisine mi benziyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe07 Ağustos 2021 12:59

    1 ay once 20 bin gorecek haberi yapiyordunuz simdi 55 ne guzel donuyorsunuz yaaa

  • .07 Ağustos 2021 10:01

    Eteryum 8 bin usd, btc 80 bin usd. yıl sonu beklentim. tamamen kişisel ve hayal ürünü dersiniz. ama bunlar hayatımıza çok hızlı gırmeye başladı.  kurumlarda alıyor.