E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de 75.000 kritik destek---

BİST'de 75.000 kritik destek

BİST'de 75.000 kritik destek
02 Temmuz 2013 - 08:52 borsagundem.com

Bugün piyasada dolar/TL’nin 1,9250’nin hafif üzerinde seyretmesi dikkat çekiyor

Dün Avrupa ve ABD’de açıklanan imalat PMI verileri piyasaların yön bulmasında önemli role sahipti. İlk olarak Euro bölgesinin sorunlu ülkelerinden İspanya’nın imalat sektörünün uzun zaman sonra ilk kez genişlemeye başlaması oldukça iyi karşılanırken lokomotif ekonomi olan Almanya’da ise imalat sanayinde daralmanın hız kazandığını gördük. Bu satış baskısını artırsa da Euro bölgesi imalat PMI verisi hem 16 ayın zirvesindeydi hem de 50 eşik seviyesinin altında kalarak ECB’nin gevşek para politikasına devam edeceği algısı yarattığından keyifler yerindeydi.
ABD’de de benzer şekilde ekonomik veriler yükseliş getirdi ancak kapanış itibariyle BİST kapanışına kıyasla değer kazançlarının önemli ölçüde eritildiğini görüyoruz. Ki S&P500 vadeliler de BİST kapanışına göre aşağıda..
Bugünün riskleri, Çin’de nakit sıkışıklığı hafifledi haberlerine rağmen Çin MB’nin hala Salı ve Perşembe yaptığı düzenli APİ işlemlerine başlamaması, AB’nin dünyanın en büyük 13 bankasına CDS soruşturması açması.. Biraz daha uzun vadede ise ABD’de devam eden “batmak için çok büyük” bankalar sorunu, QE’nin akıbeti ve Çin’de fonlama krizi ve ekonominini yavaşlaması nedeniyle artan temerrüt riskinin değerlemeleri aşağı çekmesi….
Dün yurtiçinde ise oldukça durağan ve yatay bir seyir vardı diyebiliriz. Güne hafif alıcılı başlayıp sonrasında 75.670 puana dek düşen endeks günü % 0,58 primle tamamladı. Ancak hareket edilen bant
aralığı 1.300 puandı ve ikinci seansta hareketlerin daha da yataylaştığını gördük. Piyasaların sakinleşmesi, önceki haftalarda tecrübe ettiğimiz dalgalı ve sert hareketlerin ardından olumlu. Bugün dolar/TL’nin 1,9250’nin hafif üzerinde seyretmesi dikkat çekiyor. Cuma günü % 7,89
seviyelerinden kapanan gösterge tahvil faizi ise dün % 7,70 seviyelerine çekilmişti. Bugünkü hareketi de aşağı yönlü olursa gevşemenin % 7’ye yakınsayacak şekilde devamını bekleyebiliriz.
Dünkü hareketin ayrıca 77.000 direncini güçlendirdiğini gördük. Dolayısıyla bu seviyenin aşılması yükseliş için güç verir ve 78.500 hedeflenmeye başlanır. Geri çekilmelerde ise llk destek 76.000, 75.000 puan ise en kritik destek, Bu desteklerin altında kapanış gerçekleşen günler, dip olmasını beklediğimiz 73.000 puanın görülmesine neden olabilir.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)