E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBildiriyi kimin yazdığı ortaya çıktı---

Bildiriyi kimin yazdığı ortaya çıktı

Bildiriyi kimin yazdığı ortaya çıktı
05 Nisan 2021 - 22:49 borsagundem.com

Gözaltına alınan 10 emekli amiralin avukatı Celal Ülgen, amirallerin ilk ifadelerini açıkladı

Montrö bildirisinde imzası bulunan ve gözaltına alınan 10 emekli amiralin avukatlığını üstlenen Celal Ülgen, gözaltındaki amirallerin ilk ifadelerini açıkladı. Ülgen, "Söyledikleri şey şu: 'Biz bu bildirinin metnini okuduk, imzalar mısınız diye sordular, biz de bir sakınca görmedik ve imzaladık. Metni yazan biz değiliz' Ortada metni hazırlayan beyin yok. Metni hazırlayan tek kişi, o da İYİ Parti kurucusu Ergün Mengi" dedi.
'Montrö' bildirisinde imzası olan 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 şüpheli ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınan emekli amirallerin sorgusu Ankara Emniyeti'nde sürüyor. Soruşturmada amiraller 'cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak'la suçlandı. Soruşturmayla ilgili bu gelişmeler yaşanırken gözaltına alınan 10 emekli amiralin avukatlığını üstlenen Celal Ülgen açıklamalarda bulundu.

"GÖZALTINDAKİ 10 KİŞİ METNİ HAZIRLAMADI"

Halk TV'de konuşan avukat Celal Ülgen, bildiriyi imzalayan 104 emekli amiral arasından gözaltına alınan 10 kişinin bildirinin hazırlayıcısı olmadığını söylerken, "Arkadaşlar şunu söylüyorlar, 'Bizim buraya gelişimiz şu: Kamuoyunda bizim önde olmamız'. Kimisi makale yazarak, kimisi Mavi  Vatan çalışmasıyla, kimisi tweet atarak, kimisi televizyonlara çıkıp program yaparak önde olan arkadaşlar. Söyledikleri şey şu: 'Biz bu bildirinin metnini okuduk, imzalar mısınız diye sordular, biz de bir sakınca görmedik ve imzaladık. Metni yazan, edit eden, redakte edenler değiliz. WhatsApp grubunda metni paylaşan değiliz, basına veren değiliz'. Bunu açık olarak, net olarak söylüyorum. Bu bilgiler geldi, şaşırdım.

"BU 10 KİŞİ BİR ARAYA BİLE GELMEDİ"

Savcılık soruşturma başlatıp 10 kişiyi gözaltına alın, evini arayın, bilgisayarlarını alın gelin diyorsa, bu 10 kişinin mutlaka bu metni yazmış olması veya hazırlığını bir araya gelerek yapmış olması lazım. Bu 10 kişi ne bir araya geldi, ne metni hazırladı, ne de metni basına verdi." ifadesini kullandı.

"METNİ HAZIRLAYAN İYİ PARTİ KURUCUSU ERGUN MENGİ"

Metni hazırlayanın tek kişi olduğunu, o kişinin de İyi Parti kurucularından Ergun Mengi olduğunu söyleyen Ülgen, "Yeni gözaltılar beklemiyorum. Bu kişiler, Cem Gürdeniz deyince herkes tanıyor, diğer arkadaşları söyleyince, Alaattin Sevim, herkes tanıyor. Çünkü bu arkadaşlar televizyonlara çıkıyorlar, göz önünde. Ortada metni hazırlayan beyin yok. Metni hazırlayan tek kişi, o da İyi Parti kurucusu Ergun Mengi." açıklamasında bulundu.

Ülgen, açıklamalarının devamında şöyle konuştu:

"Önce WhatsApp grubunda metni redakte ederek, 'ekleyecekleriniz varsa ekleyin, çıkartacağınız yer varsa çıkartın, öyle imzalayın' diyorlar. Bu bittikten sonra, metin tam haline geldikten sonra, şu an gözaltına alınanlar biz imzalarız diyorlar. Metinde bir suç unsuru olsa, ben on defa okudum, bir suç yok. Neresinden çıkaracaklar suçu onu bilmiyorum. Montrö konusunda bir açıklamayı kim yapacaktı? Turşucu Hurşit mi yapacaktı, pazarcılar derneği mi yapacaktı? Açıklamayı emekli amiraller yapar, bunlar sivil hayattalar."

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Öte yandan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal'ın gözaltına alındığı, 3 gün içerisinde Emniyet'e gelmeleri için Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a tebligat yapıldığı öğrenildi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten bildiri tepkisi

 

Bildiri yayımlayan emekli amirallerin 'o' hakları iptal

 

Bildiriye imza atan amirallere gözaltılar başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu06 Nisan 2021 15:24

    Ben ilk olarak bildiriyi okuduğumda, tüm bildiride sadece 1 cümleyi keşke yazmasalarmış dedim ki onu da o sırada 2-3 kez okudum ve olabilecek yanlış anlamaları düşündüm. (Gene de net bir darbe tehdidi yapılmış diyemez kimse!) Sırasıyla önce 126 emekli büyükelçi, sonra 103 emekli amiral ve hatta onlardan sonra 124 eski milletvekili bu konuda açıklama yaptı! Asker ünvanından dolayı olay buraya geldi. Aslında şu şekilde bakmak gerekir, bilim insanlarının, ilgili belediyelerin, çevre kuruluşlarının, meslek odaları, stk ların, vs. üzerinde durdukları ancak hükümetin dikkate almadığı konularda kamuoyu bilgilendirmesi yapmak, algısı oluşturmak, dikkati çekmek vs.  Yarın sanatçılar da bir bildiri imzalayabilir. Onlarda mı darbe yapmaya çalışıyor diyeceğiz. Konu DARBE değildir. Çarpıtılmaktadır ve en kötüsü biz de bu tartışmaya kapıldık gidiyoruz. 

  • fırsatçı ampul06 Nisan 2021 14:02

    bu kadar amiral niye yazdı.çünkü tbmm bsk.nı na birileri ' montrö anlaşmasını konuş bakalım milletin tepkisini alalım hadi öt dedi . o da konuştu. Milletin tepkisi ve eski Milliyetçi askerler (Amiraller vb.) bu tbmm başkanı konuşmasına tepkiyi koyunca, yok darbe yok marbe ayaklarıyla akp kendini kurtarmaya ve kendine bu işten oy kotarmaya kalktı.. 

  • HASAN TOSUN06 Nisan 2021 09:50

    ZIRT PIRT O BU ÇIKIP BİLDİRİ YAYINLARSA ÜLKEDE HUZUR BOZULUR,SIKIYORSA PARTİ KURUN MİLLETİN HUZURUNA ÇIKIN KAZANIRSANIZ DURMADAN BİLDİRİ YAYINLAYIN İŞ YAPMAYIN,ZATENİŞ YAPAN DEĞİL BOZAN ŞEYTAN PARTİSİ KURUN.

  • tosun06 Nisan 2021 14:20

    hasan okuyan tosun sana kosun.  hasan ismini kullanma . abd ve feto  şeytan ın uşağımısın açıkla?

  • Hüseyin 06 Nisan 2021 08:30

    Sorun ne biliyormusunuz.Şimdiye kadar askerler aslı görevlerinden başka hersey yaptılar ama içindeki Fetöcülere engel olamadılar. Yıllardır terör bitmedi.Yok bildiri yok muhtıra yok darbe.Garibim askerlerden bunlara orduevlerinde hizmet,karısına eşine şoförlük yok evine hizmet etmekle meşgul oldular.Asker dediğin strateji geliştirir silah geliştirir vesaire.Ama yıllardır seçilmiş hükümetlere mudaheleden başka yaptıkları yoktu....Kimi kullanıyorlardı yine büyük çoğunluğun hükümeti seçtiği anaların babaların evlatlarına. Ne kadar garip değilmi. ......

  • Bir yorum06 Nisan 2021 10:44

    Aşağıdaki konsolos finosu yukarıdaki arkadaşın yazdıklarının hepsi doğru!

  • Gökhan Çetinoğlu06 Nisan 2021 10:04

    Yazdıklarınızın bir kelimesi bile doğru değil! Üstüne çoğu mantık sınırlarının ötesinde. Milli Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı, AKP nin göreve getirdiği kişiler olup, MSB resmi sitesinden bir okuyun TSK nın görevlerini öncelikle: https://www.tsk.tr/Sayfalar?viewName=Gorevi            1978 den beri PKK ile kim mücadele ediyor!?                                Ayrıca silah geliştirmek gibi bir görevi olmadığı gibi normal olarak bizlerin de geliştirdiği stratejilerden haberimiz olmaması zaten işlerini doğru yaptıklarını gösterir. 

  • Pala06 Nisan 2021 08:14

    Metin içeriğinde sorun yok. Ama bu liyakatsiz subaylar zamanında hak etmeden işe alindindiklari için içip içip yatmislar. Bilimsel görüş WhatsApp ta mı yazılır. Yazarsın ortak makale, uluslararası dergilere gonderirsin, bilim adamları tartışır. Sonra da tartışma sonuçlarını konferanslarda anlatırsın. Ama yok, bunlat direkt kısa, öz talimat yazıp gece mesaj çekmişler. Emredersin paşam:)

  • Gökhan Çetinoğlu06 Nisan 2021 10:14

    Sırasıyla önce 126 emekli büyükelçi, sonra 103 emekli amiral ve hatta onlardan sonra 124 eski milletvekili bu konuda açıklama yaptı! Bunların hiçbiri bilimsel görüş / makale değildir. Onun için bilim insanı olmak gerekir ki bunlar zaten ilk olarak tepki gösteren kesimdi (tabi bilim insanları Montrö den ziyade, çevre, ekoloji, iklim, ekonomi, sosyoloji gibi konulara değinirler) Diğerlerinin bildirilerine şu şekilde bakmak gerekir, bilim insanlarının, ilgili belediyelerin, çevre kuruluşlarının, meslek odaları, stk ların, vs. üzerinde durdukları ancak hükümetin dikkate almadığı konularda kamuoyu bilgilendirmesi yapmak, algısı oluşturmak, dikkati çekmek vs.  Yarın sanatçılar da bir bildiri imzalayabilir. Onlarda mı darbe yapmaya çalışıyor diyeceğiz. Konu DARBE değildir. Çarpıtılmaktadır.  

  • Fhr06 Nisan 2021 07:42

    Montrö sayesınde adamlar içimizden içimizden geçiyor para meselesi değil..hangi ülke savaş gemilerinin kendi ülke topraklarına yaklaşmasına izin veriyor.fransız savaş gemisinin Karadeniz'de ne işi var mesela ne mok işin var orda Rusya yı kışkırtmak bize de montrö sayesınde barış denizi oldu diye yutturuyorlar

  • Ahmet06 Nisan 2021 03:24

    Kanal İstanbul'un Montrö'yü zora sokacağını ilk açıklayan komutan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dur. İlker Başbuğ için kimse 'darbe çığırtkanlığı yapıyor' demedi. Çünkü adam çıktı TV'ye açık seçik görüşlerini dile getirdi. Bu amiraller ise görüş açıklamadı. Direkt olarak hükümete ültimatom verdi ve bildiriye atılan 103 imza eski darbe girişimlerini çağrıştıran bir davranış. Bu farkı iyi anlayın. 103 amirale öfke fikirlerinden dolayı değil, davranış şekillerinden dolayı. 

  • Dümdük yorum06 Nisan 2021 02:33

    Avukat içinde baronun harekete geçmesi lazım. Resmen dalga geçiyor. Pazarcılar odası mı yapacakmış. Açıklamayı emekli amiraller yaparmış lafa bak. Adam emekli olmuş ve artık hiçbir statü sahibi değil. Onun görüşünü benim pazarcımdan, turşucu Hurşit'ten daha değerli kılan nedir? Haddinizi bilin. Pazarcıların tezgahındaki hıyar kadar değeriniz kalmamıştır şu saatten sonra

  • Bayram06 Nisan 2021 07:21

    Amiralle turşucuyu kıyaslıyorsun

  • oktaydoğaner06 Nisan 2021 00:48

    Avukat kendine gel bu ülkenin insanına sevgin yok ama SAYGIN olması gerekiyor. dansözlüğün bu kadarına pes bunlar amiral olmuşlar ama bi yere imza atmanın ne demek olduğunu öğrenememişler öylemi ? senin gibi bi avukatı ve temsil ettiğin bu zerzevatı BU GÜZEL ÜLKE HAKETMİYOR.

  • Ali 05 Nisan 2021 23:49

    Bu işler de Fethullah efendi nin ve aBd nin parmağı vaedır

  • Yazık...05 Nisan 2021 23:41

    Saçma sapan bir üslup, ilk okul seviyesinde üst perdeden akıl vermeler. Amiral falan deyip gözünüzde büyütmeyin, seviye bu. Ülke bunlara emanet. Yazık...

  • Erdem05 Nisan 2021 23:32

    abd yi karadenizde istemiyorum.türkiyenin kuzeyinde savaş gemisi istemiyorum.generaller dogruyu söylüyor.

  • Dümdük yorum06 Nisan 2021 02:29

    Görende seni uluslararası antlaşmalar konusunda uzman zanneder. Kusura bakma ortada savaş yoksa savaş gemileri istediği gibi geçebilir. Sen boğazı kapatamazsın. Neyi istemiyorum diye kendi kendine triplere giriyorsun

  • Bağımsız Düşünce05 Nisan 2021 23:28

    Doğru söyleyeni 9 köyden kovmuyorlar artık ! Direkt içeri atıyorlar ! Ben olsam o bildiriyi imzalamazdım ! Bildiri ile bu millet uyanmaz ! Hazine , Belediyeler , Merkez bankası , Kamu kurumları , Özel şirketler ve Vatandaş herkes BORÇLU ! ! ! Borçlu bir toplum haksızlığa kolay kolay ses çıkartamaz !

  • Bir yorum06 Nisan 2021 10:45

    Toplum adına konuşan ite bak sen.

  • Kamillll06 Nisan 2021 09:48

    Vaybeeeeee

  • Kaçan Grup05 Nisan 2021 23:22

    ikitidarın, düşünce ve ifade hürriyetine açık, ağır bir hücumu var. bunun kabul edilebilecek bir yanı yok.

  • Dümdük yorum06 Nisan 2021 02:26

    Sen ne konuşuyorsun. Aklın yok fikrin var. Şimdi ben sana bunu yazınca bu ifade özgürlüğü mü? Önce savunduğunuzu zannettiğiniz özgürlük nedir nerede başlar nerede biter bunu öğrenin.

  • izzet Baş05 Nisan 2021 23:21

    Bu bildiriyi  denizciler yapmamalı , ya kim yapmalı HAVACILAR . JANDARMA . PİYADE. TOPÇULAR YAPMALI OZAMAN GÜNDEM OLMAZDI.  kendi sahası dışındaki konulara bile vakıf derlerdi....  OLSA İLE BULSAYI TOPLAMIŞLAR SONUÇ ZIRT İLE MIRT ÇIKMIŞ... BU DA ÖYLE BİR ŞEY.....  hayırlı tıraşlarrrrrrr.

  • Kürşad05 Nisan 2021 23:06

    Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar,,,yedkleri haltın arkasında duracak yürek yok, Türk milleti bir de amiral yapmış, denizlerimizi bu korkak farelere

  • Nedim06 Nisan 2021 07:33

    İsim yazsa ne olacak soyu kırık?  Trbiyesiz soytarı sana da paşana da başlarım şimdi!  15 temmuz da gördün ebeni sıkıyorsa yine dene paşanın postalcısı terbiyesiz it.  Bak bu sefer tutuklamak falan yok. Direk infaz!  Anladın mı fetccu  p..ç?

  • Terbiyesiz herif06 Nisan 2021 02:36

    Yüreğin varsa isim yaz, korkak fare dediğin insanlar kaç yıl ülkeye hizmet etmiş. Terbiyesiz herif, yazılanı okumadan anlayamadan trol hesabı olarak yorum yap. Kim bilir hangi boş ile uğraşıp şakşakçılık yaparak hayatını geçiriyorsundur. Yüreğin varsa orduya gir onlardan daha iyi amiral komutan ol. Ama ne yürek ne akıl sende yok.

  • murat05 Nisan 2021 23:03

    bu korku onlara yeter....emekli bir memurdan fazlası olmadıklarını anlamalarına yardımcı olacaktır....

  • Dümdük yorum06 Nisan 2021 02:35

    İnşaallah rütbeleri iptal edilir ve emekli oldukları TSK ayrıcalıklarının tamamından men edilirler. Normal memur emeklisi ünvanı ile bundan sonra eve gelen mahkeme tebligatına imza atarsınız inşaallah