E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBildiriye imza atan amirallere gözaltılar başladı---

Bildiriye imza atan amirallere gözaltılar başladı

Bildiriye imza atan amirallere gözaltılar başladı
05 Nisan 2021 - 07:36 borsagundem.com

Montrö bildirisine imza soruşturması kapsamında emekli amirallerden 10'u gözaltına alındı, 4'ü için 3 gün içinde Emniyet'e müracaat etmeleri tebligatı yapıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin soruşturması kapsamında 10 şüpheli gözaltına alınırken, 4 şüpheliye 3 gün içinde Emniyet'e müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve sosyal medyada "103 amiralden Montrö bildirisi" başlığı altında yayımlanan bildiri hakkında Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yazılı "Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan, diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 şüphelinin, üzerlerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama ve el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir."

Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamının yakalandığı, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemlerinin usulünce yerine getirildiği belirtilen açıklamada, soruşturmaya, deliller ışığında çok yönlü devam edildiği vurgulandı.

Gözaltına alınan ve Emniyet'e çağırılan isimler

Öte yandan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal'ın gözaltına alındığı, 3 gün içerisinde Emniyet'e gelmeleri için Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a tebligat yapıldığı öğrenildi.

RENGİN GÜRDENİZ'İN PAYLAŞIMI

Emekli amiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz tarafından yapılan paylaşımda, "Polisler evimize baskın yaparak Cem’i gözaltına aldılar" ifadelerine yer verildi.

                                 İŞTE O LİSTE

BİLDİRİDE İMZASI OLAN EMEKLİ AMİRALLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Ergun Mengi, Alaettin Sevim, Nazif Özdağdeviren, Işık Biren, Ahmet Şenol, Hasan Hoşgit, Vedat Ersin, Metin Açımuz, Atilla Kezek, Nurhan Kahyaoğlu, Önder Çelebi, Metin Poyrazlar, Mücahit Şişlioğlu, Engin Baykal, Hüseyin Çiftçi, Atilla Kıyat, Vehbi Alpman, Celal Parlakoğlu, Mustafa Ekmel Özdengil, Serdar Dülger, Abdullah Mete, Ertan Demirtaş, Orhun Özdemir, Ersin Güler, Nadir Kınay, Hüseyin Hoşgit, İlker Güven, Baha Eren, Abdullah Gavremoğlu, Şükrü Bozoğlu, Hakan Ercan, Mesut Özel, Taner Ezgü, İbrahim Akın, Ömer Akdağlı, Mehmet Otuzbiroğlu, Taner Balkış, İzzet Artunç, Hakan Eraydın, Mehmet Ali Çınar, Deniz Dağlılar, Yalçın Ertuna, Türker Ertürk, Aydın Canel, Sami Örgüç, Yalçın Kavukçuoğlu, Nazım Çubukçu, Ahmet Aksoy, Can Erenoğlu, Doğan Hacipoğlu, Abdullah Akgül, Aziz Öztürk, A.Serdar Akınsel, İlker Güven, Mustafa İpteş, Caner Bener, Nejat Berksun, Kadir Sağdıç, Tayfun Tansan, İskender Yıldırım, Ali Yüksel Önel, Uğur Yiğit, Mustafa Özbey, Cem Gürdeniz, Bülent Bostanoğlu, Murat Bilgel, Cengiz Alpözü, Serdar Okan Kırçiçek, Tufan Mimir, Turgut Tufan, Turhan Özer, Alper Tezeren, Mustafa Ültanur, Ruhsar Sümer, Cemal Üren, Gündüz Alp Demirus, Deniz Cora, Gürkan İnan, Atilla Tonguç, Mustafa Karasabun, Erol Yüksel, Özbek Gürgün, Bülent Olcay, Nejat Güldiken, Turgay Erdağ, İsmail Taylan, Aydın Gürül, Raif Naldemir, Numan Alansal, Tanzar Dinçer, Erol Adayener, Haluk Sayın, Ferhat Ferhanoğlu, Mehmet Ali Özgüven, Ali Sadi Ünsal, Doğan Denizmen, Taner Akkaya, Necati Kurt, Tayfun Uraz, Engin Heper, Hayati Bilgiç, Hasan Nihat Doğan, Ömer Bayram Çetin, Mithat Kemal Algül. 

Bildiriye öncülük edenler ifadeye çağırılacak

MSB'den 103 amiralin bildirisine sert tepki

Amirallerin Montrö bildirisine soruşturma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAIT05 Nisan 2021 18:03

    FETÖ NÜN YENİ KOLLARI HAREKETE GEÇMİŞ....

  • KERİM05 Nisan 2021 17:50

    BU AMİRALLERİMİZ GENARALLERİMİZDE BİR ALEM RANDCORPARATION BENZERİ BİR DERNEK ŞİRKET KURUN RAPORLAR HAZIRLAYIP PARA KARŞILIĞI SATIN OKUMUŞ İYİ EĞİTİM ALMIŞ ADAMLARSINIZ HEM İTİBARINIZ ARTSIN HEM SÖZÜNÜZ DİNLENSİN AKILLI ADAMLAR GİBİ HAREKET EDİN

  • Vatandaş05 Nisan 2021 15:48

    Bu darbeciler,dende,bu CHP,dende bıktık yeter artık yahu, bırakın artık ülkemiz nefes alsın,yeter,yeter yeter

  • M05 Nisan 2021 16:07

    Nefesmi alsin? 20 yildir ulkeyi yoneten Akp ve sende destekçisi hala nefes alamadinizsa dahada alamazsınız, ülkeyi maaş ettiniz..!

  • 4 yıldız05 Nisan 2021 14:28

    Maaşlarını tamamen kesmeyelim  asgari ücretin 2/3  oranında ücret ödensin!  Kripto Kemal in iş bankası huzur hakkından alınsın!  Kimse bana kuru gürültü yapmasın chp genel başkanlarına  iş bankası ödeme yapıyor. 

  • üzüldük05 Nisan 2021 14:26

    Sn Akşener zevzekler lafı ile gerçek yüzünü gösterdi. Çok yazık bu talihsiz laf kendisi partisi için çok kötü sonuçlar oluşturacak. Bahçelinin işine yarayacaktır.

  • Gökhan Çetinoğlu05 Nisan 2021 13:36

    Bildirinin ana fikri darbe değildir. Montrö dür. İkincil konu TSK içinde FETÖ tarzı yapılanmadır. Darbe ile ilgili net bir bölüm de yoktur! 

  • M05 Nisan 2021 16:09

    Birturlu darbeye doymadılar..!

  • Bir yorum05 Nisan 2021 14:25

    Çok bilmişlik yapma konsolos finosu!  Tam da darbe bildirgesidir!   Nato nun açık bir tehdidi olduğu belli.

  • AHMET ÖZBİR05 Nisan 2021 13:19

    DARBECİSEVER, uğuruna CANINI VEREN CHP asıl YAKIN TAKİBE alınmalıdır. Bütün darbelere ve darbecilere ALKIŞ TUTAN ZİHNİYET kendini İFŞA ETTİ. Ancak çok şükür GERİCİLER DEVLETTE YOKLAR. Demokrasi kahramanları DEVLET'İN HER KADEMESİNE HÂKİM. Darbeci kafalara GEÇİT VERMEYECEĞİZ, SEÇİLMİŞ T.C. HÜKÜMETİMİZİN YANINDA ÖLÜMÜNE DURACAĞIZ.

  • Cemal ENGİNYURT05 Nisan 2021 12:54

    Hilafet geri gelsin,derken, bu darbe olmuyor değil mi?Atatürk'ün neyi var,neyi yok kaldırırken bu darbe olmuyor değil mi?T.C.yazılarını silerken bu darbe olmuyor değil mi?Türk isminden rahatsız olurken, bu darbe olmuyor değil mi?103 kişi bildiri yazınca,darbe oluyor öyle mi?

  • Erdem.05 Nisan 2021 12:47

    DEvlet bahceli.bir aciklama yaparken..noktasina virgulune kadar dikkat eden..bosa konusmayan.tecrube sahibi bir lider..soyledikleri aynen uygulanmalidir..hic..lami..cimi.. yok..bu ulkenin yararinadir..

  • Alp05 Nisan 2021 12:43

    Aynen devam yetmez...rutbeleri sokulmesi...maaslarin kesilmesi gerekir...bu is tecrube.... bilgi deneyimi falan degil bu aldatmacaya kimsey inanmaz..bu is planli purogramli.bilincli..yapilmis bir hareket..zaten tepkiyi gorduler..yamulmaya basladilar..

  • bence05 Nisan 2021 12:18

    Yani, İsimlerin geçmişine baktım. Ne vatan hainliği nede saldırı göremedim. Emekli paşalar, geçmişleri pırıl pırıl ve feto hedefi olmuşlar onu gördüm. Bazı emekli olmuş, geçmişinde uzman olmuş kişilerin görüşleri önemli. emekli öğretmenler, emekli olmuş devlet kamedesinde görev almış kişiler, esnaf odaları, ticaret odaları, avukat baroları, elektrıkçiler odası, ne bilim emeklı baraj muhendisleri, karayolları vb. vb. bu gibi kişiler dernek fakfında toplanarak, fikirlerini , düşünceleeini paylaşabilir diye düşünüyorum. Bu açıklama var olanı övseydi, nasıl tepki olurdu ? eleştrince nasıl tepki oldu. Ben bu olayı çok köpürtülmüş buldum. Mavi vatan, yani akdenizdeki sınır çizen paraş bile göz altına lınıp kaçacakmış gibi tutujlanıyor : ) fetonun göz altına lıp mapus yatırdığı adamlar, yine kaçacakmış gibi sabahın köründe evinden alınıyor ? sabah 5 - 6  da adam tutuklar diye kanun mu var ? uygulama adımları tehlikelı buldum.

  • Kenan05 Nisan 2021 15:36

    Aynen artik bati usagi ile VATASEVER..AYRISMALIDIR..GUZEL HAREKET BUNLAR..

  • çok yazık05 Nisan 2021 11:55

    Emekli amirallere zevzevkler diyen Sn Akşener parti sayfasında şöyle diyor Medeniyet yolunun taşlarını  sadece cesurlar döşer...Peki bu lafına kendi inanıyormu.

  • $$$ EURO $$$05 Nisan 2021 12:09

    BU OLAYI KİM YAPTIRDI ARKASINDA KİM VAR TABİKİ ABD.DÜMEYE BASMIŞTIR.MERAL AKŞENER, KEMAL KILIÇTAROĞLU YARIN BİRGÜN DİYECEK Kİ BUNU KONTROLLÜ ŞEKİLDE HÜKÜMET YAPTIRDI DİYECEKLERDİR.HALKA İSTEMİYORUM YAN CEBİME KOY DİYECEKLERDİR.

  • selçuk05 Nisan 2021 11:50

    Yıl olmuş 2021 hala darbe özlemi çeken birilerinin olması ne kadar üzücü.Darbe bir ülkenin kabusudur.Seçimle gelen seçimle gitmelidir.Darbe özlemi çekenleri Allah ıslah etsin.

  • TARKUT TARKAN05 Nisan 2021 11:57

    BUNLARIN ÖZLEMİ ÇEKEN VE BUNLARDAN MEDET UMAN SİYASİ PARTİLER OLDUKCA BU TÜRLÜ İNSANLARDA KIYAMETE KADAR VAR OLACAKTIR.ÇÜNKÜ MUHALEFET PARTİLERİ NE YAPARLAR İSE YAPSINLAR BİR TÜRLÜ İKTİDARA GELEMİYORLAR.ÇÜNKÜ BAŞLARINDAKİ LİDER VE EKİPLERİNDE NE VİZYON NEDE PROJELERİ VAR.ANÇAK LAF SALATASI MİLLET SALAKMI Kİ OY VERSİNLER.ONLARDA BAKSANE DEMEÇLERİNDE KIYIYACAKLARI YERDE BUNU NEREDE İSE RTE BİLİNÇLİ YAPTIRDI DİYECKLER UTANMADAN.

  • ahmet05 Nisan 2021 11:45

    Darbe çığırtkanlığı yapan bu amirallerin rütbeleri sökülsün.Devlet Darbecilere maaş ödememelidir.Maaşlarını CFR ödesin.

  • TAMİZ KARTALGÖZ05 Nisan 2021 11:43

    Bütün bunlar güçlü bir adalet sistemimizin olmamasından dolayı yapılmaktadır.Anayasa baştan aşağıya değiştirilmeli ve ondan sonra yargı tıkır tıkır hızlı şekilde de çalışır idi.Bu türlü söylemleri yapanların en ağır cezayası olmalı idi.ayrıca siyasi partiler yasasıda değiştirilmeli ülkeyi bölmek parçalamak isteyenlere verilecek sert cezalar belirlense hiç bir milletvekili buna cesaret edemez idi.bırakın parti kapatmaları kendinizi kandırmayın, diğeri de bir kişi öldürenen cezası şu olacak diye net şekilde belirlense bunların hiç biri olmaz idi.artık idam cezası da gelmelidir.

  • .05 Nisan 2021 11:35

    Yapılan doğrudur. Burada 5-6 kisi var sürekli her habere yorum yapıp algı yaratıyorlar. Sürekli nick degistiriyorlar. Devam edin cok eğlencelisiniz

  • EKRİST05 Nisan 2021 11:50

    BENCE BUNLARDAN BİRİSİDE SEN OLABİLİRSİNİZ.

  • EKRİST05 Nisan 2021 11:06

    Şu chp ve hdp ile iyi partiye bakarmısınız.adamlar alay ediyorlar yazıklar olsun sizlere.

  • kamil05 Nisan 2021 10:26

    Bütün mal varlıklarına el konulmalı.

  • cingöz05 Nisan 2021 10:40

    babası hırsız olanların tek bildiği de bu. ee ne demişler, hırsızlık babadan oğula geçer

  • Murat05 Nisan 2021 09:51

    Ya bı de emekli amiral diye ünvanlarına yaslanmaları yok mu ? Eeee nolmuş , babam da emekli işçi...her yerde kullansın mı ? Bakkal efendi iki ekmek ver , ben emekli işçi.....ben emekli amiral....

  • tarihçi05 Nisan 2021 11:13

    şevki haklı, ruslar 2. abdülhamit tahta çıkınca İstanbula kadar geldi (yeşilköy). aynı anda doğuda erzuruma kadar geldi. Abdülhamit Kıbrısı İngilizlere ücret olarak verdi de, İngilizler durdurdu rusları. Osmanlının 300 yıl yediği Rus şamarları unutulmasın! kıbrıs rusların istanbulu işgal etmesini engellemek için verildi

  • şevki05 Nisan 2021 10:13

    işçi, yaptığı işte ustalık seviyesine gelmişse fikir beyan edebilir. mesela bir otomotiv ustası 20-30 yıl ülkenin en iyi fabrikalarında ustalık yaptı ise "yerli otomobil bir masaldır, %70 parçası ithal" diyebilir. bir deniz albayı da 30-40 yıllık deniz hukuku tecrübesine dayanarak "Monto Anlaşması Rusyanın sıcak denizlere inmesini önleyen bir prangadır, çözerseniz 2. Abdülhamid gibi Rusları Ayestefonos/Yeşilköy'de bulursunuz" diyebilir.

  • hulisi05 Nisan 2021 09:34

    Adalet diye bir şey yok. Bahçeli gibileri var.

  • Pala05 Nisan 2021 09:29

    Okudukları gazeteler kapatılsın, çocuklarının okuduklari okudukları okulların öğretmenleri hapse atılsın, paralarını yatırdıkları bankalara el konulsun, akrabalarının ortak olduğu şirketlere kayyum atansin. AA dur o sadece fetocu dediklerine yapılan ayrı bir uygulama idi

  • Bir yorum05 Nisan 2021 11:13

    İki hödük yine okkalıyor birbirlerini!

  • keklik05 Nisan 2021 09:43

    1960 darbesini radyodan okuduğu bildiri ile radyo üzerinde tüm türkiyeye ilan eden adamın kurduğu partinin başkanı Arkabahçeli höpürüp köpürmüş:) darbe yapılacaksa, onu da biz yaparız diyor

  • mehmet05 Nisan 2021 09:23

    bunların dış bağlantıları araştırılmalı oralara nasıl geldiklerine bakılmalı millete ayar veremezsizniz kim oluyorsunuz seçilmişler varken.

  • murat murat05 Nisan 2021 09:22

    gündem sağlık ve geçim derdinde 

  • EMEKLİ ASKER05 Nisan 2021 09:14

    SİZ KİMSİNİZ DE BİLDİRİYE İMZA ATIYORSUNUZ.BEN DEN FARKIN NE.SİLAHLI KUVVETLER BABANIZIN ÇİFLİĞİMİ.

  • EMEKLİ ASKER05 Nisan 2021 09:11

    Bunlar ın ellerin deki tüm devlete ait imkanlar alınmalıdır.

  • M05 Nisan 2021 16:25

    o imkanları alıp bu arkadasa verin..!

  • Cego 05 Nisan 2021 08:58

    Ne yakalandı. Ekonomiyi unutturmak İçin kullanıldılar

  • ahmet can 05 Nisan 2021 08:45

    askerler alışmışlar emretmeye eski günlerini yad edmişler. 

  • fuat05 Nisan 2021 08:26

    hesap vermeye mars mars (6) 

  • Murat05 Nisan 2021 08:13

    Beklediğimden sert oldu, neyse canım akılsız başın cezasını ayaklar çeker... darbecilik oynamamayı öğrensinler...emekli memurlar...