E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançoların getirdiği pozitif hava devam ediyor---

Bilançoların getirdiği pozitif hava devam ediyor

Bilançoların getirdiği pozitif hava devam ediyor
19 Ekim 2022 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alındı.

Açıklanan bilançoların beklentiyi aşması piyasalardaki kötümser havayı kırdı. Haftanın 2. Işlem gününde endekslerin geçen haftadaki kayıplarını sildi.

ABD endeksleri %1 civarında değer kazancıyla günü tamamladı.Öte yandan sanayi üretimi ve imalat verilerinin beklentinin 2 katı gelmesi de olumlu piyasalardaki olumlu havayı pekiştirdi. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri İtalya öncülüğünde İngiltere’den gelen olumlu havayı sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Bölge endekslerinde önceki gündeki gibi öğleden sonra kazançların bir kısmı törpülense de günü %1 civarında artıda tamaladı. Öte yandan Almanya ZEW endeksinde beklentini aşsada düşük seviyelerde kalmaya devam etti.

Dünü %1’i aşan kazançla kapatan Asya endeksleri gün özelinde karışık seyirle işlem görüyor. Apple’ın üretim azaltma kararından sonra tedarikçileri üzerinde baskı oluşturduğunu gözlemlemekteyiz.

BİST100 endeksi 1972 seviyesini test ettikten sonra özellikle öğleden sonra gelen satıcılı seyirle birlikte tüm kazançları silerek günü %0,16 değer kaybıyla tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 206$ seviyesinde fiyatlanıyoruz. 203$ üzerinde kaldığımız taktirde endekste yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyoruz. Yükselişlerde 210$ ve 213$ dirençlerini takip ediyor olacağız.

Bugünün veri akışında, 9:00’da açıklanacak İngiltere TÜFE enflasyonunun %9.9’dan %10’a yükselmesi beklenirken çekirdek enflasyonun %6.3’ten %6.4’e çıkması bekleniyor. Aynı gün 12:00’de açıklanacak Euro Bölgesi nihai enflasyonunu ile ilgili piyasa beklentisi manşet enflasyonun %9.1’den %10.0’a, çekirdek enflasyonun ise %4.3’ten %4.8’e çıkması. Perşembe 9:00’da Almanya ÜFE enflasyonu açıklanacak. Piyasa beklentisi Eylül’de ÜFE enflasyonunun %45.8’den %44.0’e gerilemesi yönünde. Ayrıca dışarıda Tesle ve IBM içeride ise Aselsan'ın finansal sonuçları açıklanacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar Avrupa'daki enflasyon verilerine odaklandı

 

Pozitif başlangıç yapan metal fiyatları yönü aşağı çevirdi

 

Asya borsaları kazanımların ardından karıştı

 

Arz sıkışıklığı endişeleri petrol fiyatlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)