E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'ın F-16 için İsveç şartına Erdoğan'dan tepki---

Biden'ın F-16 için İsveç şartına Erdoğan'dan tepki

Biden'ın F-16 için İsveç şartına Erdoğan'dan tepki
10 Eylül 2023 - 15:15 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin F-16 satışına karşı İsveç dayatmasına Meclis restiyle yanıt verdi: Sizin Kongreniz varsa bizim de Meclisimiz var. Meclis onaylamadan İsveç'in NATO üyeliği olmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki G20 zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. ABD'den F-16 tedariki konusunda bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, Biden yönetiminin tavrına tepki gösterdi. 

Erdoğan'ın F-16 konusundaki soruya verdiği yanıt şöyle:

"Biden ile ayaküstü de olsa görüştük. F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıp götürüp İsveç de İsveç diyorlar. Bu yaklaşım bizi üzer. Vereceğim tek bir cevap var, her şeye kongre diyorsunuz. Benim de kongrem var. TBMM'den böyle bir karar geçmediği sürece ben bir şey diyemem. Tek başına karar verecek bir durumda değilim. Meclisimin vereceği kararı beklemek durumundayım. Üyelik kararını TBMM verecek."

"50 yıldır Avrupa Birliği bizi oyaladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşme ve AB üyeliği konusunda da şunları söyledi:

"Avrupa Birliği meselesini tabi ki görüştük. Charles Michel'in bu konuda tek başına karar verme yetkisi yok. AB ülkeleri bizi bu konuda 50 yıl oyalamıştır. Hala da oylamaya devam ediyor. Sonuç olarak Türkiye olarak biz yolumuza devam ederiz."

Erdoğan: Tahıl konusunda Rusya dışlanamaz

 

Hindistan, G20 dönem başkanlığını Brezilya'ya devretti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır lideri Sisi ile görüştü

 

Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile bir araya geldi

 

Ukrayna'dan G20 sonuç bildirgesine sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • niyazi çetin11 Eylül 2023 03:42

    demekki meclis evet diyecek. reyis ben evet demedim diyecek

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ11 Eylül 2023 11:54

    YILDIZLI EVET DESENDE BİZE ASLA VERMEZLER BU KADAR SAF OLMA.ABD NİN UYDUSU OLUR İSEN O ZAMAN VERİRLER.SİLAH SANAYİNİ KAPATACAKSIN OTOMOBİL ÜRETMEYECEKSİN TUVALETE DAHİ GİTMEK İÇİN ONLARDAN İZİN ALIR DURUMA GELİR İSE O ZAMAN VERİRLER BAK.SONRA VERDİKLERİDE ÇÖP TEKNOLOJİLER OLUR HEP KENDİLERİ BİR KAÇ ÜSTÜNÜNÜ KENDİLERİNE SAKLARLAR.

  • AHMET ÖZBİLEN10 Eylül 2023 22:11

    İsveç Nota alınmasına evet desek de ABD yine bize asla ve asla F16 ilgili hiç bir şey vermez.kimse kendisini kandırmasın.

  • reyiz10 Eylül 2023 20:19

    gelde gülme.