E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden yönetiminden İran'a jest: Nimitz uçak gemisi Ortadoğu'dan çekildi---

Biden yönetiminden İran'a jest: Nimitz uçak gemisi Ortadoğu'dan çekildi

Biden yönetiminden İran'a jest: Nimitz uçak gemisi Ortadoğu'dan çekildi
03 Şubat 2021 - 07:03 borsagundem.com

Pentagon Sözcüsü Kirby, İran ile Trump dönemihde yaşanan gerilim nedeniyle 9 aydır Ortadoğu'da bulunan USS Nimitz Uçak Gemisi'nin bölgeden çekildiğini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, İran ile yaşanan gerilimlerden dolayı yaklaşık 9 aydır Ortadoğu'da bulunan ABD Donanmasına bağlı USS Nimitz Uçak gemisinin Hint-Pasifik Kuvvetlerinin (INDO-PACOM) operasyon bölgesine sevk edildiğini açıkladı.

Kirby, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü, "USS Nimitz Uçak Gemisi Görev Grubu, Merkez Kuvvetler (CENTCOM) bölgesinden ayrılarak INDO-PACOM bölgesine geçti." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Kirby, bu geminin yerine başka bir uçak gemisinin Ortadoğu'ya gönderilmesi konusunda bir planlarının olmadığını belirtti.

Uçak gemisinin Ortadoğu'dan çekilmesinin stratejik bir nedeninin bulunmadığını savunan Kirby, geminin gerektiğinden fazla süredir denizde olduğunu ve ABD'ye döneceğini kaydetti.

İRAN İLE GERGİNLİĞİ AZALTMA ÇABASI

İran ile artan gerilim üzerine gemi, beraberindeki muhrip ve denizaltılarla yaklaşık 9 ay önce bölgeye sevk edilmişti.

Geminin bölgeden çekilirken yerine yeni bir geminin gönderilmemiş olması, Joe Biden yönetimin İran'a yönelik gerginliği azaltma çabası olarak yorumlanıyor.

Beyaz Saray'dan Türkiye ile kurulan ilk temas için açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)