E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Rusya'nın Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı---

Biden: Rusya'nın Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı

Biden: Rusya'nın Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı
17 Mart 2022 - 19:58 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında, "Putin'in zalimlikleri ve askerlerinin Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, İrlanda Başbakanı Michael Martin ile Oval Ofis'te çevrim içi gerçekleştirdiği görüşme öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Biden, dünyanın şu anda her zamankinden daha çok birlik olmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında, "Putin'in zalimlikleri ve askerlerinin Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı" şeklinde konuştu. 

Martin ile bugün yüz yüze görüşme planları olduğunu ancak Martin'in Kovid-19 testinin dün gece pozitif çıkması nedeniyle görüşmeyi çevrim içi yapma kararı aldıklarını aktaran Biden, İrlanda Başbakanı'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Biden, görüşmede Martin'in, İrlandalıların ulusal günü olan Aziz Patrick Günü'nü de kutladı.

Görüşmeyi tüm dünyanın daha çok birliğe ihtiyaç duyduğu bir zamanda gerçekleştirdiklerini kaydeden Biden, "Putin'in zalimlikleri ve askerlerinin Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı." dedi.

Biden, İrlanda'nın dünya sahnesindeki yerinin önemine dikkati çekerek, İrlanda'nın Putin yönetimine uyguladığı yaptırımların da önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan Biden, ABD'nin, Kuzey İrlanda'da Katolik ayrılıkçılar ve İngiltere'yle birlik yanlısı Protestanlar arasındaki savaşı sona erdiren Belfast Anlaşması'na (Hayırlı Cuma Anlaşması) desteğinin sürdüğünü de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile görüştü

 

Bakan Akar açıkladı: Kuvvet komutanlarının testleri pozitif

 

Erdoğan'dan Putin ve Zelenskiy'e Türkiye daveti

 

Çavuşoğlu, ateşkes konusunda umutlu

 

Putin'den kritik Kırım açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haklı18 Mart 2022 08:04

    Bu konuda haklı.yanlız abd rusya iliskilerini iyi görmüyorum.o kadar diyim

  • ....18 Mart 2022 06:21

    Sizin müslümanlara yaptıklarınız insanlık içimi

  • Ali17 Mart 2022 23:14

    Bazı ülkeler silah yardımı yaparak...savaşın DURMAK yok...para ve silah vererek Ukrayna da kargaşaya devam.diyor.ölen ölsün kalan kalsın

  • N.unalmis17 Mart 2022 20:57

    Senin Afganistan'da Irak'ta Suriye'de yaptıkların ne oluyor ikinizde aynısınız Dünya sizlerden kurtulmalı

  • Ali Taş17 Mart 2022 20:48

    Bizlere insanlık dersi verecek kadar insanmısınız.Milyonlarca insanın katillerine bak yuh be

  • Mucise Reis ;)17 Mart 2022 20:35

    Sen git Japonya ya 2 tane atom bombası at. Sonra insanlıktan bahset... İnsanlık dışı muameleden hangi ABD başkanı savaş suçu işledi diye yargılandı ? Şaka gibi bu tipler. Sen elin pkk ypg sine silah yardımı yaptın. Mehmetçiğimize sıkılan kurşunda kanlı ellerin var, kanlı mühürün var. Suriye, Afganistan, Libra, Filistin vb... milyonları mahvettin. Burada başına melek halkası takmış, ak sakallı dede ayaklarına masum takılıyor :D Şaka gibi... Peşinden koşan sömürge devlettir. Biz emaneti Atamızdan aldık. şerefsizlere boyun eğmeyiz. 

  • Bik17 Mart 2022 20:28

    Kiev'in Neron'u, diktatör Putin.

  • xyz17 Mart 2022 20:28

    Rusya'nın yaptıkları insanlık dışı ya senin Irak, Suriye, Afganistan, Libya da yaptıkların daha geride Nikaragua ve Vietnam da yaptıkların Japonya ya sivillere attığın atom bombaları ne olacak. İnsanlığı ağzına alacak son ülke bile olamazsın senin yaptığını hayvan yapmaz.