E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'a gidiyor---

Biden, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'a gidiyor

Biden, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'a gidiyor
08 Temmuz 2022 - 10:14 borsagundem.com

Başkan Biden, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşecek


Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın önümüzdeki hafta Suudi Arabistan’a yapacağı ziyarette Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceğini açıkladı.

Başkan Biden, Kral Selman’ın daveti üzerine 15- 16 Temmuz tarihlerinde Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek. Tarafların, iki ülke ilişkilerini ve ortaklığı çeşitli alanlarda geliştirmek için bir araya geleceği kaydedildi.

Suudi Arabistan Kraliyet Mahkemesi, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ABD Başkanı Biden’ın Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile ‘iki dost ülke arasındaki işbirliğini ele alacağını, tarafların bölgede ve dünyada yaşanılan zorluklar ile mücadele etmenin yollarını tartışacağını’ belirtmişti.

Biden, Suudi Arabistan’a yapacağı ziyaretin ikinci gününde Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri liderleri, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ve Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin bulunacağı ortak bir zirveye katılacak.

Beyaz Saray: Biden, Türkiye'nin F-16 talebini destekliyor

 

Erdoğan'ın Biden ve Johnson'la keyifli sohbeti

 

ABD'den Biden-Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)