E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden görüşmesi sonrası Çin liderinden açıklama---

Biden görüşmesi sonrası Çin liderinden açıklama

Biden görüşmesi sonrası Çin liderinden açıklama
19 Mart 2022 - 08:58 borsagundem.com

Dün ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Tayvan konusunda hassas olduklarını ve konunun doğru ele alınmaması durumunda bunun Çin-ABD arasındaki ilişkilere zarar vereceğini ilettiğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden ile dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping yaptığı açıklamada, Biden ile görüşmesinde Tayvan konusunda ilişkin ABD’ye sert mesajlar gönderdiğini duyurdu.

Çin-ABD ilişkilerine zarar verebilir

Şi, Biden'a Tayvan konusunun çok hassas olduğunu ileterek, bu konunun doğru ele alınmaması durumunda bu durumun Çin ile ABD arasındaki ilişkilere zarar vereceğini ilettiğini kaydetti.

Sözcü'de yer alan habere göre, 1 saat 50 dakika süren görüşmede Şi, Tayvan meselesinin ABD ile aralarındaki en önemli ve aynı zamanda en hassas olan konu olduğunun altını çizerken, bazı ABD‘li isimlerin Tayvan’ın bağımsızlığını isteyen Tayvan'daki güçlere yanlış mesaj gönderdiğini ve bunun çok tehlikeli bir durum olduğunu Biden'a ilettiğini aktardı.

Ukrayna'da barış bir an önce sağlanmalı

Şi Cinping, görüşmede Ukrayna'da barışın bir an önce sağlanması gerektiğini, ABD başta olmak üzere NATO'nun da Rusya ile diyalog kurarak Ukrayna krizindeki düğümü çözmeleri gerektiğini ifade ettiğini kaydetti.

Öte yandan Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın Şi Cinping’e Tayvan konusunda ABD'nin tutumunun değişmediğini ve şu anda süren statükonun korunması taraftarı olduklarını, buna karşıt görüşlere destek olmayacaklarını ilettiği ifade edildi.

Beyaz Saray: Çin ne tarafta duracağına karar vermeli

 

Çin'de uzun süre sonra bir ilk

 

ABD'den Ukrayna'ya son 1 yılda 2 milyar dolarlık askeri yardım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)