E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBiden: Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek---

Biden: Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek

Biden: Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek
13 Temmuz 2022 - 18:46 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, haziran ayı enflasyonunun ülkede kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ancak benzin fiyatlarındaki son düşüşün etkisini yansıtmadığından güncelliğini yitirdiğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede haziran ayında yüzde 9'u aşan enflasyon verisine ilişkin, "Bugünkü manşet enflasyon okuması kabul edilemez derecede yüksek olsa da güncelliğini yitirmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Enerji kaleminin tek başına enflasyondaki aylık artışın neredeyse yarısını oluşturduğuna işaret eden Biden, bugün açıklanan verilerin benzin fiyatlarındaki düşüşün tam etkisini yansıtmadığına dikkati çekti. Biden ayrıca buğday gibi diğer emtiaların fiyatlarında da hazirandan bu yana keskin düşüş yaşadığını aktardı.

Enflasyonun en acil ekonomik sorunları olduğunu vurgulayan Biden, bu durumun dünyanın hemen her ülkesinde etkili olduğunu ifade etti.

Biden, "Enflasyonla mücadele en büyük önceliğim. Fiyat artışlarını kontrol altına almak için daha hızlı ve daha fazla ilerleme kaydetmemiz gerekiyor." açıklaması yaptı. 

Bu kapsamda atacakları adımlara da değinen Biden, benzin fiyatını düşürmek için elinden gelen her şeyi yapmayı sürdüreceğini kaydetti.

Biden, stratejik petrol rezervinden piyasaya benzin sunmaya, Rus petrolüne fiyat sınırı koymak için Avrupalı müttefikleriyle hareket etmeye, üretimi artırmak için ABD'nin petrol ve gaz sektörüyle çalışmaya devam edeceğini aktardı.

Petrol fiyatlarının haziran ortasından bu yana yaklaşık yüzde 20 düşmesine rağmen benzin fiyatlarındaki gerilemenin bunun yarısı kadar olduğuna işaret eden Biden, petrol şirketlerinin bunu kar elde etmek için bir bahane olarak kullanmaması gerektiğini vurguladı.

Biden, reçeteli ilaçlardan elektrik faturaları ve sağlık sigortası primlerine kadar Amerikalı ailelerin günlük harcama maliyetlerini azaltmaya yönelik yasa konusunda harekete geçilmesi için de Kongreye çağrıda bulundu.

Başkan Biden, "ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu alanı sağlamaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

ABD Çalışma Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda aylık yüzde 1,3 artarken, yıllık yüzde 9,1 ile Kasım 1981'den bu yana kaydedilen en hızlı artışı gösterdi.

ABD'de enflasyon beklentiyi aştı

 

ABD enflasyonu piyasalarda satışları hızlandırdı

 

ECB, euro kurunun enflasyon üzerindeki etkisini izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iso14 Temmuz 2022 09:22

    "ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu alanı sağlamaya devam edeceğim." Bi adamın mentalitesine kurduğu cümleye bakın bi de bizdekilere :) Bizde olsa  "EYY FED! Sen kimsin ya!" :)

  • ismail14 Temmuz 2022 06:35

    yok saysınlar biz öyle yaptık işimize gelmeyenleri yok saydık..

  • KASIM YANTIR13 Temmuz 2022 23:14

     :O  :O  :O  :O  :O  :O  :O  :O  :O  :O  8-)  8-)  8-)  8-)  8-)  8-)  8-)  8-)  8-) 

  • Bik13 Temmuz 2022 22:18

    FED'e NAS yok, düz olsun temiz olsun100 baz puan faiz artışı olsun. Mısır, Pakistan, Endonezya, Malezya gibi ülkelerde NAS yok ki faiz artışı yapılıyor.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ13 Temmuz 2022 21:24

    şunların yaptığı ayağa bakarmısınız.yıllarca enflasyon patlasın diye karşılıksız paraları basıp aşırı tüketimi özendirdiler.sonra dünya daki tüm emtiaları topladılar şimdi de dert yanmaktadır.bunların hepsi bir oyunun bir parçası olan fakir ülkelere oldu ve olacak bu kiş milyonlarca insan açlık ve soğuktan ölecektir.

  • Mucise Reis ;)13 Temmuz 2022 20:04

    Ey resim, Kuranı Kerim gönderelim Biden e açsın da Nas okusun :D ülke yönetmeyi bilmiyor. Faizci bu Biden çökertecek dünya ekonomisini :D

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Temmuz 2022 19:52

    Ben 61 yaşındayım.gelsen birde bizdeki enflasyonu görsen Küçük Dilini yutarsın.Hangi hükümet geldi ise hepside bizi aldattı giren hep halka olmuştur.

  • kıhkıh13 Temmuz 2022 21:42

    61 yaşında burda ne arıyon