E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Beşinci P-72 Deniz Karakol Uçağı teslim edildi---

Beşinci P-72 Deniz Karakol Uçağı teslim edildi

 Beşinci P-72 Deniz Karakol Uçağı teslim edildi
21 Ekim 2022 - 14:00 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı kabul testlerini tamamlayan 5'inci P-72 deniz karakol uçağının hizmete girdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 Projesi kapsamında P-72 Deniz Karakol Uçağının beşincisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Proje, Türk sanayinin yoğun katılımı ile gerçekleştiriliyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından detay parça üretimi, uçak modifikasyonu (yapısal ve elektriksel tadilatı ile sistem testleri), malzeme tedariki, yer ve uçuş testleri desteği ve Entegre Lojistik Destek (proses sertifikasyon ve eğitim planı hazırlama, uçakların periyodik bakımı) aktiviteleri gerçekleştiriliyor. ASELSAN tarafından sistem/cihaz tedariki sağlanıyor. Uçaklarda Milsoft tarafından geliştirilen Link 11 ve Link 16 sistemleri bulunurken, Deniz Karakol Yer İstasyonu HAVELSAN tarafından P-72 uçaklarına destek verecek şekilde güncellendi.

Mavi Vatanımızın Kontrolü ve Korunması İçin Önemli Bir Kuvvet Çarpanı Beşinci Deniz Karakol Uçağının teslimatını takiben 2023 yılı ilk yarısında, son Deniz Karakol Uçağı’nın da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Mavi Vatan’da milli çıkarlarımızı korumak için Savunma Sanayii olarak her zaman görev başındayız. Deniz Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetlerini geliştirme hedefiyle birçok sistemi hizmete hazır hale getirdik. Beşincisini teslim ettiğimiz P-72 Deniz Karakol Uçaklarımız da Mavi Vatan savunmasında Deniz Kuvvetlerimizin stratejik unsurlarından biri olacak. Bu kapsamda, 2023 yılı içerisinde Deniz Karakol Uçaklarımıza ait görev sistemlerinin 3 yıl süreli lojistik destek hizmetini de başlatarak sistemlerin işletme ve idamesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza gerekli desteğin sağlanmasını da planlıyoruz. Yeni platformlarımızla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz.”

Aselsan ile savaş uçağında engelsiz görüş

 

Türk İHA'ları Ekim'den itibaren Avrupa semalarında uçacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www22 Ekim 2022 11:27

    Keşke kendi uçağımızı kendimiz yapabilseydik. İthal edilen cep telefonlarına ödenen dövizlerle vatandaşımızın bin türlü ihtiyacı giderilebilir. Nedense teknolojik eğitime önem verilmiyor bir türlü

  • DIMBIL21 Ekim 2022 16:21

    7 masa olsa bunlar gerçekleşebilir mi.TSK ülke geriye gider idi.

  • Mucise Reis : )21 Ekim 2022 17:51

    yat, kalkt TSK vakfına şükret. Hemsinin temeli bu askerlerın kurdugu vakıf. neden kurdular ? ABD malı telsizler ile kktc çıakrtmasında haberleşme yapamadıkları için Vatan askerleri, subayları maaşlarından ödenekler ve komutanların proje uygulamaları ile ilkadımı attı.. aselsanda, roketsanda, hepsinin temeli bunlar :D bu temellerin mantar gibi buyuyen bir çok şirketleri oldu şuan şükür ki FETO buralara tam elatamadı, abuk subuk atamalar, görduk o temmuz sonrası hatalar düzeldi.. Birde büyük projelerin paşalarını  ergenekon balyoz vb kumpaslar ile görevden alındılar , atanmadılar bunlarda önemli. Yazıyorsun ama boş yazıyorsun :D Türkordusu tarihi yüzyıllara kadar gidiyor : ) şükür tarih biliyoruz, DİNİMİZİ BİLDİĞİMİZ gibi şarlatanlara kanmıyoruz DİNgIL gibi :D